Breaking

Απίστευτο: Δείτε πώς είναι σήμερα και γιατί εξαφανίστηκε ο «Πλαπούτας» από το «Της Ελλάδος τα παιδιά»

 


Θυμάστε τον «Πλαπούτα» από το «Της Ελλάδος τα παιδιά», έναν από τους αγαπημένους χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης; Ο ίδιος μπορεί να έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό, αλλά και σήμερα αποτελεί μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, αγαπητή στο κοινό, με έναν ακόμη γνωστό ηθοποιό να έχει αλλάξει εντυπωσιακά.


Ήταν τη δεκαετία του '90 που ο Νίκος Αλεξίου γινόταν διάσημος μέσα από τον ρόλο του Πλαπούτα, ενός από τους αιώνιους αεροπόρους της σειράς της Ελλάδος τα παιδιά, την οποία σκηνοθετούσε ο Γιάννης Μπέζος. Ο τελευταίος ή μάλλον ο ρόλος τον οποίο ενσάρκωσε στη σειρά ο Σμήναρχος Κάκαλος ήταν και ο φόβος και ο τρόμος αλλά και το αντικείμενο της μόνιμης κοροϊδίας του Πλαπούτα, του Βλάχου (Κώστας Ευρυπιώτης) και του Ντάλας (Γιάννης Σαββιδάκης). Τον Πλαπούτα μάλλον τον θυμάσαι για τα χαρακτηριστικά γυαλιά του και τις ποιητικές ανησυχίες του.

Η σειρά κράτησε δύο σεζόν από το 1993 ως το 1995 και έκανε το τηλεοπτικό κοινό να «εθιστεί» στις περιπέτειες των μελών του Γραφείου Ενημέρωσης της Αεροπορίας. «Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σήμερα, πολλοί με συναντούν στον δρόμο και με φωνάζουν Πλαπούτα. Το έχω αποδεχτεί. Όχι, η αποχή μου δεν είναι καθόλου συνειδητή. Η τηλεόραση μου έχει λείψει. Εάν είχα προτάσεις δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό. Βέβαια, πλέον οι δουλειές είναι ελάχιστες και ευτυχώς υπάρχει και το θέατρο. Μάλιστα, θεωρώ ότι το να κάνει κάποιος τηλεόραση είναι πολύ δυσκολότερο από το θέατρο. Στο θέατρο έχεις σπουδαία κείμενα που σε στηρίζουν. Στην τηλεόραση όλα είναι σχετικά. Αυτό που προσπαθώ πάντα σε κάθε δουλειά μου, είναι να φροντίζω να μην είναι δεύτερο. Είμαι της άποψης “Αν δεν μπορείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, τουλάχιστον μην τον κάνεις χειρότερο”» είχε πει σε συνέντευξή του στη Θεσσαλική Ελευθερία ο Νίκος Αλεξίου.


Ο ίδιος συνέχισε μέσω του θεάτρου, χάνοντας αρκετούς ρόλους μέχρι σήμερα στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί επί της ουσίας.


 
Οι δύσκολες ώρες που πέρασε, οι χαμένοι ρόλοι, το «ξέσπασμα» και τα επιδόματα
Ο Νίκος Αλεξίου είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, σε μια σπάνια τηλεοπτική του συνέντευξη, και μίλησε μεταξύ άλλων και για την επιτυχημένη σειρά, αποκαλύπτοντας πως από τότε που τελείωσε, είχε ελάχιστη επαφή με τους συμπρωταγωνιστές του.


Ο γνωστός ηθοποιός, μίλησε μεταξύ άλλων για την ελάχιστη επαφή που κατάφερε να κρατήσει με τους συμπρωταγωνιστές του από την επιτυχημένη σειρά καθώς και το πρόβλημα ανεργίας που αντιμετώπισε.


«Δεν με πειράζει που με συνοδεύει ο “Πλαπούτας”, μεγαλώνοντας όλα αυτά γίνονται λίγο ιστορία. Όταν το κάναμε πιθανόν να είχα χάσει δουλειές στο θέατρο, πιθανόν, δεν ξέρω, αυτά δεν τα μαθαίνεις ποτέ.


Δεν ξέρω αν το θεωρώ δίκαιο ή άδικο, αλλά το θεωρώ μέχρι ενός σημείου μία φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση. Μπορεί να έχασα δουλειές, δεν ξέρω. Ανοίγει μια πόρτα και κλείνουν δέκα», είπε αρχικά ο Νίκος Αλεξίου.


Συνεχίζοντας ο Νίκος Αλεξίου δήλωσε:


«Έχουν περάσει σχεδόν 26 χρόνια από τότε. Άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, ο Κώστας Ευριπιώτης και ο Δημήτρης Βενιζέλος που έγραφε το σενάριο. Με τα παιδιά είχα ελάχιστη επαφή όλα αυτά τα χρόνια.


Με το τέλος του σίριαλ λίγο-πολύ εξαφανιστήκαμε.


Με τον Γιάννη Μπέζο είχαμε παίξει σε κάτι επεισόδια από άλλα σίριαλ, στο θέατρο δεν έχουμε παίξει ποτέ μαζί. Τώρα συναντηθήκαμε και παίξαμε σε μια σειρά, στη “Ζωή εν τάφω” που ήταν στην ΕΡΤ. Θα ξαναέκανε το “Της Ελλάδος τα παιδιά”. Δεν είμαι από αυτούς που διαλέγουν δουλειές», είπε ο Νίκος Αλεξίου.


Τέλος αναφέρθηκε ο Νίκος Αλεξίου στον νευρικό κλονισμό που έπαθε, λέγοντας:
«Κατάλαβα πόσο με επηρέασε η απώλεια του πατέρα μου στα 50 μου, όταν έπαθα ένα νευρικό κλονισμό με αφορμή μια σχέση μου.


 
Κοινωνικά και οικονομικά ανήκω στην κατώτατη τάξη. Ό,τι κοινωνικό επίδομα δικαιούμαι το έχω πάρει δεν είμαι πλούσιος».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.