Έγινε λαϊκός ήρωας: Ο αληθινός Dexter που δολοφόνησε 71 κακοποιούς κι είναι εκτός φυλακής

Εκτός φυλακής και με δικό του κανάλι στο youtube! Και μιλάει για τα κατορθώματα του δημόσια… Απίστευτο;

Τη σειρά Dexter τη γνωρίζετε. Πόσοι όμως ξέρετε πως υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει μια θρυλική μορφή του εγκλήματος από την οποία άντλησε έμπνευση η σειρά; Ο Pedro Rodrigues Filho σε ηλικία 68 ετών κατέχει ένα ρεκόρ δολοφονιών.

Ο τέλειος ψυχοπαθής. Έτσι τον έχουν χαρακτηρίσει αναλυτές της εγκληματολογίας. Ο Pedro Rodrigues Filho δεν είναι ένας συνηθισμένος serial killer. Στο δικό του μυαλό δεν υπήρχε εκδικητικότητα στις πράξεις του. Υπήρχε μόνο η αίσθηση της απονομής δικαιοσύνης. Οκ, υπήρχε και λίγη εκδίκηση, αφού εκτός από εγκληματίες, σκότωνε και ανθρώπους που του είχαν φερθεί άσχημα.

Υπάρχουν ελαφρυντικά για έναν άνθρωπο που σκότωσε συνολικά στη ζωή του 71 άτομα και δεν επρόκειτο για κάποιο σκηνικό πολέμου; 71 μεθοδικές και συνειδητές δολοφονίες διέπραξε ο Filho.

Το …ελαφρυντικό

Ενδεχομένως όμως ένα ελαφρυντικό να του βρει κανείς. Όταν ήταν στην κοιλιά της μάνας του, ο πατέρας του την ξυλοφόρτωσε τόσο άσχημα, ώστε ο Filho να γεννηθεί με τραυματισμένο κρανίο. Σίγουρα κάποια νεύρα πειράχτηκαν και δεν θα επέτρεψαν στον Βραζιλιανό να μετράει κάποιες λειτουργίες με τον τρόπο που το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Δεν άφησε πολύ χρόνο να περάσει για να ξεκινήσει τη δουλειά του. Στα 14 του μόλις δολοφόνησε τον αντιδήμαρχο της πόλης που έμενε γιατί είχε απολύσει τον πατέρα του που δούλευε ως σχολικός φύλακας. Η απόλυση είχε γίνει με την αιτιολογία πως ο πατέρας Filho έκλεβε φαγητό από το σχολείο. Έτσι, ο γιος πήρε ένα πιστόλι και τον σκότωσε μπροστά στο δημαρχείο.

Η υπόθεση δεν είχε τελειώσει εκεί. Το φονικό έγινε διπλό γιατί ο Pedro Rodrigues Filho βρήκε αυτόν τον φύλακα που ήταν ο πραγματικός κλέφτης και τον σκότωσε γιατί δεν βγήκε να πει την αλήθεια.

Η περιοχή του δεν τον χωρούσε κι έτσι ο Pedro έφυγε για το Μόζι ντας Κρούσες στο Σάο Πάολο. Εκεί μπήκε σε μια συμμορία και διέπραττε ληστείες. Η πρώτη του δολοφονία εκεί ήταν ένας έμπορος ναρκωτικών.

Εκεί γνώρισε και τον πρώτο του έρωτα, τη Maria Aparecida Olympia. Την σκότωσαν όμως μέλη αντίπαλης συμμορίας και πάνω που ο Pedro είχε κάπως ηρεμήσει από τα δολοφονικά του ένστικτα, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος βίας.

Δεν τον ένοιαζε απλώς να βρει αυτόν που τη σκότωσε. Ήθελε να τρομοκρατήσει, να στείλει πρώτα ένα μήνυμα και μετά να τον αποτελειώσει. Έτσι, έβρισκε μέλη της συμμορίας, τα βασάνιζε και τα σκότωνε.

Μετά η πορεία του πήρε μια πιο αρχαιοελληνική τραγική εξέλιξη. Ο Filho είχε ξεκινήσει να σκοτώνει για χάρη του πατέρα του. Τώρα, ήταν η σειρά του να πεθάνει. Ο πατέρας του βρισκόταν εκείνη την εποχή στη φυλακή γιατί σκότωσε τη μητέρα του με μια ματσέτα. Ο Pedro τον επισκέφθηκε στη φυλακή και τον μαχαίρωσε 22 φορές!

Αυτή τη φορά όμως δεν έκανε μια απλή δολοφονία. Έπρεπε να το πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Της αρχαίας τραγωδίας ή του αρχέγονου. Εκεί όπου ο γιος σκοτώνει τον πατέρα με άπειρους συμβολισμούς για να αναλάβει αυτός το θρόνο, την ηγεσία της φυλής. Ο Pedro Rodrigues Filho έβγαλε την καρδιά του πατέρα του και την μάσησε.

Στις 24 Μαΐου του 1973, σε ηλικία 19 ετών, ο Matador Pedrinho, όπως τον αποκάλεσαν, συνελήφθη για αυτές τις δολοφονίες και μεταφέρθηκε στο τμήμα μέσα σε ένα αστυνομικό όχημα μαζί με άλλους εγκληματίες. Ανάμεσα τους υπήρχε κι ένας βιαστής.

Όπως καταλαβαίνετε, ο Pedro δε μπορούσε να χάσει την ευκαιρία. Τον σκότωσε κι αυτόν! Κι έτσι ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Στη φυλακή έβρισκε ευκολότερα στόχους και με ηθικό κίνητρο.

47 συγκρατούμενοι του βρέθηκαν νεκροί. Στην πλειοψηφία τους δολοφόνοι. Σαν τον ίδιο. Απλά εκείνοι χωρίς ηθικό κίνητρο, όπως το πίστευε αυτός.

Ο Pedro Rodrigues Filho το έλεγε ανοιχτά στους φύλακες πως απολάμβανε να σκοτώνει άλλους εγκληματίες. Αγαπημένη του μέθοδος το μαχαίρωμα ή το «λεπίδιασμα».

Για όλες αυτές τις δολοφονίες, θα περίμενε κανείς ο Pedro Rodrigues Filho να πεθάνει στη φυλακή. Κι όμως, είναι ελεύθερος από το 2018. Παρότι του επιβλήθηκαν αρχικά ποινές 128 ετών στο σύνολο και άλλα 400 χρόνια για τις δολοφονίες στη φυλακή, το βραζιλιάνικο σύστημα δικαιοσύνης ορίζει ως το μέγιστο χρονικό όριο έκτισης ποινής τα 30 έτη.

Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε κάνεις μετά απ΄αυτό, δεν επιφέρει καμία ποινή. Για τις δολοφονίες που έκανε στη φυλακή, είναι χαρακτηριστικό πως εν τέλει ο Filho εξέτισε μόλις 4 χρόνια. Σα να λέμε ένας μήνας ποινή για κάθε φόνο.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Filho θέλησε να μοιραστεί το συναίσθημα του να σκοτώνεις 71 ανθρώπους και ξεκίνησε ένα κανάλι στο Youtube όπου μιλούσε με πάθος για το πώς καθάριζε εγκληματίες και αφαιρούσε βάρος από το κράτος.

Προσέφερε υπηρεσία, κατά το σκεπτικό του. Και δεν είναι ψέμα. Η παρουσία του και η φήμη του εξαπλώθηκαν και προκάλεσαν τρόμο σε όψιμους εγκληματίες. Στην περιοχή Santa Rita do sapucai, εγκλήματα όπως φόνοι, βιασμοί και εμπόριο ναρκωτικών, μειώθηκαν αισθητά.

Ο Pedro Rodrgues Filho έγινε ένας λαϊκός ήρωας. Πάρα πολλοί τον αγαπούν γιατί τους γλύτωσε από τόσους εγκληματίες. Βιβλία και ταινίες έχουν γίνει για χάρη του. 71 φόνοι δημιούργησαν έναν ήρωα που στα 68 του έχει μερικά χρόνια ακόμα ελεύθερης ζωής.

Πηγή: menshouse.gr

Latest

Ραγδαίες Εξελίξεις: Μπαίνει στο κάδρο ο Μάνος Δασκαλάκης – H σημαντική μαρτυρία

Και υπάρχει σοβαρός λόγος που συμβαίνει αυτό. Αναμένονται νέες...

Τρέλανε κόσμο η Φαίη Σκορδά! Με μπικίνι και χωρίς φίλτρα!

Η Φαίη Σκορδά δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της με...

«Το μωρό μου πάλευε 4 χρόνια με το τέρας που λέγεται καρκίνος και το νίκησε»

«Το μωρό μου πάλευε 4 χρόνια με το τέρας...

Έτσι πρέπει να φυλάγονται οι Χριστιανοί από τα μαγικά

Μάγια: Για να φυλάγεσθε από τα μαγικά και την ενέργεια...

Newsletter

Μην χάσετε

Ραγδαίες Εξελίξεις: Μπαίνει στο κάδρο ο Μάνος Δασκαλάκης – H σημαντική μαρτυρία

Και υπάρχει σοβαρός λόγος που συμβαίνει αυτό. Αναμένονται νέες...

Τρέλανε κόσμο η Φαίη Σκορδά! Με μπικίνι και χωρίς φίλτρα!

Η Φαίη Σκορδά δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της με...

«Το μωρό μου πάλευε 4 χρόνια με το τέρας που λέγεται καρκίνος και το νίκησε»

«Το μωρό μου πάλευε 4 χρόνια με το τέρας...

Έτσι πρέπει να φυλάγονται οι Χριστιανοί από τα μαγικά

Μάγια: Για να φυλάγεσθε από τα μαγικά και την ενέργεια...

Γέροντα Παΐσιε, πως θα ξεπεράσω τον θυμό;

Άγιος Παΐσιος: – Γέροντα, πώς θα ξεπεράσω τον θυμό; – Σκοπός...