Advertisements

Δόμνα Μιχαηλίδου για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Δεν γνώριζα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στις δομές»

Πιστεύει ότι θα ανοίξουν και άλλα στόματα….

Δεν είχε γνώση των καταγγελιών που έγιναν για την «Κιβωτό του Κόσμου» η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στις δομές, αλλά θα κάνει όσες παρεμβάσεις χρειάζεται για την προστασία των παιδιών.

Σε συνέντευξή στην ΕΡΤ, η υφυπουργός ερωτήθηκε αν είχε γνώση καταγγελιών για κακοποίηση στην «Κιβωτό του Κόσμου». «Βεβαίως και όχι. Αυτό που λάβαμε γνώση ήταν όταν διέρρευσαν τα όποια δημοσιεύματα και ήρθα σε επικοινωνία στο πλαίσιο της νομιμότητας με τον εισαγγελέα αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, μία μέρα πριν από τη 17 Νοέμβρη», εξήγησε για να προσθέσει με έμφαση «καμία -για να είμαι σαφής- καμία, μα καμία γνώση για οτιδήποτε άλλο μέχρι στιγμής».

Σχετικά με το αν η υπόθεση μπορεί να βοηθήσει να έρθουν στο φως και άλλες καταγγελίες, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι «τα στόματα έχουν ανοίξει και εμείς είμαστε και σχετικά αισιόδοξοι».

Οι εισαγγελικές παραγγελίες για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, είπε ακόμη, «οπότε αυτό είναι και αποτέλεσμα του ότι έχει σπάσει λίγο ο φόβος, ο κόσμος εμπιστεύεται το κράτος, εμπιστεύεται τις αρχές, ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει».

Ειδικά για την «Κιβωτό», η υφυπουργός είπε ότι το ζήτημα «αυτή τη στιγμή είναι μόνο στην εισαγγελία. Το έχει πάρει μάλιστα και από την Ελληνική Αστυνομία, μαζεύουν καταθέσεις, οπότε όπως ακριβώς κάναμε, γιατί ήταν μια διαδικασία η οποία δεν είχε ξαναγίνει».

Επέμεινε ακόμη στην ανάγκη αποϊδρυματοποίησης γιατί «όσο καλή και να είναι μια δομή, δεν είναι οικογένεια».

Πιο αναλυτικά η συνέντευξη:

Είχατε γνώση καταγγελιών για κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου;

«Βεβαίως και όχι. Λάβαμε γνώση όταν διέρρευσαν τα δημοσιεύματα και ήρθα σε επικοινωνία, στο πλαίσιο της νομιμότητας, με τον εισαγγελέα αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, μία μέρα πριν από τη 17 Νοέμβρη. Για να είμαι σαφής, καμία μα καμία γνώση για οτιδήποτε άλλο μέχρι στιγμής, παρ’ ότι η μέρα ήταν πολύ δύσκολη και η αστυνομία και η εισαγγελία ήταν από πάνω στην υπόθεση».

Θεωρείτε ότι αυτή η υπόθεση και η δημοσιοποίησή της μπορεί να βοηθήσει και για κάποιες άλλες καταγγελίες που μπορεί να γίνουν σε άλλα ιδρύματα, ίσως και να ενθαρρύνει κόσμο να μιλήσει ανοιχτά για το τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει σε ιδρύματα.

«Τα στόματα έχουν ανοίξει και εμείς, αν θέλετε, είμαστε και σχετικά αισιόδοξοι. Ένα από τα κομμάτια που βλέπουμε στα στοιχεία τα οποία μαζεύουμε είναι ότι έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο οι εισαγγελικές παραγγελίες για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες, οπότε αυτό είναι και αποτέλεσμα του ότι έχει σπάσει λίγο ο φόβος.

Ο κόσμος εμπιστεύεται το κράτος, εμπιστεύεται τις αρχές, ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει. Έχουμε γραμμές στο 1107 τη γραμμή παιδικής προστασίας. Νομίζω ότι ανοίγουν τα στόματα, από τη μία είναι το αισιόδοξο, από την άλλη είναι αυτό που μας φοβίζει και η μεγάλη μας αγωνία είναι ότι αν ανοίξουν και παραπάνω στόματα τι έχουμε να ακούσουμε».

Στο πεδίο της Κιβωτού του Κόσμου υπάρχει κάτι που θα κάνετε εσείς ως Πολιτεία άμεσα στις επόμενες μέρες;

«Αυτό που περιμένουμε, και πάλι σας λέω είμαι σε πολύ τακτική επικοινωνία, είναι να δούμε τι έχει να μας πει η εισαγγελία. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι μόνο στην εισαγγελία. Το έχει πάρει μάλιστα και από την Ελληνική Αστυνομία, μαζεύουν καταθέσεις, οπότε θα κάνουμε ό,τι ακριβώς κάναμε και σε άλλη υπόθεση, γιατί ήταν μια διαδικασία η οποία δεν είχε ξαναγίνει.

Έγινε πρώτη φορά στο ίδρυμα το οποίο κλείσαμε μέσα στο 2022, όταν έλαβα εγώ καταγγελία τον Δεκέμβριο του ’21 για κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα σε ίδρυμα, καταγγελία την οποία είχε λάβει και η διοίκηση του ίδιου ιδρύματος κάποιους μήνες πριν, αλλά δεν είχε κάνει τίποτα.

Μετά από την καταγγελία αυτή, σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς συμβούλους της Περιφέρειας, που είναι ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός και την Εισαγγελία, η Εισαγγελία μας υπέδειξε ότι το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών είναι να μην είναι εκεί, όχι απλά να αλλάξει διοίκηση, να μην είναι εκεί, οπότε περιμένουμε αντιστοίχως να ακούσουμε τι έχει να μας πει η εισαγγελία για να το εφαρμόσουμε».

Έχετε πει ότι 9 στα 10 παιδιά είναι σε ιδρύματα διότι η εισαγγελέας τα έχει απομακρύνει από τις βιολογικές τους οικογένειες όμως η αποϊδρυματοποίηση είναι ο τρόπος που η υπόλοιπη Ευρώπη πλέον έχει προχωρήσει στο πεδίο αυτό. Και αναρωτιέμαι, κατ’ αρχάς τα τελευταία 3,5 χρόνια που εσείς είστε κυβέρνηση, τι έχετε κάνει στο κομμάτι αυτό;

Σωστά, 3,5 χρόνια και εγώ η ίδια το φωνάζω «αποϊδρυματοποίηση, αποϊδρυματοποίηση, αποϊδρυματοποίηση». Όσο καλή και να είναι μια δομή, δεν είναι οικογένεια. Όσο καλή και να είναι μια δομή, είναι κακοποιητική, όχι επειδή απαραιτήτως υπάρχει σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αλλά μόνο και μόνο το ότι ένα παιδί έχει σημείο αναφοράς τρεις ανθρώπους τη μέρα, τρία οκτάωρα τη μέρα. Είναι προβληματικό.

Έχω να σας πω, για αρχή δεν είχαμε καν αριθμούς, οπότε το ότι μόνο και μόνο το ότι έχω στοιχεία είναι κάτι. Έχουμε βγάλει 40% των παιδιών από τα ιδρύματα και είναι σε κατάλληλα γι αυτά οικογένειες μέσα από την αναδοχή, από τα 2.400 παιδιά φτάσαμε τα 1.400.

Για τα υπόλοιπα 1.400 παιδιά, γιατί η δική μου η αγωνία δεν σταματά μέχρι να αποκαταστήσουμε οικογενειακά και τα 1.400, έχουμε κάνει το εξής:

Τα περισσότερα είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Δηλαδή αν μπει κανείς στο paidi.gov.gr, έχουμε φτιάξει ένα ειδικό κομμάτι το οποίο λέμε υιοθεσία και αναδοχή σε αριθμούς. Θα δει ότι κατάλληλα για υιοθεσία κάτω των 6 ετών δεν υπάρχουν κανένα. Δεν υπάρχει κανένα παιδί κατά την υιοθεσία κάτω από 6, οπότε τα 1.400 είναι μεγαλύτερα. Παιδιά σε ηλικία 7 στα 8 είναι κατάλληλα μόνο για αναδοχή, δηλαδή υπάρχει βιολογική οικογένεια και δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο δικαστής αν μπορούν να γυρίσουν ή όχι στη βιολογική τους οικογένεια.

Εδώ αν θέλετε είναι το ενδιαφέρον, για πολλά από αυτά τα παιδιά δεν επιλέγουν την κατηγορία Οικογενειακή Αποκατάσταση. Τρία στα τέσσερα παιδιά που είναι στις δομές όταν υιοθετούνται, υιοθετούνται από τις δημόσιες.

Ο θεσμός της αναδοχής οικογένειας πόσο εύκολο και πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσει;

Τεχνικά δουλεύει πάρα πολύ γρήγορα, σε 6 μήνες πιστοποίηση για να μπορείς να γίνεις ανάδοχος και μάλιστα έχουμε βγάλει και μια βοήθεια σε κάθε ανάδοχο των 325 ευρώ το μήνα. Είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία, όμως το πρόβλημα, και θα είμαι σαφής, είναι ότι ο Έλληνας θέλει το παιδί δικό του, όταν σκέφτεται την υιοθεσία τη σκέφτεται να καλύψει το δικό του κενό, κάτι που είναι και εύλογο.

Εμείς στην προσπάθεια αυτή που έχουμε κάνει αποϊδρυματοποίησης, έχουμε διπλασιάσει τους αναδόχους. Πραγματικά τους διπλασιάσουμε. Σε δύο χρόνια χρειαζόμαστε και άλλους.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω επίσης αν όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες είναι και ένα καμπανάκι για την πολιτεία, για πιο άμεσες δράσεις, για νομοθετικές πρωτοβουλίες στο κομμάτι αυτό και κυρίως στο κομμάτι των ελέγχων αυτών των ιδρυμάτων.

«Βέβαια είναι και ήδη έχουμε κάνει πολλά. Δηλαδή πραγματικά έχουμε κάνει πολλά στα τρία χρόνια. Και για να πω την αλήθεια, τον πρώτο χρόνο καταλάβαμε ποια είναι τα κενά. Έτσι, έχουμε κάνει πολλά πλέον από το καλοκαίρι, πλέον έχουμε προδιαγραφές, έχουμε κανόνες στα ιδρύματα. Πριν το καλοκαίρι του ’22, είχαμε ιδρύματα στη χώρα που λειτουργούσαν από το 1666 και δεν είχαν κανόνες. Το πρώτο ίδρυμα στην Κέρκυρα δεν είχε ποτέ κανόνες. Βάλαμε κανόνες. Τι σημαίνει κανόνες; τι ελέγχει κάποιος; Είχαμε ελεγκτικό μηχανισμό, αλλά δεν ήταν ρητό. Τι σημαίνει έλεγχος; Σημαίνει στελέχωση; Δεν μπορείς να έχεις δομές χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς, χωρίς νομικούς που να διεκδικούν κάτι;».

Καταλαβαίνει κανείς από αυτή την υπόθεση είναι ότι όντως ακόμα και αν υπάρχει ο έλεγχος δεν μπορεί να τα καλύψει όλα.

«Δεν μπορεί να τα καλύψει όλα, όμως έχουμε πολλά περιθώρια ακόμα να φτιάξουμε και να ελέγξουμε καλύτερα τις δομές».

Σήμερα είναι και Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης. Σε μια τραγική ειρωνεία, αν θέλετε, αυτής της συγκυρίας, τι συμπεράσματα έχετε βγάλει από αυτή τη λειτουργία;

«Είναι μια γραμμή η 1107, η οποία είναι στελεχωμένη μόνο με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ειδικούς στην παιδική προστασία.

Την κάναμε δωρεάν, που παλιά δεν ήταν, και επίσης την κάναμε μια γραμμή την οποία μπορείς να πάρεις επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ώρα, οπότε συνεχώς χτυπάει γραμμή. Τι κάνουμε στη γραμμή αυτή; Παρέχουμε ψυχοκοινωνική στήριξη σε όποιον καλεί είτε ανήλικο είτε ενήλικα και επίσης καταγράφουμε όλα τα στοιχεία έτσι ώστε να πάνε στις αρμόδιες αρχές».

newsbreak.gr

Εύη Δρούτσα για τη Μαρίνα Σάττι: «Μια τάπα είναι και η ίδια, δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά»

Η Εύη Δρούτσα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας...

Ο Παναθηναϊκός έστειλε από εκεί που ήρθε τον Φατίχ Τερίμ

Πάει ταβέρνα ο Τούρκος!  Γιοβάνοβιτς γύρνα ή έστω τηλεφώνα! Ο Φατίχ...

Τα προστατεύει το σύμπαν: Tα 2 τυχερά ζώδια που έχουν φύλακα άγγελο και δεν τα αγγίζει τίποτα

Δύο ζώδια είναι τόσο τυχερά που έχουν τους πλανήτες...

Το Ναυάγιο : Η Στέλλα προσπαθεί να σώσει τη φίλη της

Ο Πέτρος μαζί με τον Άγγελο και τον Μάκη...

Αναφυλαξία – Τι είναι ποια τα συμπτώματα και πως θα την αντιμετωπίσετε

Η αναφυλαξία είναι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό που απαιτεί...

Newsletter

Ο Παναθηναϊκός έστειλε από εκεί που ήρθε τον Φατίχ Τερίμ

Πάει ταβέρνα ο Τούρκος!  Γιοβάνοβιτς γύρνα ή έστω τηλεφώνα! Ο Φατίχ Τερίμ δεν είναι πλέον προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά από τη μέτρια πορεία της ομάδας και...

Αγίου Πνεύματος – Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο – Όλες οι αργίες του 2024

Το επόμενο τριήμερο στο ημερολόγιο είναι αυτό του Αγίου Πνεύματος. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί για πολλούς ένα ιδανικό μέσα στο καλοκαίρι και φέτος...

Ο Μάικλ Τζόρνταν έκανε δωpεά 10 εκατομμuρίων και άνοιξε κλινική για ανασφάλιστους πολίτες

Ο Μάικλ Τζόρνταν έκανε δωρεά 10 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση κλινικής ανασφάλιστων πολίτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ιδιωτικό σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα ο Μάικλ...

Θλiψη παγkoσμίως: Τpaγικά νέα για τον Βασιλιά Κάρολο, Περιορισμένος Χρόνος Ζωής

Ο βασιλιάς Καρόλος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του, ενώ οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την ανταπόκρισή του στη θεραπεία καρκίνου σύμφωνα και με...

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή από τα Lidl για 640€ με 4ωρη απασχόληση

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή στα Lidl (640€ για 4ωρη/5ήμερη απασχόληση) Πάνω από 6.700 άνθρωποι, 5 logistics centers και περισσότερα από 230 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα....

Απεβίωσε ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο σημαδιακός «ροκάς» της Θεσσαλονίκης

Πέθανε ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός «ροκάς» της Θεσσαλονίκης. Η είδηση για τον θάνατό του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα του...

Δuσάρεστα νέα για την Αθήνα: Γιατί ψnφiστnκε ως η χειρóτερη πόλη

Η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, η ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν την Αθήνα τη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη να εργαστούν οι ψηφιακοί νομάδες Παρά...

Από τον Ιούλιο η εργασία γίνεται εξαήμερη – Τέλος το πενθήμερο

Θα πήξουμε στα 6στα7 και θα λέμε και ευχαριστώ :)  Καθώς πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πειραματίζονται με την εισαγωγή της τετραήμερης εργασιακής εβδομάδας χωρίς...

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη με την ΝΔ για τις Ευρωεκλογές 2024

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσιάζει αυτή την ώρα (15/4/24) η ΝΔ… Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο...

Για πόσες μέρες κλείνουν σούπερ μάρκετ και τράπεζες το Πάσχα

Μία επιπλέον μέρα με κλειστά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες θα έχουμε φέτος το Πάσχα. Συγκεκριμένα, θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα και...

Τpoχαίο ΣOK στο Πόρτο Ράφτη: Σε Κρiσιμn Κατάσταση η 22χρονη Συνοδηγός

"Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει επιστροφή," αναφέρει η μητέρα της. Έντονη αγωνία και ανησυχία επικρατεί γύρω από την κατάσταση της 22χρονης που βρέθηκε...

Με καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα.

Επιβεβαιώθnκαν τα δuσάρεστα για τον φετινό καλοκαίρι Με καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα. «Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα...

Ολική έκλειψη ηλίου σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα είναι ορατό το φαινόμενο

Σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, οι κάτοικοι της βόρειας και κεντρικής Αμερικής θα βρεθούν στην προνομιούχα θέση να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο: την Σελήνη...

Χρυσά Ρολόγια Επιζούν στις Φλόγες: Μοιραία Κατάληξη για DJ και Φίλη του σε Τροχαίο με Ferrari

Τα χρυσά ρολόγια που φορούσαν, ήταν τα μόνα που απέμειναν άθικτα στις απανθρακωμένες σορούς τους Ακαριαίο θάνατο μέσα στη Ferrari που οδηγούσε ο 40χρονος DJ Hysni Qestaj...

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στον Κριό αύριο, 8 Απριλίου: Τα 4 ζώδια που επnρεάζονται περıσσότερο

Ο Απρίλιος φιλοξενεί τη δεύτερη έκλειψη της ανοιξιάτικης περιόδου και δυστυχώς δεν είναι μια εύκολη έκλειψη για κάποια ζώδια. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου πραγματοποιείται μια...

Αργολίδα: Νεαρός Εργάτης Χάνει τη Ζωή του σε Περιστατικό με Τραuματiα

Πόσο κρίμα να χάνονται νέα παιδιά εν ώρα εργασίας! Σύμφωνα με πληροφορίες του Rockap.gr, οι δυο εργάτες ήταν πάνω σε σκαλωσιά και πραγματοποιούσαν εργασίες και...

Σuγκίνnσn και δάκρuα στο τελεuταίο αντiο της Κυριακής: Φορούσε νυφικό και λευκό στεφάνι στα μαλλιά

Η Κυριακή, 28 ετών, έχασε τη ζωή της έξω από αστυνομικό τμήμα, αναζητώντας βοήθεια. Η τpαγική μοίρα της Κυριακής, μιας νεαρής γυναίκας από τους Αγίους...

10.000 εupώ για ανακαίνιση σπιτιού: Ανоίγоυν οι αιτήσεις – Οι τέσσερις πρоϋποθέσεις για την πpоκαταβоλή 5.000 εupώ

Η Διοίκηση Υπηρεσιών Προσωπικού Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προχωρά στην έναρξη λειτουργίας ειδικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, προσφέροντας...

Μανώλης Καλαϊτζιδάκης – «Ένιωθα σαν να είχα εγκαταλείψει τον κόσμο, αμφισβητώντας την ύπαρξη των ανθρώπων»

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, γνωστός για την «παλαιοχριστιανική» του ιδεολογία, εξέφρασε την πρόθεσή του να ιδρύσει ένα μειονοτικό πολιτικό κόμμα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής...

Μαρία Καρυστιανού: «Τα Τέμπη δεν ήταν δυστύχnμα, αλλά ένα έγκλnμα με ιθύνοντες» – Τη χεıροκροτούσαν όρθιοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Συντάραξε η πρόεδρος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθας, Μαρία Καρυστιανού, με την ομιλία της σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με τίτλο “Τέμπη:...

Πούτιν: Η Ρωσία είναι «πολύ κοντά» στο εμβόλιο για τον καρκίνο

Μπορεί να είναι «σύντομα» διαθέσιμα στους ασθενείς, δήλωσε για τα εν λόγω εμβόλια κατά του καρκίνου, αλλά και για ρωσικά ανοσοτροποποιητικά φάρμακα μιας νέας...

«Έπεσαν» Facebook και Messenger – Προβλήματα για εκατομμύρια χρήστες

Προβλήματα παρουσιάζει η δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι της Τετάρτης, «έπεσε» το Facebook και το Messenger. Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά σε...

Τpoμακτική και μαγευτική καταγραφή ηλιακής έκλαμψης μετά από έκpηξη

Καθώς ο Ηλιακός Κύκλος 25 προχωρά προς την κορύφωσή του, το Ηλιακό Μέγιστο, οι επιστήμονες αναμένουν ότι τα ηλιακά φαινόμενα θα ενταθούν. Καθώς διανύουμε τον...

Ευχάριστα νέα για τον ΕΝΦΙΑ

Αυξάνονται οι δόσεις σε 11 οι δόσεις το 2024 και σε 12 από το 2025 με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή – Πώς απαλλάσσονται...

Με 11 λέξεις τον «ıσοπέδωσε»: Ο Τριανταφυλλόπουλος είπε τα πιο σκλnρά λόγια για τον Πορτοσάλτε

«Ο Άρης Πορτοσάλτε να μείνει μέσα στο σάκο του και να… σκάσει» είπε μεταξύ άλλων ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον Άρη Πορτοσάλτε Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος...

Γλυφάδα: «Έδιωξαν τον Αιγύπτιο γιατί πήρε θέση στη διαμάχη των αδελφών Καρνέση», λέει φίλος της οικογένειας

Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την απόλυση του 76χρονου και την απομάκρυνσή του από το σπίτι που...

«Του είπαν να φύγει από το σπίτι και τους σκότωσε – Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, βοηθούσε πολύ κόσμο»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από καβγά με τη Μαρία Καρνέση ο Αιγύπτιος εμφανίστηκε οπλισμένος Εργαζόταν και ζούσε κοντά τους σχεδόν 36 ολόκληρα χρόνια, ο Αιγύπτιος...

Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας: «Είμαι υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή μου, είναι υπέροχο»

Ο Τάσος Τρύφωνος «Τετ α τετ» με τον πρίγκιπα Αλέξανδρο και την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας Ο Τάσος Τρύφωνος υποδέχτηκε στην εκπομπή «Τετ α τετ»...

Αχαΐα: 57χρονος σταμάτησε να πάρει καφέ και πέθανε

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Σ.Ε.Α Αιγίου Ένας 57χρονος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής μόλις είχε σταματήσει για...

Το μέγεθος της Σελήνης μειώνεται χρόνια με τα χρόνια! Η αιτία και γιατί είναι πρόβλημα!

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο κανείς να το εντοπίσει από τη Γη, αλλά η Σελήνη συρρικνώνεται σε μέγεθος. Περίπου χάνει 45 μέτρα (πάνω από 150 πόδια)...