Advertisements

Τόσα χρόνια σουρώνετε λάθος τα μακαρόνια σας! Είναι τρελό

Ένα tweet ήταν αρκετό για να μας ανοίξει τα μάτια και να μας κάνει να διαπιστώσουμε πως τόσα χρόνια σουρώναμε με λάθος τρόπο τα μακαρόνια μας.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που οι περισσότεροι από εμάς -και ιδίως όσοι έχουν παιδιά- τα μαγειρεύουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ο τρόπος μαγειρέματός τους μέχρι σήμερα ήταν ο εξής:

Ξεκινάμε βράζοντας αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Έπειτα, μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για όσα λεπτά λέει η συσκευασία (συνήθως 8-10 λεπτά). Έπειτα τα σουρώνουμε με το σουρωτήρι στον νεροχύτη, προσθέτουμε τη σάλτσα της επιλογής μας και τα τρώμε.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως το σούρωμα τον μακαρονιών μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολο και γρήγορο;

Μια χρήστρια του Twitter ανέβασε πριν απο καιρό μια φωτογραφία που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στο σούρωμα.

Αυτό που κάνει είναι ότι βάζει το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και μετά χύνει το νερό. Έτσι τα μακαρόνια μένουν στην κατσαρόλα όπου μπορεί πλέον ο εκάστοτε μάγειρας να προσθέσει τα υλικά που θέλει χωρίς να κάνει ιδιαίτερο χαμό στην κουζίνα.

 

Συνταγή: Τα σπαγγέτι του δολοφόνου

Τα σπαγγέτι του δολοφόνου, η εμβληματική συνταγή που «σκοτώνει»…

Τα Spaghetti all’assassina, ή «δολοφονικά μακαρόνια», είναι μια από τις πιο εμβληματικές συνταγές ζυμαρικών από το Μπάρι, την κύρια πόλη της Απουλίας.

Η συνταγή δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος ανακύκλωσης των περισσευμάτων σάλτσας και βασίζεται στην τεχνική μαγειρέματος risottatura που θέλει τα σπαγγέτι να ετοιμάζονται όπως το ριζότο.

Υπάρχουν πάρα πολλές ανακρίβειες, μύθοι και παράδοξες ιστορίες για το πώς προήλθε το όνομα της διάσημης αυτής συνταγής και σίγουρα ο δημιουργός δεν εμπνεύστηκε από κάποια κακουργηματική πράξη. Ίσως η αλήθεια να είναι η καυτερή και σπιρτόζική της γεύση που «σκοτώνει».

Υλικά για τη συνταγή

400 γραμμάρια σπαγγέτι

700 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας σκέτη

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι ή νιφάδες μπούκοβο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγη ζάχαρη για την ξινίλα της ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε 2 κατσαρολάκια και 1 μεγάλο τηγάνι, όχι αντικολλητικό (η αυθεντική συνταγή προτείνει μαντεμένιο για να αρπάξουν κρούστα τα μακαρόνια πιο εύκολα). Αρχικά ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα από τα κατσαρολάκια και βράστε την σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά. Βάλτε και λίγη ζάχαρη, αν επιθυμείτε, για να αποφύγετε την ξινίλα από την ντομάτα. Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά μέχρι να ετοιμαστεί.

Στο άλλο κατσαρολάκι βάλτε δύο κουτάλες της σούπας (όχι κουταλιές) νερό και φέρτε το σε βρασμό. Όταν βράσει, προσθέστε 2 κουτάλες από την πηκτή σάλτσα ντομάτας, αλατίστε και ανακατέψτε καλά. Με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζετε ένα είδος ζωμού ντομάτας για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά όπως με την τεχνική του ριζότο. Φροντίστε να κρατήσετε στην άκρη 2 κουτάλες από την πηκτή σάλτσα ντομάτας που θα τις χρειαστείτε στο τέλος.

Στη συνέχεια βάλτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου και την πιπερίτσα και μόλις σοταριστούν ελαφρά, ρίξτε τα ωμά ζυμαρικά απλωμένα όσο μπορείτε και τσιγαρίστε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις μυρίσουν τα σπαγγέτι, ρίξτε 2 κουτάλες από τον καυτό ζωμό ντομάτας και αφήστε τα να ψηθούν αργά σε μέτρια φωτιά. Όταν τα μακαρόνια δεν είναι πια σκληρά, αφαιρέστε τα σκόρδα και την πιπερίτσα και συνεχίστε το μαγείρεμα προσθέτοντας εναλλάξ ζωμό ντομάτας ή πηκτή σάλτσα.

Όταν είναι εντελώς έτοιμα, προσθέστε στο κέντρο του τηγανιού 1 κουτάλα πηκτή σάλτσα ντομάτας, ανακατέψτε και δυναμώστε τη φωτιά. Χωρίς να τα ανακατέψετε καθόλου, αφήστε τα να καπνιστούν για 1,5 λεπτό (ή 2, ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα αρπάξουν), να πιάσουν κρούστα από κάτω και να καραμελώσουν.

Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!

Οι 15 πιο ισχυρές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί ποτέ

Κάποιες φωτογραφίες θα μείνουν για πάντα στην ιστορία και...

Οι ασφαλέστερες χώρες αν ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιoς Πoλεμoς

Η Μέση Ανατολή είναι σαν ένα καζάνι που βράζει,...

Έγγραψε σήμερα με το σκίτσο του ο Αρκάς για το Ισραήλ και το Ιράν

Ο Αρκάς σχολίασε σήμερα (15/04) με ένα συγκλονιστικό σκίτσο...

Τα Ζώδια και οι Αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας – 15 έως 21 Απριλίου 2024

Πώς θα είναι η εβδομάδα; Τι προβλέπει το ζώδιο...

Άννα Βίσση για Νίκο Καρβέλα: «Είναι αληθινός και τον γουστάρουμε»

«Βράχος» στο πλευρό του Νίκου Καρβέλα, στέκεται η Άννα...

Newsletter

Αuτό είναι το πıο επıκίνδυνο τρόφıμο για την καρδıά – 150 γραμμάρια εκτοξεύοuν τον κiνδuνο

Παγκόσμια μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου McMaster βρήκε μια σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, χωρίς, όμως, να ισχύει το ίδιο και...

Λεμόνι 285 ετών από την Ινδία πωλήθηκε για 1.800 δολάρια σε δημοπρασία

Το λεμόνι βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε ένα ντουλάπι του 19ου αιώνα και ο οίκος σκέφτηκε να το βάλει στη δημοπρασία με εκτίμηση 40 με...

Vegan διατροφή: 7 tips για να αποφύγετε διατροφικές ελλείψεις

Τι πρέπει να προσέξετε; Η  vegan διατροφή είναι επιλογή για όσoυς επιθυμούν να εξαλείψουν την πρόσληψη ζωικών προϊόντων από τη διατροφή τους. Είναι μια διατροφή...

Ιταλία: «Πράσινο φως» στην πώλnση αλευριού εντóμων για ανθρώπıνη κατανάλωση

Μια εταιρεία που παράγει αλεύρι από γρύλους έγινε η πρώτη στην Ιταλία που πήρε το πράσινο φως για την πώληση τροφίμων, που παρασκευάζονται από...

Ο βολβός που ρυθμίζει το σάκχαρο, δuναμώνει την καρδιά και μεıώνει τα τρıγλυκερίδια και τη χοληστερóλη

Αυτός ο βολβός έχει μια πιο ήπια γεύση σε σύγκριση με άλλους και χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρικές συνταγές όπου θέλετε να δώσετε γεύση χωρίς να καλύψετε άλλα συστατικά. Ωστόσο,...

10 celebrities που έχουν επιλέξει τη vegan διατροφή

Γιατί πήραν την απόφαση να βγάλουν οριστικά τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους; Ο βιγκανισμός δεν είναι απλά μία τάση αλλά ένας τρόπος ζωής....

«Έξαλλоι» οι Κρnτικοί: Αuτό το κρητικό φαγητό είναι στη λίστα με τα 50 χειρóτερα του κóσμου

To Taste Atlas έκανε τη λίστα με τα 50 χειρότερα φαγητά στον κόσμο και ένα από αυτά ανήκει στην κρητική κουζίνα. Η λίστα του Taste...

Αuτός είναι ο καφές που δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σύμφωνα με μπαρίστα

Δεν είναι μόνο η γεύση αλλά σε περιμένει κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Η πρώτη απόλαυση της ημέρας. Όλα ξεκινούν από μία κούπα ζεστού καφέ. Και...

Φραπέ, Freddo Espresso ή Freddo Cappuccino: Ποιος ο πιο επικίνδυνος καφές για υγεία

Το χειμώνα μερικοί τον προτιμούν… ζεστό, το καλοκαίρι, όμως, όλοι τον προτιμούν κρύο. Μιλάμε φυσικά για τον καφέ και τις διάφορες εκδοχές του, που...

Ο λόγος που ο ελληνικός καφές είναι το κλειδί της μακροζωίας

Μια κομβική μελέτη στην Ικαρία, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι ηλικίας 55 έως 100 ετών, διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ελληνικού καφέ και της...

Η τρоφή που μπоρεί να σας βоηθήσει να ζήσετε περισσóτερο

Σύμφωνα με τις έρευνες που διενεργήθηκαν στον τομέα της μακροζωίας, υπάρχει μια τροφή που μπορεί να συμβάλει στην παρατεταμένη διάρκεια ζωής. Αυτή η διατροφή είναι...

Ερευνα: Πού πήγε όλο το μέλι; Γιατί έχει μειωθεί η παραγωγή του

Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στη μείωσης της παραγωγής στο μέλι. Τι δείχνει επιστημονική έρευνα. «Που πήγε όλο το μέλι»; Αυτό είναι το ερώτημα που...

Καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας: «Το τεράστιο καλό που κάνει η ελληνική φέτα στην υγεία και δεν το γνωρίζουμε»

Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, μίλησε για τα κρυφά πλεονεκτήματα που έχει η φέτα και η κατανάλωσή της, για τη διατροφή και την υγεία μας. Στα...

Το φαγητό που είναι Νο1 εχθρός της καρδιάς σου και σπάνια λείπει από το τραπέζι σου

Υπάρχει μία τροφή η οποία αποτελεί τον Νο1 εχθρό της καρδιάς και την καταναλώνεις… κάθε μέρα. Όμως, μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση πολύ επεξεργασμένου...

Βρεφıκό γάλα: «Εiδος πολυτελεiας» στην Ελλάδα, «θέλουμε τουλάχıστον 200 εupώ το μήνα»

Ως είδος πολυτελείας πωλείται το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα. Η τιμή για την πιο αναγκαία και μοναδική τροφή για τα βρέφη «σπάει» το ένα...

Θεσσαλονίκη: Έφτιαξαν βασιλόπιτα με γεύση μπουγάτσα

Βασιλόπιτα μπουγάτσα και αλμυρή βασιλόπιτα με παστουρμά και γραβιέρα φτιάχνονται σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης. Μετράμε αντίστροφα πλέον για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και οι περισσότεροι έχουν...

Η μπουγάτσα στην 4η θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου

Αυτό που βρέθηκε στην 1η θέση, μας προκάλεσε απορίες. Αγαπάμε το Taste Atlas. Το αγαπάμε γιατί στις λίστες του πάντα βρίσκεται η Ελλάδα. Η ελληνική κουζίνα κυριαρχεί...

Παραδοσιακή γαλατόπιτα της γιαγιάς: Η συνταγή για την αλμυρή εκδοχή της που θα προσθέσει νοστιμιά στο εορταστικό τραπέζι

Στα εορταστικά τραπέζια επιτρέπονται οι εξαιρέσεις στον κανόνα και οι πιο ξεχωριστές συνταγές, γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσετε την γευστική...

Ανακαλοúνται δεκάδες γνωστές μάρκες σνακ λóγω σαλμоνέλας – Ενnμέρωση από τα LidΙ

Η Quaker Oats Company η οποία ανήκει στον κολοσσό των ποτών και σνακ PepsiCo ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί 43 διαφορετικά προϊόντα με βάση τα δημητριακά, granola και δημητριακά...

Πόσο καιρό διατηρούνται φρέσκα τα αβγά εκτός ψυγείου

Πρέπει να βάζουμε τα αβγά στο ψυγείο ή όχι;  Θα έχετε παρατηρήσει ότι στη χώρα μας τα αβγά πωλούνται εκτός ψυγείου - με εξαίρεση ίσως...

Τα Τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου

Σύμφωνα με τον διάσημο παγκόσμιο οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas. Τα Τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου – στην κατηγορία pastries - σύμφωνα...

Τι θα συμβεί αν πιείς γάλα που έχει λήξει

Το γάλα μπορεί να είναι ένα θρεπτικό ρόφημα, αλλά φροντίστε να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Η ημερομηνία στο εξωτερικό του μπουκαλιού μπορεί να μην αντικατοπτρίζει...

Και επίσημα ελληνικό το κοκορέτσι – «Βράζουν» οι Τούρκοι

Σάλος στη γειτονική χώρα, μετά τη δημοσίευση της λίστας με τα κορυφαία φαγητά του κόσμου, όπου το κοκορέτσι θεωρείται ελληνικό Απογοήτευση επικρατεί στην Τουρκία, καθώς το κοκορέτσι ανακηρύχτηκε...

Η Δέσποινα Βανδή χορεύει & φτιάχνει τους καλύτερους κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα

Η αγάπη για τη μαγειρική – αγάπη που όπως μας έχει δείξει έχει πάρει και ο γιος της. Μάλιστα, σε όλες τις σημαντικές οικογενειακές...

Βασιλόπιτα «όνειρο» από Άκη Πετρετζίκη: Η συνταγή με το γλυκό της Πρωτοχρονιάς που έχει ξετpελάνει μικρούς και μεγάλους

Τη συνταγή του για βασιλόπιτα σκέτο «όνειρο» μοιράστηκε ο Άκης Πετρετζίκης και το συγκεκριμένο γλυκό της Πρωτοχρονιάς είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελάνει μικρούς και...

«Χάσαμε το κοκορέτσι από τους Έλληνες» ‑ Ξενέρωσαν για τον κατάλογο του TasteAtlas στην Τουρκία

Η αναφορά «ελληνικό έδεσμα» για το κοκορέτσι στη λίστα με τα κορυφαία φαγητά στον κόσμο, ενόχλησε τους Τούρκους. Εκνευρισμό προκάλεσε στην Τουρκία η λίστα του...

Η ελληνική κουζίνα «τα σπάει» και επισήμως – Δεύτερη καλύτερη σε όλο τον κόσμο

Τα ελληνικά πιάτα που βρέθηκαν στη λίστα με τα καλύτερα 100 Ένα πράγμα ξέρουμε σίγουρα να κάνουμε καλά στην Ελλάδα. Να τρώμε –και να μαγειρεύουμε!...

Το μυστικό της γιαγιάς για αφράτους, τραγανούς και βουτυρένιους κουραμπιέδες, παραδοσιακή συνταγή όπως παλιά

Οι κουραμπιέδες, ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, έχουν την τιμητική τους και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει τα μυστικά της για να γίνουν αφράτοι και...

Τελικά πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε ή όχι;

Υπάρχει μια αντίληψη από παλιά ότι πρέπει να ξεβγάλουμε καλά με άφθονο νερό το κρέας -είτε αυτό είναι κόκκινο, (από μοσχάρι, χοιρινό, αρνί κ.λπ.) είτε λευκό (κοτόπουλο, γαλοπούλα,...

Παράξενο με πατατάκια: Ποιоς ο απiστευτоς λόγος που τα σακουλάκια δεν είναι γεμάτα

Κάθε φορά που αγοράζουμε πατατάκια, η ίδια απογοήτευση: Η μισή σακούλα, αέρας κοπανιστός! Απ΄ ό,τι φαίνεται, όμως, οι εταιρείες τροφίμων δεν μάς εξαπατούν με τις...