Breaking

Αυτό είναι το ποσό που χάνουν οι ηθοποιοί του 50- 50 εξαιτίας του Πέτρου Φιλιππίδη

 


Πέτρος Φιλιππίδης: Εξαιτίας του χάνουν χρήματα οι συνάδελφοι του


Πέτρος Φιλιππίδης: Τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση Φιλιππίδη είναι το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα που έκανε για να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι». Ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού έχει «μπλοκαριστεί» και από τα κανάλια αφού μέχρι νεωτέρας δεν θα δείχνουν παραγωγές στις οποίες είχε ενεργό ρόλο.


Μετά την απομάκρυνσή του από τη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» όταν ήρθαν στο φως καταγγελίες εις βάρος του. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μπλοκαρίστηκε και από την ταινιοθήκη των καναλιών. Καθώς οι ελληνικοί σταθμοί αποφάσισαν να μην ξαναπροβάλλουν παραγωγές στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Πέτρος Φιλιππίδης.


Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να χάσουν χρήματα τα οποία θα αποδίδονται από τα πνευματικά δικαιώματα και όλοι όσοι συμμετείχαν σε κάθε παραγωγή. Στις οποίες είχε πάρει μέρος και ο ηθοποιός. Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας σχολίασε στην Ελένη Τσολάκη και στο «Open Weekend» το «μπλόκο» των καναλιών σε σειρές με τον Φιλιππίδη. Και τάχθηκε κατά της απόφασης αυτής, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη.


«Έχουμε την Πέμπτη συμβούλιο για να πάρουμε και μία απόφαση στο ΣΕΗ. Για το αν συμφωνούμε με αυτή την απόφαση και να έχουμε μία επίσημη θέση. Αυτή η θέση που έχει ακουστεί ως τώρα είναι προσωπική μου θέση. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος να στερεί η απόφαση αυτή τα δικαιώματα τόσων πολλών ανθρώπων που έχουν δουλέψει σε σειρές. Ακόμα και από τον ίδιο τον ηθοποιό που έχει δουλέψει – άσχετα με το ότι βρίσκεται στη φυλακή αυτή τη στιγμή.


Οι αποκαλύψεις του Σπύρου Μπιμπίλα για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη


Τόσοι άνθρωποι έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα και επίσης έχω τοποθετηθεί στο ότι μπορεί να μιλάμε για αυτά τα σίριαλ που έχει παίξει ο Πέτρος. Αλλά τα κανάλια όλα αυτά τα χρόνια έχουν κόψει και πάρα πολλά σίριαλ που δεν τα παίζουν ποτέ. Εγώ μιλάω και για αυτά. Υπάρχουν πάνω από 500 σίριαλ που δεν παίζονται ποτέ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν παίξει, δεν θα έπρεπε να παίρνουν κάποια δικαιώματα και αυτοί;».


Ο Σπύρος Μπιμπίλας συνέχισε αποκαλύπτοντας πόσα χρήματα παίρνουν ηθοποιοί για τα σίριαλ. Όπως το 50-50 που έχει σταματήσει πλέον να προβάλλεται εξαιτίας του Πέτρου Φιλιππίδη. «Αν ένα σίριαλ προβάλλεται αργά τη νύχτα μπορεί ένας από τους πρωταγωνιστές να βγάλει και ένα χιλιάρικο μέσα σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο. Αν παίζεται μεσημέρι μπορεί να βγάλει και 2.500 σε όλα τα επεισόδια.


Για τα επεισόδια που ο κόσμος βλέπει και γελάει ή κλαίει, εμείς οι ηθοποιοί παίρνουμε 1-2 ευρώ το επεισόδιο. Απλά επειδή έχουμε παίξει πολλά επεισόδια και πολλές φορές, μαζεύεται ένα ποσό. Οι ηθοποιοί για τις επαναλήψεις των σίριαλ αμείβονται με πάρα πολύ λίγα χρήματα. Αλλά για έναν άνθρωπο που έχει μεγάλο ρεπερτόριο με πολλά σίριαλ και πολλούς πρώτους ρόλους μπορεί να φτάσει και 8.000 το χρόνο.


Ξέρετε πόσοι ηθοποιοί περιμένουν τα Χριστούγεννα να πάρουν 200 και 300 ευρώ που είναι σωτήρια για αυτούς από τα δικαιώματα; Εμείς την απόφασή μας μπορούμε να την κοινοποιήσουμε στα κανάλια, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.


Οι τελευταίες εξελίξεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη


«Πρέπει να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που παρέβησαν τους νόμους όμως το προϊόν διαχωρίζεται από τον άνθρωπο. Πρωταγωνιστής της εποχής του ’60 έκανε δολοφονία και οι ταινίες του συνέχισαν να παίζονται και να αγαπιούνται από τον κόσμο ενώ ο ίδιος είχε μπει φυλακή, δεν θα πω το όνομά του.


Είναι λεπτή ισορροπία αλλά στην ίδια δουλειά δούλεψαν άλλοι 50 οι οποίοι 50 θα σταματήσουν να έχουν και προβολή. Η προβολή των ηθοποιών είναι ένα μέσο είναι σαν να μην έχει σταματήσει η δουλειά μας. Και ο κόσμος να θέλει να μας δει. Εμείς δηλαδή οι υπόλοιποι που παίζαμε δεν έχουμε δικαίωμα να μας δουν;» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Open.


Την ίδια στιγμή – σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη «Open Weekend» την Κυριακή (12/9). Υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων περιπτώσεων που δεν έχουν παραγραφεί και περιγράφουν κακοποιητικές συμπεριφορές του ηθοποιού. Οι οποίες δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα καθώς περίμεναν την εξέλιξη της υπόθεσης.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, μία από τις τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού αρχικά φοβήθηκε να προσέλθει στον εισαγγελέα. Λέγοντας ότι δέχτηκε απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.