Advertisements
   
   

«Βoμβα» από την τεχνική σύμβουλο της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μπορεί να πεθάνει σε 3 χρόνια, αυτή τη στιγμή έχει καρδιά 70χρονου»

Η ιατροδικαστής, που διόρισε ως τεχνική σύμβουλο η υπεράσπιση της κατηγορούμενης παιδοκτόνου, διατυπώνει μια επιστημονική άποψη που πρώτη φορά ακούγεται στη δίκη, κόντρα στα επίσημα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου που έγινε στην οικογένεια.

Σοβαρή κληρονομική καρδιακή νόσο που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, διαπιστώνει, μέσω σειράς εξετάσεων που έχουν γίνει στην κατηγορούμενη, η ιατροδικαστής Ουράνια Δημακοπούλου. Μάλιστα, η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, υποστηρίζει ότι ακριβώς το ίδιο καρδιολογικό πρόβλημα αντιμετώπιζε και η κόρη της, Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει σήμερα 48% κλάσμα εξώθησης. Μέσα σε δύο χρόνια έχει χάσει 17% της λειτουργικότητας της καρδιάς της. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι μπορεί από την ίδια αιτία να πέθαναν και τα δυο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας.

«Όλη η οικογένεια και τα κορίτσια μπορεί να πάσχουν από αυτό. Πώς μπορούμε να έχουμε αποκλείσει όλα τα γονίδια και λέμε ότι δεν έχουν τίποτα».

«Σε τρία χρόνια μπορεί η κατηγορούμενη να έχει πεθάνει»

Η μάρτυρας υπεραμύνθηκε της διάγνωσης της ότι δηλαδή η φερόμενη ως παιδοκτόνος και των τριών παιδιών της πάσχει από σοβαρή καρδιακή νόσο, προχωρώντας ακόμα και στη μακάβρια πρόβλεψη ότι μπορεί να πεθάνει μέσα στα επόμενα χρόνια, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στους δικαστές!

«Αν στα δυο χρόνια η κατηγορούμενη, έχει χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς της, μπορεί στην επόμενη τριετία η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών. Η φυσιολογική καρδιά έχει πάνω από 76% κλάσμα εξώθησης», αιτιολόγησε η μάρτυρας. Σημειώνεται ωστόσο, ότι κανένας άλλος επιστήμονας, από όσους έχουν ανάμιξη στην υπόθεση, δεν έχουν διαπιστώσει κάτι αντίστοιχο.

Κατά τα λοιπά, η κ. Δημακοπούλου επανέλαβε τα όσα έχει υποστηρίξει και στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

«Δόθηκε κεταμίνη, αλλά όχι από τη μητέρα»

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η ιατροδικαστής, η ίδια δεν αμφισβητεί τη χορήγηση κεταμίνης στο άτυχο παιδί, αλλά εμφανίζεται πεπεισμένη ότι δε δόθηκε απο την κατηγορούμενη μητέρα, αλλά μπορεί να δόθηκε αρκετά λεπτά αργότερα, ενδεχομένως απο λάθος, απο τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Αγλαία Κυριακού.

Μάρτυρας: Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Είναι εν ζωή το παιδί όταν έγινε ό,τι έχει γίνει.

Δικηγόρος: Αμφισβητείτε την ύπαρξη κεταμίνης στο αίμα του παιδιού;

Μάρτυρας: Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη κεταμίνης στο μεταθανάτιο αίμα. Έχει χορηγηθεί μετά τις 14.28, συνεπώς η μητέρα δεν είναι μέσα στο θάλαμο, έχει χορηγηθεί γύρω στις παρά τέταρτο για να έχει βρεθεί στα ουρά του παιδιού. Της βάλανε (Τζωρτζίνας) 14.29 στηθοσκόπιο και είναι ζωντανή.

Πρόεδρος: Η εξήγηση που έδωσαν οι γιατροί είναι τελείως διαφορετική.

Μάρτυρας: Το έγγραφο λέει ρυθμική καρδιά στηθοσκοπικά. Όταν 14.28 το παιδί έχει 33 σφίξεις και του έβαλαν στηθοσκόπιο, είχε ρυθμό η καρδιά.

«Όπως οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί είναι καλά, μπορεί να έδωσαν κεταμίνη»

«Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί δεν πάσχει από τίποτα, το παιδί όμως είχε λοίμωξη του αναπνευστικού και λοίμωξη του ουροποιητικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Όπως οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί δεν πάσχει από τίποτα, έτσι μπορεί να έλεγαν ότι δε χορήγησαν κεταμίνη», συμπλήρωσε η Ουρανία Δημακοπούλου, αναπτύσσοντας τον ισχυρισμό ότι οι γιατροί μπορεί να απέκρυψαν ότι έδωσαν κεταμίνη στο άτυχο παιδί, στην προσπάθεια ανάνηψής του.

Η αμφισβήτηση των καταθέσεων των γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων Αγλαία Κυριακού, για τις ενέργειές του τα κρίσιμα λεπτά πριν το παιδί θεωρηθεί και τυπικά νεκρό, οδήγησε την υποστήριξη της κατηγορίας να ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρα με όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που είχε σχέση με τη διασωλήνωση και τη διαχείριση του επεισοδίου της Τζωρτζίνας έως ότου αυτή καταλήξει.

«Όλεθρος για την κοινωνία τέτοια ιατροδικαστική έκθεση»

Η μάρτυρας έστρεψε τα βέλη της και κατά των ιατροδικαστών που συνυπέγραψαν την ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας, δηλαδή κατά του Ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και του Καθηγητή Τοξικολογίας κ. Νίκου Ράικου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης σε δόσεις.

« Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε τα αποτελέσματά του σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία, να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο, βρήκε το ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σα να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτέλεσμα την ίδια ημέρα», επεσήμανε η μάρτυρας ειδικών γνώσεων.

Α. Κούγιας: Ο κ. Μπουζιάνης έκανε τη δουλειά του σωστά;

Μάρτυρας: Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να ζητήσει ιατρικό συμβούλιο. Έχω πει για τον κ. Μπουζιάνη είναι ότι στο πόρισμα που βγάζει δε λέει ανθρωποκτονία, ενώ αν είναι ανθρωποκτονία θα πρέπει να αναφέρεται σε αυτή de facto.

Τέλος, σε ερωτήσεις που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια, αναφορικά με την κεταμίνη, η κ. Δημακοπούλου επανέλαβε ότι τα 6,5 mg που βρέθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας θεωρείται θεραπευτική συγκέντρωση.

«Πάνω από 7 mg θα μπορούσε να θεωρηθεί τοξική, μέχρι τα 6,5 mg θεωρείται θεραπευτική, υπάρχει βιβλιογραφία που το αναφέρει. Ο κ. Ράικος όφειλε να ρωτήσει τον ιατροδικαστή από που πήρε το αίμα, δεν παίρνουμε αίμα από την καρδιά ως δείγμα. Ο κ. Ράικος οφείλει ακόμα και τώρα να ταχθεί στο μέρος της επιστήμης», κατέθεσε σχετικά η μάρτυρας.

Ένταση μεταξύ της μάρτυρα και της Προέδρου του δικαστηρίου

Η ένταση δεν έλειψε ούτε από τη σημερινή δικάσιμο, με τη μάρτυρα ειδικών γνώσεων να δηλώνει ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου, ότι οι δικαστές αμφισβητούν την επιστημονική άποψη που εκφέρει.

Μάρτυρας: Μου μιλάτε με ένταση, με ειρωνεία….

Πρόεδρος: Θα μιλάτε με περισσότερο σεβασμό στο δικαστήριο, κάνω τη δουλειά μου, η δουλειά μου είναι να επιμένω, να κάνω ερωτήσεις, δεν είμαι γιατρός, δεν έχω κάποιον να με συμβουλεύει, δεν έχουμε κάτι μαζί σας, αν έρχεστε εδώ φορτισμένη γι άλλους λόγους, αυτό δεν αφορά στο δικαστήριο.

Α. Κούγιας: Κ. Δημακοπούλου, στοπ….

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, με την εξέταση νέου μάρτυρα υπεράσπισης.

Το νέο τραγούδι των Cameres έχει τίτλο «Μια προσευχή»

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι από την 4η δισκογραφική δουλειά...

Πότε μπαίνει στους λογαριασμούς το δώρο Χριστουγέννων για το 2023 – Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της...

Ποιος είναι ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης που τιμάται σήμερα 2 Δεκεμβρίου

Σήμερα η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Πορφυρίου...

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγούδησε στο Τορόντο με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, μετά...

1 στα 3 ελληνικά σπίτια την έχει – Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ αν βρίσκεται αυτή η συσκευή στο σαλόνι σου

«Έρχονται» βαρύτιμα πρόστιμα για τους χρήστες που έχουν στην...

Newsletter

Beyoncé: Με φόρεμα που αναδείκνυε τις καμπύλες της στην πρεμιέρα της ταινίας της

Η Beyoncé ξέρει καλά πώς να μαγνητίζει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις της. Στην πρεμιέρα της ταινίας της για την παγκόσμια περιοδεία που πραγματοποίησε το...

Κατερίνα Στικούδη: «Απ’ την πολλή δουλειά, έφτασα να κοιμάμαι στη λιμουζίνα του πεθερού μου»

Η Κατερίνα Στικούδη μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια, ενώ αποκάλυψε πως κάποτε κοιμόταν στη λιμουζίνα του πεθερού της, λόγω της μεγάλης πίεσης που...

Γιάννα Τερζή: «Διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Το βράδυ της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου η Γιάννα Τερζή έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και αναφέρθηκε πρώτη φορά ανοιχτά στο...

Το ψάχνουν όλες: Η Ιωάννα Μαλέσκου βρήκε το κατάλληλο φόρεμα για το ρεβεγιόν του 2023

Σε opening εστιατορίου εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του FTHIS.GR την Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία και φόρεσε το κατάλληλο φόρεμα για το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα 2023,...

Ζιζέλ: Η Βραζιλιάνα καλλονή διαφημίζει κοσμήματα, αλλά το βλέμμα όλων πέφτει αλλού (video)

Πολλά εκατομμύρια λέγεται ότι διέθεσε οίκος κοσμημάτων για να καταφέρει να πείσει τη Ζιζέλ να διαφημίσει προϊόντα του σε χριστουγεννιάτικη καμπάνια. Η Βραζιλιάνα καλλονή εξακολουθεί να είναι...

Όλοι χειροκροτούν ξανά την Ράνια Τζίμα: Αποκάλυψε το χειρότερο ελάττωμα που δεν αντέχει και ταυτίστηκαν μαζί της οι μισοί Έλληνες

Τη Ράνια Τζίμα βρέθηκε στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”, σήμερα, Παρασκευή και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ελαττώματα που δεν αντέχει στους ανθρώπους. Η αποκάλυψη της Ράνιας Τζίμα για τους τύπους ανθρώπων που...

Τυχερός άντρας ο Τανιμανίδης: Η Χριστίνα Μπόμπα ποζάρει δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο & όλοι «τρίβουν» τα μάτια τους

Η Χριστίνα Μπόμπα δημοσίευσε μία αποκαλυπτική φωτογραφία της στο Instagram καθώς ποζάρει μόνο με τα εσώρουχά της δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. «Φωτιά» στα κόκκινα η γνωστή influencer...

Κατερίνα Στικούδη: Καθήλωσε τα βλέμματα με το νέο της βίντεο κλιπ «Πολύ Πολύ Πολύ»

Η Κατερίνα Στικούδη μας ξεσηκώνει με το νέο της single «Πολύ Πολύ Πολύ». Η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια και performer, Κατερίνα Στικούδη, που πρόσφατα κατέπληξε τα πλήθη ανοίγοντας τη συναυλία...

Ελληνίδα θεά: Η νεαρή ηθοποιός που ψάχνουν όλοι στο Google – Ήταν παιδάκι και τώρα μεγάλωσε πολύ

Η νεαρή Βάσια Γκολφινοπούλου είναι η όμορφη ηθοποιός που ψάχνουν όλοι τελευταία στις αναζητήσεις της Google … κι όχι άδικα αφού όταν τη γνωρίσαμε...

Παντρεύτηκε σήμερα η Δήμητρα Ματσούκα τον Πέτρο Κόκκαλη

Κόντρα στις προβλέψεις όσων πίστευαν πως ο γάμος τους θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης παντρεύτηκαν σήμερα 1/12. Ο...

Jennifer Lopez για τα πρότυπα που αλλάζουν στο Χόλιγουντ: «Οι γυναίκες γίνονται πιο σeξι όσο μεγαλώνουν»

Η Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez) αγκαλιάζει την ομορφιά που έρχεται με την ηλικία. Στο τεύχος «Women in Hollywood» του Elle, η 54χρονη σταρ δήλωσε ότι όλο και περισσότεροι...

Ευτυχία Μελή: Στην Αμερική έπαιρνα σε μια μέρα τα χρήματα που θα βγάλω φέτος εδώ όλο τον χρόνο

H Ευτυχία Μελή, η Κατερίνη από το «Προξενιό της Ιουλίας», μίλησε για τα χρόνια που ζούσε και εργαζόταν στην Αμερική σε συνδυασμό με τις...

Η Κλόντια Σίφερ έγινε κοúκλα Barbie, αλλά όλοι πρóσεξαν ότι κάτι πήγε λάθος

Η Κλόντια Σίφερ έγινε κούκλα της Barbie, αλλά οι περισσότεροι θαυμαστές του διάσημου μοντέλου δεν βρίσκουν καμία ομοιότητα. Το εμβληματικό supermodel των 90s είναι ιδιαίτερα...

Σπάει ταμπού στα 65 της η Σάρον Στόουν: «Πολλοί θέλουν να κοιμηθούν μαζί μου, όπως και παλιά»

«Μετά τα 60 είσαι πιο σeξι από ποτέ, υπέροχη και δεν είσαι τόσο εύκολη» Με τον χρόνο να είναι σύμμαχός της, η Σάρον Στόουν, στα...

Νόνικα Γαληνέα: «Πιστεύω πολύ στην Παναγία. ∆εν µας έχει µείνει και κάτι άλλο εκτός από την πίστη µας»

Η Νόνικα Γαληνέα τα αποκάλυψε όλα σε παλαιότερη συνέντευξη της! Μίλησε στο «Secret» και στην Σάσα Σταμάτη αποκαλύπτοντας την περιπέτεια υγείας που πέρασε. Η συνέντευξή...

Τζέιν Φόντα στα 85 της: Αν βγω ποτέ ξανά ραντεβού, θα είναι μόνο με κάποιον 20χρονο

Η Τζέιν Φόντα αποκάλυψε πως αν υπήρχε περίπτωση να βγει ραντεβού με κάποιον αυτό το διάστημα, τότε θα έπρεπε να είναι το πολύ… 20...

“Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο”: “Έγραψε” η Νία Βαρντάλος, είπε όσα δεν τολμούν οι πολιτικοί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Νία Βάρνταλος σε ανάρτησή της, χθες, Τρίτη, εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για την συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ ο οποίος ματαίωσε...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία πουκάμισο που φόρεσε για το πορτρέτο του αρραβώνα της – Μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 100.000 δολάρια

Πουκάμισο που φορούσε η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της μπορεί να πωληθεί έως και 100.000 δολάρια σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα Η Νταϊάνα φόρεσε...

Χριστίνα Παππά: «Ναι έχω μεγαλώσει, ναι είμαι 100 χρονών»

Η αποστομωτική απάντηση στα σχόλια που δέχτηκε για την ηλικία της. Η Χριστίνα Παππά είναι ένας ακομπλεξάριστος άνθρωπος, και απόλυτα συμβιβασμένη με την ηλικία της και όσα...

«Πες τον γιατρό που σου έκοψε τη μύτη»: Η αποστομωτική απάντηση της Μαρίας Ηλιάκη για τις πλαστικές επεμβάσεις

H Μαρία Ηλιάκη αιφνιδιάστηκε όταν δέχτηκε ερώτηση από μία ακόλουθό της για το αν έκανε πλαστική στη μύτη της. Ειδικότερα, η ακόλουθος ρώτησε «Μαράκι μου, καλημέρα! Έφτιαξες τη μυτούλα...

Νόνη Δούνια: «Προτιμώ να πάω για σερβιτόρα παρά να κάνω κάτι που δεν με ευχαριστεί»

Καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA «Ελένη» ήταν σήμερα η Νόνη Δούνια. «Από τη στιγμή που δεν επανεκλέχτηκα, έπρεπε κάπως να ξαναμπώ στη δουλειά -και θέλω...

«Είμαι 67 και δεν έχω κάνει ποτέ λίφτινγκ»: Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη λέει την αλήθεια για τις πλαστικές της

Γιάννα Αγγελοπούλου: Είναι μία ακομπλεξάριστη γυναίκα που ποτέ δεν έχει κανέναν πρόβλημα να μιλήσει για την ηλικία της και τις πλαστικές που έχει κάνει...

«Έβγαλα πολλά λεφτά από το “Κωνσταντίνου & Ελένης”, θα αγόραζα σπίτι αν συνεχιζόταν και για 3η χρονιά»

Η Ελένη Φιλίππα, γνωστή και ως τηλεοπτική “Έλλη” από το Κωνσταντίνου και Ελένης, μίλησε για την πορεία της στη γνωστή σειρά. “Ήταν να γυριστεί και τρίτη σεζόν...

Jennifer Lopez: Ανακοίνωσε το νέο της άλμπουμ και την ταινία που το συνοδεύει

Η σούπερ σταρ Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez) κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ μετά από σχεδόν μια δεκαετία! Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του...

Ιωάννα Τούνη: «Είμαι η nо1 influencer στην Ελλάδα, τα κατάφερα μόνη μου με την αξία μου»

Με ένα βίντεο που δημοσίυεσε στον λογαριασμό της στο ΤikTok, η Ιωάννα Τούνη αναφέρθηκε στον τριπλό ρόλο που έχει στη ζωή της ως μητέρα,...

Η νέα εμφάνιση της Παναγιώταρου που αναστάτωσε τα social media

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, ανέβασε για ακόμα μια φορά τους παλμούς στο Instagram με μία εικόνα που έστειλε το θερμόμετρο στα ύψη. Η ξανθιά θεά ποζάρει μπροστά...

Εγκατέλειψε την Αθήνα, τα άλλαξε όλα: Η Κατερίνα Δαλάκα βρήκε αυτό που έψαχνε στη νέα της ζωή στην Κατερίνη

Η Κατερίνα Δαλάκα σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού», μίλησε για τη ζωή της μετά το Survivor, αποκάλυψε πως μετακόμισε στην Κατερίνη και εξομολογήθηκε πως θα...

Κοστίζουν έναν μισθό, τα ψάχνουν όλες: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βρήκε τα sneakers που κάνουν πάταγο & αποθεώθηκε

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έκανε βόλτα με τον γιο της, Βλάσση, στο κέντρο της Αθήνας και τα παπούτσια που επέλεξε τράβηξαν όλα τα βλέμματα. Πόσο κοστίζουν τα παπούτσια της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου Ειδικότερα,...

Η Κατερίνα Καινούργιου ποζάρει με τη γιαγιά της και αποδεικνύει πως η ομορφιά είναι θέμα DNA

Η Κατερίνα Καινούργιου είχε χθες, Σάββατο, την ονομαστική της εορτή και με μία ανάρτησή της στο instagram, ευχήθηκε στη γιαγιά της, από την οποία...

Χάρις Αλεξίου: «Βλέπω στον ύπνο μου ότι ξαναβρήκα τη φωνή μου

Συγκινεί η Χάρις Αλεξίου: Βλέπω στον ύπνο μου ότι ξαναβρήκα τη φωνή μου Καλεσμένη βρέθηκε η αγαπημένη ερμηνεύτρια στο podcast του Θέμη Καίσαρη και συγκίνησε...