Αuτά είναι τα δυο καλύτερα ελληνικά φαγητά με κρέας στον κόσμο – Σαρώνει η Ελλάδα

Πιο πάνω από το σουβλάκι και τον γύρο: Τα 2 ελληνικά πιάτα με κρέας που αποθεώνει το Taste Atlas – Αδικήθηκαν κοντοσούβλι και γουρουνοπούλα

Στην Ελλάδα έχουμε από τα καλύτερα πιάτα με κρέας στον κόσμο, ωστόσο προκαλεί έκπληξη που έχει δώσει το Taste Atlas σε κοντοσούβλι και γουρουνοπούλα.

Ένα ελληνικό πιάτο κυριαρχεί στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με κρέας στον κόσμο, κατέχοντας πέντε θέσεις από τις πρώτες είκοσι ενώ έχει δύο ακόμα πιάτα λίγο πιο χαμηλά στον κατάλογο.

Η νέα λίστα του Taste Atlas αποτελείται από 100 πιάτα και τα ελληνικά πιάτα με κρεας είναι επτά, στο σύνολο.

Ο ROKAkias επέστρεψε. Φάτε την ρόκα του για να μην σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι

Στη λίστα των συνολικά 100 πιάτων, τα ελληνικά παϊδάκια φιγουράρουν στην 16η θέση.

Στην λίστα υπάρχουν και άλλα Ελληνικά πιάτα με κρέας, το τσιγαριστό (θέση 22), ο γύρος (θέση 23), το σουβλάκι (θέση 24) το κλέφτικο (θέση 51) το κοντοσούβλι (θέση 66), η γουρουνοπούλα (θέση 77).

Στην παρούσα λίστα βλέπουμε ότι στα Ελληνικά πιάτα με κρέας τα παϊδάκια και το τσιγαριστό είναι πιο πάνω από το κοντοσούβλι και τη γουρουνοπούλα κάτι για πολλούς προκαλεί εντύπωση.

Παϊδάκια

Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα είναι ίσως το πιο δημοφιλές από τα παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα με κρέας που και συνήθως το απολαμβάνουν ως κύριο πιάτο.

Τα αρνίσια παϊδάκια συνήθως μαρινάρονται σε διάφορους συνδυασμούς με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ποικιλία φρέσκων μπαχαρικών πριν ψηθούν στα κάρβουνα. Σερβίρονται συνήθως με πατάτες, σαλάτες ή το κρεμώδες και δροσιστικό τζατζίκι.

Τσιγαριστό

Το τσιγαρίστο είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα με κρέας και προέρχεται από την Κρήτη. Παρασκευάζεται σοτάροντας τα κρεμμύδια στο λάδι, προσθέτοντας στη συνέχεια το αρνί και τσιγαρίζοντας το στο τηγάνι ή σε πήλινο σκεύος σε χαμηλή φωτιά. Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο λεμόνι για να «σβήσει» το πιάτο.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παραλλαγές και ορισμένοι μάγειρες χρησιμοποιούν πρόσθετα υλικά όπως σκόρδο και κρασί. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το κρέας να μαγειρεύεται σιγά σιγά για αρκετές ώρες μέχρι να γίνει απίστευτα τρυφερό.

Αυτό το Ελληνικό κλασικό πιάτο αποτελείται από έναν συνδυασμό ψημένης- στον φούρνο- πατάτας και ένα μπούτι αρνιού, το οποίο μπορεί να μαριναριστεί ή να καρυκευτεί με ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά.

Το πιάτο παρασκευάζεται κυρίως για ειδικές περιστάσεις ή οικογενειακές συγκεντρώσεις και συνήθως σερβίρεται με λίγο χυμό λεμονιού. Συνοδεύεται με σαλάτα και ψωμί στο πλάι.

Κοντοσούβλι

Το κοντοσούβλι είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με κρέας που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος που μαρινάρονται σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια σουβλίζονται και μαγειρεύονται αργά σε ψησταριά, σαν γύρο ή σουβλάκι.

Η μαρινάδα περιέχει συχνά συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί. Μετά το μαρινάρισμα, το κρέας περνάει σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα, που έχει σαν αποτέλεσμα μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό.

Το μαγειρεμένο κρέας σερβίρεται συνήθως σε χοντρές φέτες, συχνά συνοδεύεται από πίτα, σάλτσα τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών. Παραδοσιακά παρασκευαζόταν για το Πάσχα, αλλά σήμερα βρίσκεται στα μενού των ελληνικών ταβέρνων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γουρνοπούλα

Η Γουρνοπούλα ή γουρουνόπουλο είναι ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με κρέας με καταγωγή από τη Μεσσηνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καλαμάτα. Το πιάτο αποτελείται από ένα γουρουνάκι ψητό στη σούβλα. Σε μια σούβλα τοποθετείται ένα γουρουνάκι και στην κοιλιά ένα μείγμα αλατιού και ρίγανης.

Η κοιλιά ράβεται κλειστή και το γουρουνάκι ψήνεται σε σούβλα σε δυνατή φωτιά για περίπου δέκα ώρες. Όταν είναι έτοιμο το μισό βάρος του γουρουνιού εξαφανίζεται, αλλά αυτό δεν πειράζει κανέναν καθώς το κρέας γίνεται γλυκό ενώ η πέτσα γίνεται τραγανή. Το πιάτο χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

 

 

Πηγή: Taste Atlas


Δημοσιεύτηκε

σε

από