Κοριτσάκι που γεννήθηκε με σπάνιο σημάδι στο πρόσωπο μάς παρακινεί να αναθεωρήσουμε τα πρότυπα ομορφιάς

Όταν γεννήθηκε η Winry Hall, όλοι πρόσεξαν αμέσως ότι είχε κάτι διαφορετικό: ένα σπάνιο εκ γενετής σημάδι που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου της.

Ονομάζεται συγγενής μελανοκυτταρικός σπίλος (CMN). Από την αρχή η μητέρα της, Nicole, αποφάσισε να μην αφήσει αυτή την ιδιομορφία να καθορίσει την κόρη της και ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες της καθημερινότητάς τους στο Instagram, θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο και να τον παρακινήσει να αναθεωρήσει τα πρότυπα ομορφιάς.

«Όταν την κράτησα για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου, νόμισα ότι ήταν μελανιά» θυμάται σήμερα η μητέρα της Winry. «Σύντομα όμως καταλάβαμε με τον σύζυγό μου ότι δεν ήταν μελανιά. Σκέφτηκα ότι έμοιαζε περισσότερο με σπίλο». Πολλοί σπίλοι υπάρχουν εκ γενετής σε ένα παιδί ή εμφανίζονται μέσα στα πρώτα 1-2 χρόνια της ζωής του. Όμως όταν εκτείνονται σε μεγάλη επιφάνεια, όπως αυτός της Winry, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εξελιχθούν σε μελάνωμα.

Για την ώρα, πάντως, η μητέρα της μικρής ανησυχεί περισσότερο ότι η «διαφορετική» εμφάνιση της κόρης της θα τη μετατρέψει σε εύκολο στόχο για bullying. «Για πολλούς ανθρώπους, είναι η πρώτη φορά που βλέπουν ένα τέτοιο σημάδι. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω είναι μια καλή αφορμή για συζήτηση ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, για τις διαφορές στην εμφάνιση που μπορεί να έχουν τα ίδια ή άλλα παιδιά γύρω τους».

Παρά το ασυνήθιστο σημάδι της,  η Winry εκπέμπει χαρά, κι αυτό το καταλαβαίνει κάποιος εύκολα από τις φωτογραφίες της στο Instagram. «Γελάει σχεδόν συνέχεια. Είναι το πιο χαρούμενο μωρό που έχω δει. Επίσης, έχει αρχίσει ήδη να φλυαρεί. Δεν λέει ακόμα πολλές λέξεις, αλλά μιλάει με το δικό της τρόπο και ήδη δεν μασάει τα λόγια της, οπότε νομίζω ότι θα έχουμε να ζήσουμε πολλά».

Δείτε αναρτήσεις με τη Winry Hall:

 

Latest

Newsletter

Μην χάσετε

Συγκλονιστικό βίντεο από την Κατερίνη: Αστυνομικός σώζει γυναίκα που καταρρέει μέσα σε καφετέρια

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό να σώζει νεαρή γυναίκα, η...

Νέος θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ: “Έφυγε” ο Αντεμόλα Οκουλάγια

Νέος θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ, αφού “έφυγε” από τη...

Νανά Βενέτη: Δείτε πώς είναι σήμερα η «εκρηκτική» ηθοποιός που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ‘80

Η Νανά Βενέτη τη δεκαετία του ’80 μέχρι και στις αρχές...