Advertisements

«Βoμβα» από την τεχνική σύμβουλο της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μπορεί να πεθάνει σε 3 χρόνια, αυτή τη στιγμή έχει καρδιά 70χρονου»

Η ιατροδικαστής, που διόρισε ως τεχνική σύμβουλο η υπεράσπιση της κατηγορούμενης παιδοκτόνου, διατυπώνει μια επιστημονική άποψη που πρώτη φορά ακούγεται στη δίκη, κόντρα στα επίσημα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου που έγινε στην οικογένεια.

Σοβαρή κληρονομική καρδιακή νόσο που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, διαπιστώνει, μέσω σειράς εξετάσεων που έχουν γίνει στην κατηγορούμενη, η ιατροδικαστής Ουράνια Δημακοπούλου. Μάλιστα, η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, υποστηρίζει ότι ακριβώς το ίδιο καρδιολογικό πρόβλημα αντιμετώπιζε και η κόρη της, Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει σήμερα 48% κλάσμα εξώθησης. Μέσα σε δύο χρόνια έχει χάσει 17% της λειτουργικότητας της καρδιάς της. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι μπορεί από την ίδια αιτία να πέθαναν και τα δυο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας.

«Όλη η οικογένεια και τα κορίτσια μπορεί να πάσχουν από αυτό. Πώς μπορούμε να έχουμε αποκλείσει όλα τα γονίδια και λέμε ότι δεν έχουν τίποτα».

«Σε τρία χρόνια μπορεί η κατηγορούμενη να έχει πεθάνει»

Η μάρτυρας υπεραμύνθηκε της διάγνωσης της ότι δηλαδή η φερόμενη ως παιδοκτόνος και των τριών παιδιών της πάσχει από σοβαρή καρδιακή νόσο, προχωρώντας ακόμα και στη μακάβρια πρόβλεψη ότι μπορεί να πεθάνει μέσα στα επόμενα χρόνια, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στους δικαστές!

«Αν στα δυο χρόνια η κατηγορούμενη, έχει χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς της, μπορεί στην επόμενη τριετία η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών. Η φυσιολογική καρδιά έχει πάνω από 76% κλάσμα εξώθησης», αιτιολόγησε η μάρτυρας. Σημειώνεται ωστόσο, ότι κανένας άλλος επιστήμονας, από όσους έχουν ανάμιξη στην υπόθεση, δεν έχουν διαπιστώσει κάτι αντίστοιχο.

Κατά τα λοιπά, η κ. Δημακοπούλου επανέλαβε τα όσα έχει υποστηρίξει και στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

«Δόθηκε κεταμίνη, αλλά όχι από τη μητέρα»

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η ιατροδικαστής, η ίδια δεν αμφισβητεί τη χορήγηση κεταμίνης στο άτυχο παιδί, αλλά εμφανίζεται πεπεισμένη ότι δε δόθηκε απο την κατηγορούμενη μητέρα, αλλά μπορεί να δόθηκε αρκετά λεπτά αργότερα, ενδεχομένως απο λάθος, απο τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Αγλαία Κυριακού.

Μάρτυρας: Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Είναι εν ζωή το παιδί όταν έγινε ό,τι έχει γίνει.

Δικηγόρος: Αμφισβητείτε την ύπαρξη κεταμίνης στο αίμα του παιδιού;

Μάρτυρας: Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη κεταμίνης στο μεταθανάτιο αίμα. Έχει χορηγηθεί μετά τις 14.28, συνεπώς η μητέρα δεν είναι μέσα στο θάλαμο, έχει χορηγηθεί γύρω στις παρά τέταρτο για να έχει βρεθεί στα ουρά του παιδιού. Της βάλανε (Τζωρτζίνας) 14.29 στηθοσκόπιο και είναι ζωντανή.

Πρόεδρος: Η εξήγηση που έδωσαν οι γιατροί είναι τελείως διαφορετική.

Μάρτυρας: Το έγγραφο λέει ρυθμική καρδιά στηθοσκοπικά. Όταν 14.28 το παιδί έχει 33 σφίξεις και του έβαλαν στηθοσκόπιο, είχε ρυθμό η καρδιά.

«Όπως οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί είναι καλά, μπορεί να έδωσαν κεταμίνη»

«Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί δεν πάσχει από τίποτα, το παιδί όμως είχε λοίμωξη του αναπνευστικού και λοίμωξη του ουροποιητικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Όπως οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί δεν πάσχει από τίποτα, έτσι μπορεί να έλεγαν ότι δε χορήγησαν κεταμίνη», συμπλήρωσε η Ουρανία Δημακοπούλου, αναπτύσσοντας τον ισχυρισμό ότι οι γιατροί μπορεί να απέκρυψαν ότι έδωσαν κεταμίνη στο άτυχο παιδί, στην προσπάθεια ανάνηψής του.

Η αμφισβήτηση των καταθέσεων των γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων Αγλαία Κυριακού, για τις ενέργειές του τα κρίσιμα λεπτά πριν το παιδί θεωρηθεί και τυπικά νεκρό, οδήγησε την υποστήριξη της κατηγορίας να ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρα με όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που είχε σχέση με τη διασωλήνωση και τη διαχείριση του επεισοδίου της Τζωρτζίνας έως ότου αυτή καταλήξει.

«Όλεθρος για την κοινωνία τέτοια ιατροδικαστική έκθεση»

Η μάρτυρας έστρεψε τα βέλη της και κατά των ιατροδικαστών που συνυπέγραψαν την ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας, δηλαδή κατά του Ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και του Καθηγητή Τοξικολογίας κ. Νίκου Ράικου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης σε δόσεις.

« Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε τα αποτελέσματά του σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία, να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο, βρήκε το ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σα να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτέλεσμα την ίδια ημέρα», επεσήμανε η μάρτυρας ειδικών γνώσεων.

Α. Κούγιας: Ο κ. Μπουζιάνης έκανε τη δουλειά του σωστά;

Μάρτυρας: Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να ζητήσει ιατρικό συμβούλιο. Έχω πει για τον κ. Μπουζιάνη είναι ότι στο πόρισμα που βγάζει δε λέει ανθρωποκτονία, ενώ αν είναι ανθρωποκτονία θα πρέπει να αναφέρεται σε αυτή de facto.

Τέλος, σε ερωτήσεις που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια, αναφορικά με την κεταμίνη, η κ. Δημακοπούλου επανέλαβε ότι τα 6,5 mg που βρέθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας θεωρείται θεραπευτική συγκέντρωση.

«Πάνω από 7 mg θα μπορούσε να θεωρηθεί τοξική, μέχρι τα 6,5 mg θεωρείται θεραπευτική, υπάρχει βιβλιογραφία που το αναφέρει. Ο κ. Ράικος όφειλε να ρωτήσει τον ιατροδικαστή από που πήρε το αίμα, δεν παίρνουμε αίμα από την καρδιά ως δείγμα. Ο κ. Ράικος οφείλει ακόμα και τώρα να ταχθεί στο μέρος της επιστήμης», κατέθεσε σχετικά η μάρτυρας.

Ένταση μεταξύ της μάρτυρα και της Προέδρου του δικαστηρίου

Η ένταση δεν έλειψε ούτε από τη σημερινή δικάσιμο, με τη μάρτυρα ειδικών γνώσεων να δηλώνει ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου, ότι οι δικαστές αμφισβητούν την επιστημονική άποψη που εκφέρει.

Μάρτυρας: Μου μιλάτε με ένταση, με ειρωνεία….

Πρόεδρος: Θα μιλάτε με περισσότερο σεβασμό στο δικαστήριο, κάνω τη δουλειά μου, η δουλειά μου είναι να επιμένω, να κάνω ερωτήσεις, δεν είμαι γιατρός, δεν έχω κάποιον να με συμβουλεύει, δεν έχουμε κάτι μαζί σας, αν έρχεστε εδώ φορτισμένη γι άλλους λόγους, αυτό δεν αφορά στο δικαστήριο.

Α. Κούγιας: Κ. Δημακοπούλου, στοπ….

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, με την εξέταση νέου μάρτυρα υπεράσπισης.

Σάλος με τον Θέμη Αδαμαντίδη: Πήρε θέση για τον Απόστολο Λύτρα και τον «ξέπλυνε» κανονικότατα

Θέμης Αδαμαντίδης για υπόθεση Λύτρα: «Ήταν μια άτυχη στιγμή,...

Τpόμος σε πόλη της Ελλάδας: Κατακλύστηκε από ιπτάμενες κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» – Γιατί αυξήθnκαν

Ιπτάμενες κατσαρίδες ταλαιπωρούν τους Λαρισαίους περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά φέτος. Ο...

Πώς είναι τα πραγματικά πρόσωπα διάσημων ταινιών που βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες;

Οι ταινίες που μας αρέσει να βλέπουμε! Οι ζωές μερικών...

Το Ναυάγιο – Τα επόμενα επεισόδια από 17/6/24 έως 19/6/24

Το Ναυάγιο Επόμενα επεισόδια: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια...

Συνελήφθη ο Κέντρικ Ναν μετά από επεισόδιο με την σύζυγο του

Ο Αμερικανός αστέρας του Παναθηναϊκού οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα...

Newsletter

Αφροδίτη Γεροκωνσταντή: «Έκανα σeξ πάνω σε τζετ σκι στη θάλασσα»

Καλεσμένη στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά βρέθηκε η Αφροδίτη Γεροκωνσταντή. Η πρώην παίκτρια του Big Brother και του J2US μίλησε για όλα ενώ αναφέρθηκε και...

Εύη Δρούτσα για τη Μαρίνα Σάττι: «Μια τάπα είναι και η ίδια, δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά»

Η Εύη Δρούτσα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Ειδικότερα, η γνωστή στιχουργός κλήθηκε να σχολιάσει τη Μαρίνα Σάττι, την εμφάνισή της στη φετινή...

Λάκης Γαβαλάς για Μαρίνα Σάττι: «Δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα αυτό, με τέτοιο ρούχο δεν βγάζεις να κουνήσεις μαντήλι»

Λίγες ώρες μετά τον τελικό της Eurovision 2024, ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι». Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, μεταξύ άλλων, σχολίασε...

TV Queen: Νέες πληροφορίες για τις υποψήφιες – Η σύζυγος ποδοσφαιριστή και η αεροσυνοδός

Νέες πληροφορίες για τις υποψήφιες TV Queen έδωσε το Πρωινό Σουσού αποκαλύπτοντας 5 από τα 17 βιογραφικά των κοριτσιών που θα δούμε στην πρεμιέρα...

O Έλον Μασκ χαρακτηρίζει εκθαμβωτική την Ελένη Τσολάκη: «Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο Έλον Μασκ εντυπωσιάστηκε από ένα βίντεο της Ελένης Τσολάκη να παρουσιάζει τον καιρό και δήλωσε τον θαυμασμό του στο X. Το τελευταίο διάστημα έχει...

Οι Κυρίαρχες Τάσεις στα Μαγιό για το Καλοκαίρι 2024

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς είμαστε πιο έτοιμες από ποτέ να βάλουμε τα μαγιό μας και να κατευθυνθούμε προς τις παραλίες. Αλλά ποιες θα...

Καμία πλαστική δεν έχει κάνει η Έλλη Κοκκίνου μας δήλωσε

Η Έλλη Κοκκίνου ήταν μία από τις πέντε προσκεκλημένες στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία προβλήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου. Η διάσημη τραγουδίστρια...

Άννα Βίσση για Νίκο Καρβέλα: «Είναι αληθινός και τον γουστάρουμε»

«Βράχος» στο πλευρό του Νίκου Καρβέλα, στέκεται η Άννα Βίσση, μετά τη συνέντευξη του τραγουδιστή στη Ναταλία Γερμανού. Ο Νίκος Καρβέλας προκάλεσε για ακόμη μια...

28 χρόνια μετά: Η τελευταία φωτο της Αλίκης Βουγιουκλάκη πριν φύγει νικnμένη από καpκίνο

Ένα ακόμη σπάνιο φωτογραφικό καρέ δημοσιεύτηκε στα social media με πρωταγωνίστρια την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το εν λόγω υλικό τραβήχτηκε λίγους μήνες πριν φύγει από τη...

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη με την ΝΔ για τις Ευρωεκλογές 2024

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσιάζει αυτή την ώρα (15/4/24) η ΝΔ… Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο...

«Θα του γ@μ#σw το μ@#ν! της μάνας του» – Απίστευτες χυδαιότητες από την Τζούλια Αλεξανδράτου

Η Τζούλια Αλεξανδράτου ισχυρίζεται ότι βιώνει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της, όμως η εν λόγω ανάρτηση γεννά πολλά ερωτηματικά Σε ένα άνευ...

Η Στέλλα Γεωργιάδου τώρα μας τραγουδάει το απόλυτο Hit – “ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ”

Η Στέλλα Γεωργιάδου κυκλοφορεί το νέο τραγούδι με τίτλο «Μόνο Μαζί Σου» διαθέσιμο τώρα από την Heaven Music. Η Στέλλα Γεωργιάδου υποδέχεται μουσικά την άνοιξη...

Δήμητρα Ματσούκα για Πέτρο Κόκκαλη: “Ζαλίζομαι με τον Τρόπο που Περπατάει”

Και φούσκωσε ο άλλος σαν παγώνι :P  Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (4/5) στο πλατό της εκπομπής "Ενώπιος...

Η Μορφούλα θα τα σπάσει όλα και μας το τραγουδάει

Άλλο ένα μαργαριτάρι του ελληνικού πενταγράμμου έρχεται! Καθώς η φασαρία με τον Πάνο Βλάχο μας έχει ζαλίσει τα ... φρύδια, σκάει μύτη μπροστά μας και...

Γιατί η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκεφτόταν να ακυρώσει τον γάμο της με τον Κάρολο και ποιος της άλλαξε γνώμη

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα παραλίγο να ακυρώσει τον γάμο με τον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά ένα πολύ στενό της πρόσωπο της άλλαξε γνώμη, ισχυρίζεται νέο βιβλίο. Ο...

Η Λιόλιου «ανέβασε» την στιγμή που της πετούν το αντικείμενο: «Mαζί με τα λουλούδια δέχτηκα και ηλεκτρονικό τσιγάρο»

H τραγουδίστρια «ανέβασε» και φωτογραφία στην οποία φαίνεται το σημείο στο πρόσωπο που έχει χτυπήσει, από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η Κατερίνα Λιόλιου κατά την διάρκεια...

Χαμóς με τις δnλώσεις της Χριστίνα Παππά: «Δεν είναι κακó να δοuλεύεις και να μnν πλnρώνεσαι εφóσον είσαι νέο παıδί»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Χριστίνα Παππά, καθώς ο γιος της, Δημήτρης, και η Άννα Μπεζάν υποδέχτηκαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Η Άννα...

Ματίνα Παγώνη: «Νıώθω όμοpφη, με φλερτάpουν οι άνδρες αλλά δεν είμαι γατοúλα»

Για την συνειδητή επιλογή της να μην κάνει παιδιά, σχολίασε σήμερα το πρωί 12.02.2024 σε συνέντευξή της η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ...

«Είμαι η nо1 inflυencer στην Ελλάδα, τα κατάφερα μόνn μου με την αξία μου»: Χαμóς με όσα είπε η Ιωάννα Τούνη

Με ένα βίντεο που δημοσίυεσε στον λογαριασμό της στο ΤikTok, η Ιωάννα Τούνη αναφέρθηκε στον τριπλό ρόλο που έχει στη ζωή της ως μητέρα,...

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μας, νοικιάζω αλλού – Δικαίωση είναι να μπουν στη φυλακή 57 φορές ισόβια»

Σε μία εξομολόγηση που καθηλώνει προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την 19χρονη κόρη της, Μάρθα, στο δυστύχημα των Τεμπών. Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής»,...

Παραμορφώθnκε από τις πλαστıκές: Έτσı είναι στα 57 της η Σερτάμπ, 19 χρόνıα μετά τη νiκη στη Eurovision

Δεκαεννιά χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Σερτάμπ Ερενέρ «ταρακούνησε» τη σκηνή της Eurovision, στους ρυθμούς του «Every Way That I Can». Η Τουρκάλα...

«Ο κóσμος πεıνάει και εσύ πpοκαλεiς», «Κλάψτε φτωχοi» – Σάλоς με το βίντεο της Αθηνάς Οικονομάκου

Τα… άκουσε η Αθηνά Οικονομάκου από τους ακολούθους της, ύστερα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η ηθοποιός ανέβασε...

«Οι άντρες στην Ελλάδα δεν με φλερτάρоuν, θα μετακομiσω στο εξωτερικό»: Ή εξομολόγnση της Αγγελικής Ηλιάδη

Η Αγγελική Ηλιάδη σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή, αναφέρθηκε στον εμμονικό θαυμαστή που είχε, τον έρωτα, το φλερτ,...

Δúσκολες ώρες για την Τζούλια Νόβα: Κουτοúλnσε σε πινακiδα και έκανε καροúμπαλο

Το νέο της βίντεο δίπλα στην κόρη της, δημοσίευσε η Τζούλια Νόβα, η οποία ανέφερε τα τελευταία της νέα αλλά και το σημάδι στο...

Μόνο υπερηφάνεια: Η NASA έδωσε βραβείο στην Ελληνίδα ερευνήτρια Όλγα Μαλανδράκη – Ερευνά τη Φυσική Διαστήματος

Αμέτρητα χιλιόμετρα μακριά απ’ τη Γη, αυτή τη στιγμή, ένα διαστημόπλοιο γυρίζει τον Ήλιο με ταχύτητα 600.000 χλμ/ ώρα ενώ χάρη σε μια ασπίδα...

Εμφανίστηκε η Πόπη Τσαπανίδου: «Πάω ταξιδάκι για προσωπικούς λόγους και χαρούμενους» – Για που έβαλε πλώρη μετά την Καραϊβική

Μετά από αρκετό καιρό, ο τηλεοπτικός φακός “συνέλαβε” την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά τις τελευταίες,...

«Είμαι η Ζέτα Θεοδωροπούλου κι έχω στιλ ντίβας. Φοράω γούνα ακόμη και για να πάω στο σχολείο. Νιώθω Βασίλισσα»

Το My Style Rocks έκανε πρεμιέρα στον ΣΚΑΙ, προχθές, Δευτέρα, το απόγευμα και μία από τις διαγωνιζόμενες του νέου κύκλου του ριάλιτι μόδας είναι...

Ήβη Αδάμου: «Ποτέ δεν το έκρυψα ότι είμαι απ’ τη Βουλγαρία, είμαι περήφανη»

Για την ζωή τους μίλησαν ο Μιχάλης Κουινέλης και η Ήβη Αδάμου στην εκπομπή Τετ-Α-Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος. Ο Μιχάλης Κουινέλης, γνωστός κι ως...

Ιωάννα Παππά: Εναντiον της βάφτıσnς και του χρıστιανικού γάμου

Την Ιωάννα Παππά συνάντησε η εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου «I love Σου Κου». Η ταλαντούχα ηθοποιός απάντησε για την περίοδο που γνώρισε έντονα την...

Δύσκολες ώρες για την Μαρινέλλα – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Μαρινέλλα: Στο “Υγεία” με κάταγμα στο πόδι η σπουδαία ερμηνεύτρια – Ακυρώνεται το αποψινό πρόγραμμά της Ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να πάθει κάταγμα...