Breaking

Το επόμενο στάδιο για τις τηλεοπτικές άδειες – Δύσκολα τα πράγματα για το Mega


Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και Συμβούλιο της Επικρατείας αποδεικνύονται, πλέον, αποφασισμένα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και να δώσουν τέλος σε μία υπόθεση που κρατά από το 2016. 

Πριν από λίγες ώρες, το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των τηλεοπτικών σταθμών για ακύρωση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης 35 εκ. ευρώ, κι έτσι όλα προχωρούν όπως ήταν προγραμματισμένα.

Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Δημήτρης Κοντομηνάς (ALPHA), Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1), Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR) και Ιβάν Σαββίδης (Epsilon TV) κρατούν στα χέρια τους την πολυπόθητη άδεια, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία του Φίλιππου Βρυώνη και της «Τηλεοπτικής Ελληνικής» από το ΕΣΡ για να προσκομίσει στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό του συνολικού πιστωμένου τιμήματος, για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD από την εταιρία A-ORIZON MEDIA LTD στην Martine-Nadine Bolle. Αν συμβεί το παραπάνω, τότε ο επιχειρηματίας μπαίνει κι επίσημα στη λίστα με τους έξι υπερθεματιστές.

Το επόμενο στάδιο
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον Φίλιππο Βρυώνη, τότε τα στοιχεία και των 6 αιτήσεων θα αποσταλούν για περαιτέρω έλεγχο, διάρκειας ως και 45 ημερών, στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία. Αν όλα αποδειχθούν σωστά και σε αυτό το στάδιο και δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ, το ΕΣΡ θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα και θα εκδώσει την οριστική λίστα των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών, η οποία και θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι καναλάρχες θα πρέπει να αρχίσουν να προσαρμόζονται  στους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για τις άδειες, όπως για παράδειγμα 400 άτομα ελάχιστο προσωπικό.

Ζορίζει η κατάσταση στο MEGA
Τελευταία ελπίδα σωτηρίας για το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι ήταν η απόφαση του ΣτΕ. Οι εργαζόμενοι ήλπιζαν ότι με την αποδοχή της προσφυγής που είχαν καταθέσει οι ίδιοι, ο ANT1, o ALPHA, το STAR, αλλά και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), θα ακυρωνόταν ο διαγωνισμός και θα έπαιρναν παράταση ζωής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και -αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα- η Digea θα πρέπει να «κατεβάσει το σήμα» του MEGA, όπως είχε αποφασίσει το ΕΣΡ.

Αν και άνθρωποι του Βαγγέλη Μαρινάκη, του μοναδικού μετόχου που έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για το μέλλον του σταθμού, αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας σκέφτεται να διεκδικήσει την 7η «ορφανή» άδεια, για την οποία κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν υπάρχει στην πράξη κάποια εξέλιξη. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το κανάλι οδηγείται σε οριστικό «θάνατο» με τις επόμενες ημέρες να προβλέπονται ιδιαιτέρως κρίσιμες.

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.