Οι Korn τραγουδάνε Backstreet Boys και το διασκεδάζουν με την ψυχή τους

Θα το πίστευες ποτέ σου;

Το 1993, στο Bakersfield της California, ιδρύεται μια μπάντα που έμελλε να διαμορφώσει τη μορφή του σκληρού προσώπου της μουσικής βιομηχανίας για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Το όνομά της Korn και ο ήχος τους είναι αυτό που σύντομα βαφτίστηκε Nu Metal. Οι σκληρές, γρήγορες κιθάρες, έβαζαν στο ίδιο καζάνι heavy metal, punk και hardcore ήχους, την ώρα που στα συχνά επικά φωνητικά, μια έντονη υποψία hip hop καταβολών ερχόταν να δημιουργήσει μια παράνοια στο μυαλό, μιας και δύσκολα κάποιος εκείνη την εποχή μπορούσε να ‘’χωνέψει’’ τη σύνδεση. Και δε χρειάστηκε άλλωστε. Οι Korn και οι άπειροι μιμητές τους που ακολούθησαν, έπιασαν στον ιστό τους ένα κοινό από άλλους χώρους, που βρήκαν κοινό σημείο αναφοράς τη street εμφάνιση και ταυτίστηκαν, στιλιστικά και στη συνέχεια μουσικά.

Την ίδια χρονιά το 1993, στην άλλη άκρη των ΗΠΑ, στην ανατολική ακτή και συγκεκριμένα στη Florida, μια επίσης καινούρια μπάντα έκανε την εμφάνισή της. Οι Backstreet Boys, ή BSB όπως αναφέρονταν μεταξύ του φανατικού τους κοινού, δεν κατοικούσαν απλά στην άλλη άκρη της χώρας από ότι οι Korn, υπηρετούσαν το άλλο μουσικό άκρο της εποχής, την  pop των Boy band. Έναν ήχο που κατάφερε να κερδίσει ένα απίθανο σε μέγεθος κοινό, σε χρόνια των παχιών αγελάδων για τη δισκογραφία, με τις πωλήσεις των cd να ξεκινούν μια δίχως προηγούμενο μάχη με τα ρεκόρ.

Πίσω στο Bakersfield, οι Korn εν έτη 2005, είχαν αφήσει να εννοηθεί πως σύντομα, και μέσα σε χρυσές πλέον για αυτούς εποχές, θα κυκλοφορούσαν μια συλλογή με διασκευές τους σε κομμάτια του παρελθόντος, αλλά και σύγχρονά τους, στα οποία εύρισκαν κάτι ενδιαφέρον στη σκέψη του να βάλουν τη σφραγίδα τους. Σε κάθε τους live οι εκστασιασμένοι θεατές περίμεναν με ανυπομονησία το νέο δώρο, την καινούρια διασκευή που η μπάντα είχε ετοιμάσει για την περίσταση. Δεν ήταν παράλογο λοιπόν μια τέτοια κυκλοφορία να είναι ‘’something to look for’’.

Και ενώ τα χρόνια πέρασαν, η συλλογή ποτέ δεν ήρθε, αλλά η αγάπη τους για τις διασκευές παραμένει στις καρδιές τους και στις καρδιές όλων των φίλων τους, τα backstage πλάνα από τα γυρίσματα που νέου τους video για το single ΄΄Worst is Yet To Come’’ έκρυβαν μια έκπληξη για όλους. Οι Korn σε ένα tribute στους ‘’συνομήλικους’΄ από την άλλη ακτή, στους Backstreet Boys, τραγουδάνε την τεράστια επιτυχία των δεύτερων ‘’I Want It That Way’’ με πάθος και ένταση, με στιλ και ύφος που εύκολα θα γέμιζε ένα στάδιο μόνο για αυτό.

 

Latest

Newsletter

Μην χάσετε

Συγκλονιστικό βίντεο από την Κατερίνη: Αστυνομικός σώζει γυναίκα που καταρρέει μέσα σε καφετέρια

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό να σώζει νεαρή γυναίκα, η...

Νέος θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ: “Έφυγε” ο Αντεμόλα Οκουλάγια

Νέος θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ, αφού “έφυγε” από τη...

Νανά Βενέτη: Δείτε πώς είναι σήμερα η «εκρηκτική» ηθοποιός που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ‘80

Η Νανά Βενέτη τη δεκαετία του ’80 μέχρι και στις αρχές...