Breaking

Πώς ένας προηγμένος πολιτισμός θα μπορούσε να αντισταθεί στην επιταχυνόμενη επέκταση του σύμπαντος


Οι καλλιτέχνες απεικονίζουν μια θεωρητική σφαίρα Dyson. | © Marc Ward / Stocktrek Images / Getty Images 

Εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί να αναγκαστούν να συλλάβουν αστέρια και να αξιοποιήσουν την ενέργειά τους χρησιμοποιώντας πολύχρωμες δομές - όλοι για να κρατήσουν τον εαυτό τους ζωντανό στο κρύο, την ολοένα αυξανόμενη απεραντοσύνη του σύμπαντος, πιστεύει ένας κοσμολόγος της Fermilab.

Η επέκταση του σύμπαντος, που πιστεύεται ότι επιταχύνεται περαιτέρω από τη σκοτεινή ενέργεια, εκτοξεύει την ύλη, ενώ οι γαλαξίες πιέζονται μακριά ο ένας από τον άλλο. Αυτή είναι μια πρόκληση για τους ξένους τεχνολογιών που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν για να επιβιώσουν, ο Dan Hooper, ανώτερος επιστήμονας στο εργαστήριο Fermi National Accelerator Laboratory, γράφει σε νέα μελέτη.

Το χαρτί εξετάζει τη χρήση των megastructures, δημοφιλώς γνωστών ως Dyson σφαίρες, οι οποίες μπορεί θεωρητικά να χτιστούν γύρω από τα αστέρια για να συγκομίσουν την ενέργειά τους. Αλλά αυτό πηγαίνει πέρα ​​από αυτό, υποστηρίζοντας ότι οι τεράστιες μπάλες φυσικού αερίου θα πρέπει επίσης να μετατοπιστούν στην πορεία τους έτσι ώστε να μην ξεφύγουν από τους πεινασμένους εξωγήινους εξωγήινους.

"Για να μεγιστοποιηθεί η πρόσβασή του σε χρήσιμη ενέργεια, ένας επαρκώς προηγμένος πολιτισμός θα επέλεγε να επεκταθεί γρήγορα προς τα έξω, να χτίσει Dyson σφαίρες ή παρόμοιες δομές γύρω από τα συναντούμενα αστέρια και να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που χρησιμοποιείται για να επιταχύνει αυτά τα αστέρια μακριά από τον πλησιέστερο ορίζοντα το κέντρο του πολιτισμού ", γράφει ο Hooper, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Ενώ το φουτουριστικό σενάριο μπορεί ή όχι να παίζει ήδη κάπου στο σύμπαν, η μελέτη πρότεινε ότι "κάθε επαρκώς προηγμένος πολιτισμός" που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πιθανής απομόνωσης θα κληθεί να ξεκινήσει το κυνήγι για τα διαθέσιμα αστέρια για να " ασφαλίστε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς "πριν είναι πολύ αργά για να τους φτάσετε και να εξαγάγετε την ενέργειά τους.

"Τα επόμενα περίπου 100 δισεκατομμύρια χρόνια, όλα τα αστέρια που κατοικούν εκτός της Τοπικής Ομάδας θα πέσουν πέρα ​​από τον κοσμικό ορίζοντα και θα γίνουν όχι μόνο μη παρατηρήσιμα αλλά εντελώς απροσπέλαστα, περιορίζοντας έτσι την ποσότητα ενέργειας που μπορεί να εξορύσσεται μία μέρα από αυτά", γράφει ο Hooper.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αποστάσεις που μετρήθηκαν σε δισεκατομμύρια έτη φωτός μεταξύ μας και του κοσμικού ορίζοντα, οι αλλοδαποί θα μπορούσαν ήδη να αρπάζουν και να κινούν αστέρια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο Hooper, ωστόσο, παραμένει σκεπτικός ότι η συγκομιδή ενέργειας από τα αστέρια μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να γίνει για τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή. Αλλά δεδομένου ότι η ανθρώπινη φυλή τελικά θα φθάσει στο όριο των πόρων του πλανήτη μας, η ιδέα να αλιεύει αστέρια για να εξαγάγουν την ενέργειά τους μπορεί να μην φανεί τόσο υπερβολική στο μέλλον - εκτός και αν έρθει κάποιος άλλος αγώνας για να αρπάξει πρώτα τον Ήλιο για τις ανάγκες του.

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.