Breaking

Αυτός είναι ο μόνος λόγος για να παντρευτείτε

 


Έχω έναν γιο και δυο κόρες. Επίσης, έχω και τους δικούς μου προσωπικούς εφιάλτες. Είναι η στιγμή που η υπέροχη κόρη μου, την οποία κρατούσα στην αγκαλιά μου, άλλαζα τις πάνες της και ξαγρυπνούσα στο πλευρό της, μου φέρει στον σπίτι κάποιον βλάκα και μου πει: “Μπαμπά, αυτός θα ζει μαζί μας από δω και πέρα.”


Δηλαδή, θα ζει μαζί μας, αλλά θα κοιμάται μαζί της.


Για κάποιον λόγο, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι αυτός ο εισβολέας θα είναι βρώμικος, φτωχός, ανάγωγος, θα έχει μακριά μαλλιά και η συμπεριφορά του στο κοριτσάκι μου δεν θα είναι καθόλου ιπποτική, όπως θα ήλπιζα.


Ααα και θα έχει και ένα σωρό αηδιαστικές συνήθειες.


Με άλλα λόγια θα είναι ένα ακριβές και νεότερο αντίγραφό μου.


Έτσι, προκειμένου να καθησυχάσω τις ανησυχίες μου, και ενώ η μεγάλη μου κόρη είναι 8 ετών, θα πάρω από τώρα ένα όπλο και ένα μεγάλο και άγριο σκυλί και θα προσπαθήσω να εξηγήσω στην κόρη μου τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παντρευτεί. Και όσο είμαστε ακόμα στο θέμα, να πω, ότι και ο γιος μου που είναι ακόμα πολύ μικρός, μπορεί κάποια στιγμή να επωφεληθεί από αυτό.


Από την άλλη, αν ο δικός μου μπαμπάς έγραφε κάτι τέτοιο, εγώ θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός με αυτό. Αλλά είμαι αποφασισμένος να πάρω αυτό το ρίσκο.


Ποιοι είναι οι τελείως ακατάλληλοι λόγοι για να παντρευτείς κάποιον;


Μην παντρευτείτε κάποιον επειδή αυτοί το θέλουν ή επειδή τους λυπάστε ή επειδή γενικά ακολουθείτε τις επιθυμίες κάποιου άλλου. Αγαπητά μου παιδιά, γνωρίζω, ότι δεν είναι ηλίθιοι, οπότε δεν θα μπω σε περαιτέρω εξηγήσεις για το πόσο κακή ιδέα είναι τα παραπάνω.


Εpωτική έλξη


Ξέρω πολλά ζευγάρια που παντρεύτηκαν με το σκεπτικό, για να το θέσω απλά, ότι ήθελαν να κάνουν σeξ, αλλά δεν ήθελαν να παραβούν τους κοινωνικούς κανόνες ή επειδή προσπαθούσαν να ευχαριστήσουν τους αυστηρούς γονείς τους. Όλα αυτά τα ζευγάρια ή χώρισαν ή δεν τα πάνε και πολύ καλά μεταξύ τους.


Αυτό συμβαίνει, γιατί το σeξ από μόνο του γίνεται γρήγορα πολύ βαρετό. Δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα χρονοβόρο χόμπι. Και το πιο σημαντικό, αν είναι απλό και φυσικό, όπως το μεσημεριανό μας, μπορεί να γίνει βαρετό ακόμα πιο γρήγορα. Μπορείς να είσαι με κάποιον που υπάρχει εpωτική έλξη μεταξύ σας, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ. Και αν εσείς οι δυο σχεδιάζετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί, πρέπει να ψάξετε για πιο ουσιαστικούς λόγους.


Οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες.


Ηλικία, πιέσεις από συνομηλίκους, οδηγίες από τον ιερέα, επιθυμίες των γονιών, ευνοϊκές συνθήκες και άλλες τέτοιες χαζές δικαιολογίες: όλα αυτά δεν είναι καλοί λόγοι για να παντρευτείτε, επειδή επιτρέπουν στους νεόνυμφους να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.


Και μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν, το ζευγάρι θα εύχεται να μην είχε παντρευτεί ή θα κρύβονται πίσω από δικαιολογίες, όπως: “ Ποτέ δεν είπα, ότι ήθελα να παντρευτώ. Απλά έτυχε.” Η μόνη ερώτηση είναι ποιος θα φύγει πρώτος. Πάντως και οι δυο θα υποφέρουν.


Οικονομικοί λόγοι


Το να παντρευτείς κάποιον που δεν αγαπάς, επειδή απλά έχει λεφτά και νομίζεις, ότι θα εξασφαλίσεις την ζωή σου, είναι τεράστιο λάθος. Ο γάμος απαιτεί να την ένωση δυο ψυχών και όχι απλά δυο σωμάτων. Αν ήταν έτσι όλοι θα μπορούσαν να ξαπλώνουν και να ζουν με όλους, αλλά τότε δεν θα ήταν σύζυγοι, αλλά φίλοι.


Αν από την άλλη αποφασίσετε να κάνετε έναν τέτοιο γάμο, τότε φροντίστε τουλάχιστον να καθορίσετε όλες τις ντροπιαστικές λεπτομέρειες, όπως το προγαμιαίο συμβόλαιο. Διαφορετικά, ο σύντροφός σας θα έχει το πάνω χέρι όχι μόνο ηθικά, αλλά και νομικά, κάτι που μπορεί να αποβεί εις βάρος σας σε περίπτωση σύγκρουσης.


Μοναξιά και αίσθημα κατωτερότητας


Όταν ένας άνθρωπος παντρεύεται, επειδή αισθάνεται μοναξιά και αισθήματα κατωτερότητας, συνήθως συμβιβάζεται για λιγότερα από όσα αξίζει. “Οι ζητιάνοι δεν έχουν την δυνατότητα της επιλογής. Είναι καλύτερο από το τίποτα.”


Μην ξεγελιέστε από αυτήν την ψευδαίσθηση. Δεν είναι καλύτερα. Ένας τέτοιος γάμος δεν πρόκειται να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Ίσα ίσα θα σας κάνει να αισθάνεστε πληγωμένοι και μόνοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, αλλά χωρίς να έχετε την ελευθερία και την άνεση που είχατε πριν. Και επειδή ο γάμος αυτός δεν θα είναι ένας δεσμός ανάμεσα σε 2 ισάξιους ενηλίκους που σέβονται ο ένας τον άλλον, αλλά θα είναι περισσότερο μια πράξη ελεημοσύνης από τον έναν στον άλλον, οι δυο σύντροφοι ποτέ δεν θα είναι ίσοι.


Θα πρέπει να παντρευτείτε μόνο όταν όλοι οι παραπάνω λόγοι είναι άσχετοι; Μόνο όταν η επιθυμία σας έχει καταλαγιάσει λίγο, όταν δεν θα εξαρτάστε οικονομικά ο ένας από τον άλλον και όταν έχετε και οι δυο άλλα ενδιαφέροντα εκτός του γάμου.


Όμως, για να το θέσω πιο απλά, παντρευτείτε μόνο, όταν δεν θα το έχετε ανάγκη. Ο γάμος πρέπει να αποτελεί πολυτέλεια, χαρά και περιπέτεια, όχι μια λύση στα παροντικά και μελλοντικά προβλήματα. Αν δυο άνθρωποι σκοπεύουν να περιπλέξουν τις υπάρξεις τους τόσο πολύ σε σημείο να μην περνούν καλά, όταν είναι μαζί, καλύτερα να μην παντρευτούν. Αυτή η απόφαση πρέπει να πηγάζει από βαθιά μέσα μας.


Με την ευκαιρία να αναφέρω, ότι από την στιγμή του γάμου ο σύζυγος ή η σύζυγος είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο αποκαλύπτουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Όλοι οι άλλοι θα έρχονται και θα φεύγουν: γνωστοί, συνάδελφοι, φίλοι. Οι επαφές σας μαζί τους θα είναι περιορισμένες, ενώ ο ή η σύζυγος είναι ο άνθρωπος που θα περάσετε μαζί του όλη σας την ζωή.


Οπότε, μην πάρετε την τελική απόφαση μέχρι να συνειδητοποιήσετε, ότι ο άνθρωπος που έχετε μπροστά σας με τα καλά του και τα κακά του, είναι ιδανικός για εσάς.


Ο μοναδικός σκοπός του γάμου είναι η συντροφικότητα, αυτή η μυστηριώδης ένωση που είναι αναντικατάστατη και συμβαίνει μόνο σε δυο ανθρώπους, που θεωρούνται οικογένεια.


Οπότε, αγαπητή μου κόρη ή αγαπητέ μου γιε (σε περίπτωση που το διαβάσεις) η μοναδική μου συμβουλή είναι: μην αρραβωνιαστείτε κανέναν, εκτός αν είστε εντελώς σίγουροι, ότι η απόφασή σας είναι ανεπηρέαστη από οποιονδήποτε παράγοντα.


Ή


Μια φορά και έναν καιρό μια γυναίκα ρώτησε τον άντρα της: “Γιατί με αγαπάς;”


Στην αρχή επρόκειτο να πει, ότι την αγαπάει επειδή είναι όμορφη, αλλά κατάλαβε, ότι δεν θα ήταν αρκετό. Υπάρχουν χιλιάδες όμορφες γυναίκες εκεί έξω. Μετά θα της έλεγε, ότι την αγαπάει, επειδή τον αγαπάει και αυτή, αλλά και αυτό δεν φαινόταν αρκετό. Πολλές γυναίκες αγαπούν τους άντρες τους. Μετά προσπάθησε να επαινέσει την εξυπνάδα της, την αίσθηση του χιούμορ της και τις μαγειρικές της ικανότητες, αλλά η αλήθεια είναι, ότι τα φαγητά είναι πολύ πιο νόστιμα στα εστιατόρια. Ακόμα και οι σκέψεις του, ότι απλά αισθανόταν καλά δίπλα της δεν του φαίνονταν αρκετές.


Και μετά υπήρχε μόνο ένα πράγμα που του είχε μείνει να πει.


“Επειδή είσαι εσύ”, της είπε.


Άρα, όταν μπορείτε να πείτε το ίδιο χωρίς να κοροϊδεύεται τον εαυτό σας ή χωρίς να θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιον άλλον, τότε είναι η σωστή στιγμή να παντρευτείτε.


Αν και κάτι μέσα μου μου λέει, αγαπητά μου παιδιά, ότι όταν έρθει αυτή η ώρα οι ασυναρτησίες που γράφω θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα έχετε στο μυαλό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.