Advertisements

Λατρεύεις τον καφέ; Μάθε τι ρόλο παίζουν τα γονίδιά σου σ’ αυτό!

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τον καφέ, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πίνουν καφέ από συνήθεια και δεν τρελαίνονται για τη γεύση τους. Πώς εξηγείται αυτή η διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους; Είναι απλά θέμα γεύσης;
Όχι! Σύμφωνα με νέα έρευνα, το πώς αντιλαμβάνεσαι τη γεύση του καφέ είναι θέμα γονιδίων! Η διεθνής επιστημονική έρευνα αναφέρει πως όσο πιο ευαίσθητος είναι κάποιος στην πικρή γεύση της καφεΐνης, τόσο περισσότερους καφέδες πίνει!

Σύμφωνα με τη μελέτη, ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση, οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν τον καφέ ή το τσάι.

Advertisements

Ο καφές, αλλά και το τσάι, έχουν ορισμένα συστατικά, τα οποία τους προσδίδουν αυτή την πικρή γεύση. Αυτή η πικρή γεύση, όσο περίεργο και να σου ακουστεί, κατέληξε να γίνει ένα σύστημα προειδοποίησης για να προστατεύονται οι άνθρωποι από δυνητικά επικίνδυνες ουσίες.

Μπορεί αυτό κανονικά να έπρεπε να σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα απέφευγαν τον καφέ, όμως, τελικά συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 430.000 ανθρώπους ηλικίας 37 έως 73 ετών.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι οι ευαίσθητοι στην πικρή γεύση άνθρωποι, εξαιτίας της σχετικής γονιδιακής παραλλαγής στο γονιδίωμά τους, πίνουν περισσότερο καφέ! Μάλιστα, τα αυξημένα «πικρά γονίδια» αυξάνουν περίπου κατά 20% την πιθανότητα να πίνει κάποιος περισσότερους από τέσσερις καφέδες τη μέρα.

Advertisements

«Θα περίμενε κανείς οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην πικρή γεύση της καφεΐνης, να πίνουν λιγότερο καφέ. Το αντίθετο, όμως, προκύπτει από την έρευνά μας, καθώς έχουν μάθει να συσχετίζουν την πικράδα με τα καλά πράγματα», σημείωσε ο επικεφαλής ερευνητής.

Η έρευνα διαπίστωσε, όμως, και κάτι άλλο: Ότι υπάρχει κι ένα διαφορετικό γονιδιακό υπόβαθρο στην ευαισθησία στην πικρή γεύση. Όσοι άνθρωποι έχουν διαφορετικά γονίδια, τα οποία τους κάνουν να είναι πιο ευαίσθητοι στα πράσινα λαχανικά και το ανθρακούχο νερό, είναι πιθανό να προτιμούν το τσάι απ’ τον καφέ.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν 4% μεγαλύτερη πιθανότητα να πίνουν περισσότερα από πέντε φλιτζάνια τσαγιού τη μέρα, ενώ γενικά αποφεύγουν τον καφέ.

Advertisements

Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν περίμενα να μπει το Maestro στο Netflix»

Μία αποκλειστική συνέντευξη στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» έδωσε...

Γιατί την άλλη Κυριακή “αδειάζουν” τα ράφια από τσιγάρα;

Γιατί την άλλη Κυριακή “αδειάζουν” τα ράφια από τσιγάρα;...

7 Γυναίκες μας εξηγούν γιατί δεν φοράνε τίποτα από μέσα όταν βγαίνουν

Στο παρακάτω άρθρο σας παρουσιάζουμε την άποψη εφτά γυναικών...

Και επίσημα νικητής ο Κασσελάκης: Αυτό είναι το ασύλληπτο ποσοστό που πήρε απέναντι στην Αχτσιόγλου

Άνετη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη με ποσοστό 56,6% με...

Newsletter

Γιατί το φαγητό της μαμάς μας είναι πάντα το πιο νόστιμο;

Λυπάμαι, αλλά η μαμά σου δεν είναι η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου... Όσο κλισέ και να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, η φράση «μαμαδίστικο φαγητό» ήταν, είναι και...

Το πιο επικίνδυνο φαγητό στον κόσμο: Πρέπει να το φας όσο είναι ακόμη ζωντανό

Το φαγητό μπορεί να είναι μια περιπέτεια, ένα ταξίδι γεύσεων και υφών. Ωστόσο, υπάρχει μια κορεατική λιχουδιά που κατατάσσεται στα πιο επικίνδυνα φαγητά στον...

Αποφάσισα να τρώω γιαούρτι κάθε μέρα για ένα μήνα: Αuτά ήταν τα αποτελέσματα

Αποφάσισα να τρώω γιαούρτι κάθε μέρα για ένα μήνα: Το γιαούρτι, παρέχει σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας Είναι πολύ...

Διατροφολόγος βρήκε την ευκολότερη δίαιτα του κόσμου: Το μυστικό με τις χούφτες που την έκανε να χάσει 38 κιλά σε 10 μήνες

Δανέζα διατροφολόγος ανακάλυψε την πιο εύκολη δίαιτα του κόσμου, η οποία τη βοήθησε να χάσει 38 κιλά, μέσα σε 10 μήνες και είναι Νο1...

Το ρόφημα που χρειαζόμαστε για ένα υγιή εγκέφαλο

Το ρόφημα που αξίζει να πίνουμε κάθε μέρα για έναν υγιή εγκέφαλο είναι το τσάι φυσικά. Αν είστε λάτρεις του τσαγιού, έχουμε υπέροχα νέα...

Παγάκια στα κάρβουνα: Το νέο street food που κάνει θραύση στη Κίνα (video)

Στον κόσμο του street food, η Κίνα κατάφερε να μας εκπλήξει για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά με μια ιδιότυπη γαστρονομική δημιουργία γνωστή...

Τα δημοφιλή ροφήματα που αυξάνουν κατά 85% την απειλή καρκίνου – Επικίνδυνο και ένα την ημέρα

Σε όλους μας αρέσουν αυτά τα ροφήματα, ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους, καθώς, σύμφωνα με νέα ερευνητικά...

Τρίγωνα Πανοράματος Συνταγή: Για να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας τρίγωνα, ζουμερά και παράλληλα τραγανά! Το τρίγωνο της επιτυχίας!

της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά, που όλοι αγαπάμε! Πάμε να δούμε βήμα-βήμα, πως μπορούμε να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας τρίγωνα, ζουμερά και...

Διατροφολόγος αποκαλύπτει το ένα φρούτο που τρώει κάθε μέρα – Εξηγεί τα οφέλη του

Διατροφολόγος αποκαλύπτει το ένα φρούτο που τρώει κάθε μέρα -Εξηγεί τα οφέλη του Ένας κορυφαίος διατροφολόγος αποκάλυψε ένα εκπληκτικό όφελος που μπορεί να έχουν τα...

Κόβει ένα λεμόνι και το βάζει δίπλα από το κρεβάτι της. Ο λόγος; Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι!

Κόβει ένα λεμόνι και το βάζει δίπλα από το κρεβάτι της. Ο λόγος; Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι – Δείτε τι μπορεί να κάνει...

Τι ώρα να τρώμε βραδινό για να μην παχύνουμε και να μην αυξηθεί το σάκχαρο

Πόσο επηρεάζει το βάρος και τον μεταβολισμό η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ και τι συνέπειες έχει αυτή η συνήθεια για την υγεία; Οι...

Άκης Πετρετζίκης: Έδωσε το πρόγραμμα διατροφής 14 ημερών για να χάσεις εύκολα και γρήγορα βάρος χωρίς να πεινάς

O Άκης Πετρετζίκης ακολουθεί μία συγκεκριμένη διατροφή, όταν επιθυμεί να χάσει τα περιττά κιλά, η οποία περιλαμβάνει σουβλάκι, πίτσα και μους σοκολάτας. Το πρόγραμμα των 14 ημερών του Άκη...

Εάν θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια επιλέξτε αυτές τις τροφές

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως το περιβάλλον, το οικογενειακό ιστορικό και η ηλικία που επηρεάζουν το πόσο καιρό ζείτε, υπάρχουν και αρκετές μελέτες...

8 τροφές που το σχήμα τους φανερώνει ποιο όργανο του ανθρώπινου σώματος ωφελούν

Σχήμα τροφών – Χρήσιμες πληροφορίες: Πριν από αιώνες, δημιουργήθηκε η θεωρία πως το κάθε πράγμα που βρίσκεται στη φύση έχει έναν σκοπό. Ο σκοπός του...

Πώς να επιταχύνετε την απώλεια βάρους μετά τα 40: Πέντε συμβουλές διατροφολόγων

Μετά τα 40 αρχίζεις να κοιτάς τον καθρέφτη και λες: “χμμ, έχω βάλει μερικά κιλά και δεν μπορώ και να τα χάσω όσο εύκολα...

Το ξεχασμένο Ελληνικό δέντρο με τις θαυματουργές ιδιότητες που μεγάλωσε γενιές και γενιές

Η απιδέα η αμυγδαλόμορφος ή γκορτσιά είναι είδος του γένους των αχλαδιών της τάξης των ροδoειδών που απαντάται στη Νότια Ευρώπη. Πρόκειται για ένα δέντρο το οποίο διαθέτει πάρα...

Το ξεχασμένο όσπριο με διπλάσια πρωτεΐνη από τα άλλα – Ρυθμίζει σάκχαρο και χοληστερίνη

Στρογγυλά και πλατιά, μοιάζουν με φασόλια και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Ήρθε η ώρα να γνωρίστε ένα από τα άσημα όσπρια που όμως δε θα...

Κάποιες δεν τις φανταζόμασταν καν: 15 τροφές που δεν παχαίνουν και μπορείτε να τις τρώτε άφοβα και χωρίς τύψεις

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχουν τροφές που δεν παχαίνουν σας απαντάμε πως ναι υπάρχουν και μπορείτε να τις τρώτε άφοβα και δίχως τύψεις. Οι τροφές χωρίς θερμίδες που σας βοηθούν...

Ο πιο καλός ύπνος με το χρυσό γάλα: Το ρόφημα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε «σαν πουλάκι»

Καλός ύπνος: Το ρόφημα που θα βοηθήσει Ένας καλός ύπνος το βράδυ είναι πολύ σημαντικός τόσο για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας κατά την διάρκεια...

Από τη ζάχαρη ξεκινούν όλα τα προβλήματα υγείας – 11 δυσάρεστα πράγματα που κάνει στο σώμα σας

Ζάχαρη: Όλα τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί στον οργανισμό Η ζάχαρη είναι ένας από τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον οργανισμό από ότι...

Τελικά μπορεί η κανέλα να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη;

Είναι καλό να πασπαλίζετε με κανέλα το πλιγούρι βρώμης σας ή να τη χρησιμοποιείτε στο φαγητό; Προχωρήστε και απολαύστε τη αν σας αρέσει η...

Γιατί κάθε φορά που τρώμε σοκολάτα νιώθουμε χαρούμενοι;

Τη σοκολάτα, το απολαυστικό pick-me-up, απολαμβάνουν οι άνθρωποι για περισσότερα από 3000 χρόνια. Στην πραγματικότητα, η μέση παγκόσμια κατανάλωση σοκολάτας το 2022 ήταν 7,5 εκατομμύρια...

Είδος πολυτελείας το σουβλάκι στα νησιά: Νέο ρεκόρ στις τιμές, από 4,5 ευρώ σε Μύκονο και Ύδρα

Σουβλάκι: Είδος πολυτελείας στα νησιά Η τιμή στο σουβλάκι ολοένα και αυξάνεται ενώ στα περισσότερα ελληνικά νησιά η τιμή του ξεκινάει από τα 4 ευρώ....

Δεν πάει το μυαλό σου: Γιατί πρέπει όλοι να αφήνουμε ένα κέρμα στην κατάψυξη πριν φύγουμε για διακοπές

Όσοι είστε έτοιμοι για να φύγετε διακοπές, τότε πρέπει να γνωρίζετε το κόλπο με το κέρμα. Δεν θα σας γλυτώσει μόνο χρήματα αλλά και...

Δεν πάει ο νους σας: Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε να τρώτε το βράδυ

Διατροφή: Τι ισχυεί τελικά με το βραδινό γεύμα Μέσα στην πληθώρα πληροφοριών περί διατροφής που υπάρχουν στο διαδίκτυο, έχει δημιουργηθεί ένας μύθος σχετικά με το...

Αυτό είναι το «πρωινό του διαβόλου» – Μόλις δύο άνθρωποι έχουν καταφέρει να το ολοκληρώσουν

Όσοι καταφέρουν να το ολοκληρώσουν έχουν... δύο δώρα Να… γίνει viral με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο επιχειρεί ένα εστιατόριο στο Coalville της Αγγλίας, το οποίο έχει δημιουργήσει το...

Η πιο επική παραγγελία σάντουιτς με 24 υλικά: Έβαλε μέσα μπριζόλα, λουκάνικο, σοκολάτα και φράουλα

Κάτι μικρό ζήτησε για να... τσιμπήσει! Είναι αυτή η πιο περίεργη παραγγελία που έχει υπάρξει ποτέ; Σίγουρα, ναι… Όσοι δουλεύουν στην εστίαση έχουν αμέτρητες ιστορίες να διηγηθούν με...

Επιστήμονες δημιούργησαν τη «σούπερ μπανάνα», μόνο που είναι λίγο πορτοκαλί

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων φέρεται να δημιούργησε μια γενετικά τροποποιημένη «σούπερ μπανάνα» που περιέχει σημαντικά περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ειδικά βιταμίνη Α. Η σούπερ μπανάνα μοιάζει...

Θεσσαλονίκη: Η μπουγάτσα έγινε κατά λάθος παγωτό ξυλάκι και κάνει θραύση στους τουρίστες

Μια δοκιμή για να αξιοποιηθεί η κρέμα που περίσσεψε οδήγησε σε ένα νέο προϊόν, που στηρίζεται στο εμβληματικό γλυκό Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το...

Ασπαρτάμη: Ποιοι είναι οι λόγοι ανησυχίας για το δημοφιλές γλυκαντικό;

Η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανή καρκινογόνα ουσία, όπως πρόκειται να ανακοινώσει τον μήνα που μας...