Advertisements

Αποφάσισα να τρώω γιαούρτι κάθε μέρα για ένα μήνα: Αuτά ήταν τα αποτελέσματα

Αποφάσισα να τρώω γιαούρτι κάθε μέρα για ένα μήνα: Το γιαούρτι, παρέχει σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας

Είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι από εσάς να έχετε πάντα στο σπίτι σας ένα κεσεδάκι γιαούρτι, όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα για το διάσημο αυτό σνακ που δεν γνωρίζετε.

Το γιαούρτι είναι μια υγιεινή και νόστιμη πηγή πρωτεΐνης που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους. Φτιαγμένο από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, το γιαούρτι μπορεί να καταναλωθεί ως dressing, ντιπ, ρόφημα ή σε κατεψυγμένη μορφή ως επιδόρπιο.
Και φυσικά μας παρέχει σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Ένα μόλις φλιτζάνι γιαούρτι καλύπτει το 49% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ασβεστίου.

Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία μας. Και τα οφέλη δεν τελειώνουν εδώ αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ανόργανα στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου.

‘Ετσι λοιπόν σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω αποφάσισα να τρώω ένα γιαούρτι κάθε μέρα για ένα μήνα και να δω τι θα συμβεί.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο πείραμα δεν με δυσκόλεψε σχεδόν καθόλου. Μπορεί στην αρχή να είχα κάποιους ενδοιασμούς φοβούμενη ότι θα βαρεθώ να τρώω κάθε μέρα το ίδιο, όμως ευτυχώς το γιαούρτι είναι μια πολύ ευέλικτη τροφή και μπόρεσα να το καταναλώσω με πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

Γιαούρτι: Τι συνέβη αφού τελείωσε το πείραμα;

1- Το πρώτο λοιπόν πράγμα που παρατήρησα καθώς περνούσαν οι ημέρες είναι ότι λειτουργούσε πολύ καλύτερα το έντερό μου, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα. Να σημειώσω εδώ πως το γιαούρτι γενικά μπορεί να ενισχύσει την υγεία του εντέρου καθώς περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς (που προκύπτουν από τη ζύμωση του γάλακτος) οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που ευθύνεται για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.

2- Το δεύτερο θετικό που παρατήρησα ήταν ότι δεν αρρώστησα καθόλου, παρόλο που είναι η εποχή της γρίπης. Σίγουρα αυτό μπορεί να ήταν τυχαίο και σίγουρα οφείλεται στο ότι προσέχω. Παρόλα αυτά η κατανάλωση γιαουρτιού – ειδικά εάν περιέχει προβιοτικά – μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης λοιμώξεων, όπως η εποχική γρίπη και η διάρροια.

Αρκετές έρευνες, επίσης, δείχνουν ότι το γιαούρτι αναστέλλει το βακτήριο που ονομάζεται ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού στο στομάχι και το έντερο. Αυτό το βακτήριο έχει συνδεθεί με τη γαστρίτιδα και τον καρκίνο του στομάχου. Επιπλέον η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη παρέχει προστασία από τις κολπικές εκκρίσεις και τις μυκητιάσεις.

Και οι μέρες περνούσαν και πλέον το γιαούρτι είχε γίνει μέρος της καθημερινής μου διατροφής. Δεν χρειαζόταν πλέον να σκεφτώ ότι “πρέπει” να φάω και ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Αφού τελειώνοντας το πείραμα δεν σταμάτησα να το καταναλώνω, αν όχι κάθε μέρα, σίγουρα μέρα παρά μέρα.

Κατανάλωση γιαουρτιού: Τι συνέβη όμως με το βάρος μου; Έχασα κιλά;

Λοιπόν εδώ θα σας απογοητεύσω γιατί δεν έχασα ούτε γραμμάριο. Εξάλλου το έχω πει πολλές φορές: μαγικά τρόφιμα δεν υπάρχουν. Για να χάσετε κιλά είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή η οποία θα είναι εξατομικευμένη και θα περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων. Ακόμα και τα γλυκά μπορούν να είναι μέρος της διατροφής σας, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.

Εάν θέλετε να τρώτε γιαούρτι κάθε μέρα για να αποκομίσετε τα πολλά οφέλη, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όταν επιλέγετε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και με 2% λιπαρά.

Η American Heart Association συνιστά να τρώμε τρεις μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα. Για παράδειγμα, η μια μερίδα μπορεί να είναι 1 φλιτζάνι γάλα , 1 φλιτζάνι γιαούρτι ή 40 γραμμάρια τυρί.

Τέλος εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορεί να μην ανέχεστε το γιαούρτι. Γιατί ενώ ορισμένα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να χειριστούν μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων όπως το γιαούρτι, σύμφωνα με τον FDA, είναι καλή ιδέα να αποφύγετε εντελώς τα γαλακτοκομικά εάν εμφανίσετε δυσάρεστα συμπτώματα.

Νίκος Οικονομόπουλος: «Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες, ότι πιστεύουμε στην πατρίδα μας και στην οικογένειά μας»

Μία μεγάλη συναυλία στην Κατερίνη έδωσε ο Νίκος Οικονομόπουλος. Ο επιτυχημένος...

Η ανατριxιαστική πpοφητεία του Άγιου Παΐσιου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Άγιος Παΐσιος είναι γνωστός για τις προφητείες, ή...

Μπορεί η pop culture να έχει πολιτικά μηνύματα;

Με αφορμή τη συναυλία της στη Θεσσαλονίκη και την...

Σωματείο Δράσης Ποντίων: «Τιμή στην Πόντια Δέσποινα Βανδή για την εθνική της αξιοπρέπεια»

Την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να μην εμφανιστεί σε...

Newsletter

Αuτά είναι τα δυο καλύτερα ελληνικά φαγητά με κρέας στον κόσμο – Σαρώνει η Ελλάδα

Πιο πάνω από το σουβλάκι και τον γύρο: Τα 2 ελληνικά πιάτα με κρέας που αποθεώνει το Taste Atlas – Αδικήθηκαν κοντοσούβλι και γουρουνοπούλα Στην...

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και στο σώμα μας όταν καταναλώνουμε μπάμιες – Ποιοι πρέπει να τις αποφεύγουν

Οι μπάμιες είναι ένα ελληνικό φαγητό που ο περισσότερος κόσμος αποφεύγει. Ωστόσο γνωρίζετε πόσο υγιεινό φαγητό είναι και πόσα οφέλη έχει για τον οργανισμό μας; Μπάμιες: Ποιες...

Αuτό είναι το πıο επıκίνδυνο τρόφıμο για την καρδıά – 150 γραμμάρια εκτοξεύοuν τον κiνδuνο

Παγκόσμια μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου McMaster βρήκε μια σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, χωρίς, όμως, να ισχύει το ίδιο και...

Λεμόνι 285 ετών από την Ινδία πωλήθηκε για 1.800 δολάρια σε δημοπρασία

Το λεμόνι βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε ένα ντουλάπι του 19ου αιώνα και ο οίκος σκέφτηκε να το βάλει στη δημοπρασία με εκτίμηση 40 με...

Vegan διατροφή: 7 tips για να αποφύγετε διατροφικές ελλείψεις

Τι πρέπει να προσέξετε; Η  vegan διατροφή είναι επιλογή για όσoυς επιθυμούν να εξαλείψουν την πρόσληψη ζωικών προϊόντων από τη διατροφή τους. Είναι μια διατροφή...

Ιταλία: «Πράσινο φως» στην πώλnση αλευριού εντóμων για ανθρώπıνη κατανάλωση

Μια εταιρεία που παράγει αλεύρι από γρύλους έγινε η πρώτη στην Ιταλία που πήρε το πράσινο φως για την πώληση τροφίμων, που παρασκευάζονται από...

Ο βολβός που ρυθμίζει το σάκχαρο, δuναμώνει την καρδιά και μεıώνει τα τρıγλυκερίδια και τη χοληστερóλη

Αυτός ο βολβός έχει μια πιο ήπια γεύση σε σύγκριση με άλλους και χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρικές συνταγές όπου θέλετε να δώσετε γεύση χωρίς να καλύψετε άλλα συστατικά. Ωστόσο,...

10 celebrities που έχουν επιλέξει τη vegan διατροφή

Γιατί πήραν την απόφαση να βγάλουν οριστικά τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους; Ο βιγκανισμός δεν είναι απλά μία τάση αλλά ένας τρόπος ζωής....

«Έξαλλоι» οι Κρnτικοί: Αuτό το κρητικό φαγητό είναι στη λίστα με τα 50 χειρóτερα του κóσμου

To Taste Atlas έκανε τη λίστα με τα 50 χειρότερα φαγητά στον κόσμο και ένα από αυτά ανήκει στην κρητική κουζίνα. Η λίστα του Taste...

Αuτός είναι ο καφές που δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σύμφωνα με μπαρίστα

Δεν είναι μόνο η γεύση αλλά σε περιμένει κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Η πρώτη απόλαυση της ημέρας. Όλα ξεκινούν από μία κούπα ζεστού καφέ. Και...

Φραπέ, Freddo Espresso ή Freddo Cappuccino: Ποιος ο πιο επικίνδυνος καφές για υγεία

Το χειμώνα μερικοί τον προτιμούν… ζεστό, το καλοκαίρι, όμως, όλοι τον προτιμούν κρύο. Μιλάμε φυσικά για τον καφέ και τις διάφορες εκδοχές του, που...

Ο λόγος που ο ελληνικός καφές είναι το κλειδί της μακροζωίας

Μια κομβική μελέτη στην Ικαρία, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι ηλικίας 55 έως 100 ετών, διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ελληνικού καφέ και της...

Η τρоφή που μπоρεί να σας βоηθήσει να ζήσετε περισσóτερο

Σύμφωνα με τις έρευνες που διενεργήθηκαν στον τομέα της μακροζωίας, υπάρχει μια τροφή που μπορεί να συμβάλει στην παρατεταμένη διάρκεια ζωής. Αυτή η διατροφή είναι...

Ερευνα: Πού πήγε όλο το μέλι; Γιατί έχει μειωθεί η παραγωγή του

Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στη μείωσης της παραγωγής στο μέλι. Τι δείχνει επιστημονική έρευνα. «Που πήγε όλο το μέλι»; Αυτό είναι το ερώτημα που...

Καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας: «Το τεράστιο καλό που κάνει η ελληνική φέτα στην υγεία και δεν το γνωρίζουμε»

Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, μίλησε για τα κρυφά πλεονεκτήματα που έχει η φέτα και η κατανάλωσή της, για τη διατροφή και την υγεία μας. Στα...

Το φαγητό που είναι Νο1 εχθρός της καρδιάς σου και σπάνια λείπει από το τραπέζι σου

Υπάρχει μία τροφή η οποία αποτελεί τον Νο1 εχθρό της καρδιάς και την καταναλώνεις… κάθε μέρα. Όμως, μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση πολύ επεξεργασμένου...

Βρεφıκό γάλα: «Εiδος πολυτελεiας» στην Ελλάδα, «θέλουμε τουλάχıστον 200 εupώ το μήνα»

Ως είδος πολυτελείας πωλείται το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα. Η τιμή για την πιο αναγκαία και μοναδική τροφή για τα βρέφη «σπάει» το ένα...

Θεσσαλονίκη: Έφτιαξαν βασιλόπιτα με γεύση μπουγάτσα

Βασιλόπιτα μπουγάτσα και αλμυρή βασιλόπιτα με παστουρμά και γραβιέρα φτιάχνονται σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης. Μετράμε αντίστροφα πλέον για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και οι περισσότεροι έχουν...

Η μπουγάτσα στην 4η θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου

Αυτό που βρέθηκε στην 1η θέση, μας προκάλεσε απορίες. Αγαπάμε το Taste Atlas. Το αγαπάμε γιατί στις λίστες του πάντα βρίσκεται η Ελλάδα. Η ελληνική κουζίνα κυριαρχεί...

Παραδοσιακή γαλατόπιτα της γιαγιάς: Η συνταγή για την αλμυρή εκδοχή της που θα προσθέσει νοστιμιά στο εορταστικό τραπέζι

Στα εορταστικά τραπέζια επιτρέπονται οι εξαιρέσεις στον κανόνα και οι πιο ξεχωριστές συνταγές, γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσετε την γευστική...

Ανακαλοúνται δεκάδες γνωστές μάρκες σνακ λóγω σαλμоνέλας – Ενnμέρωση από τα LidΙ

Η Quaker Oats Company η οποία ανήκει στον κολοσσό των ποτών και σνακ PepsiCo ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί 43 διαφορετικά προϊόντα με βάση τα δημητριακά, granola και δημητριακά...

Πόσο καιρό διατηρούνται φρέσκα τα αβγά εκτός ψυγείου

Πρέπει να βάζουμε τα αβγά στο ψυγείο ή όχι;  Θα έχετε παρατηρήσει ότι στη χώρα μας τα αβγά πωλούνται εκτός ψυγείου - με εξαίρεση ίσως...

Τα Τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου

Σύμφωνα με τον διάσημο παγκόσμιο οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas. Τα Τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου – στην κατηγορία pastries - σύμφωνα...

Τι θα συμβεί αν πιείς γάλα που έχει λήξει

Το γάλα μπορεί να είναι ένα θρεπτικό ρόφημα, αλλά φροντίστε να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Η ημερομηνία στο εξωτερικό του μπουκαλιού μπορεί να μην αντικατοπτρίζει...

Και επίσημα ελληνικό το κοκορέτσι – «Βράζουν» οι Τούρκοι

Σάλος στη γειτονική χώρα, μετά τη δημοσίευση της λίστας με τα κορυφαία φαγητά του κόσμου, όπου το κοκορέτσι θεωρείται ελληνικό Απογοήτευση επικρατεί στην Τουρκία, καθώς το κοκορέτσι ανακηρύχτηκε...

Η Δέσποινα Βανδή χορεύει & φτιάχνει τους καλύτερους κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα

Η αγάπη για τη μαγειρική – αγάπη που όπως μας έχει δείξει έχει πάρει και ο γιος της. Μάλιστα, σε όλες τις σημαντικές οικογενειακές...

Βασιλόπιτα «όνειρο» από Άκη Πετρετζίκη: Η συνταγή με το γλυκό της Πρωτοχρονιάς που έχει ξετpελάνει μικρούς και μεγάλους

Τη συνταγή του για βασιλόπιτα σκέτο «όνειρο» μοιράστηκε ο Άκης Πετρετζίκης και το συγκεκριμένο γλυκό της Πρωτοχρονιάς είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελάνει μικρούς και...

«Χάσαμε το κοκορέτσι από τους Έλληνες» ‑ Ξενέρωσαν για τον κατάλογο του TasteAtlas στην Τουρκία

Η αναφορά «ελληνικό έδεσμα» για το κοκορέτσι στη λίστα με τα κορυφαία φαγητά στον κόσμο, ενόχλησε τους Τούρκους. Εκνευρισμό προκάλεσε στην Τουρκία η λίστα του...

Η ελληνική κουζίνα «τα σπάει» και επισήμως – Δεύτερη καλύτερη σε όλο τον κόσμο

Τα ελληνικά πιάτα που βρέθηκαν στη λίστα με τα καλύτερα 100 Ένα πράγμα ξέρουμε σίγουρα να κάνουμε καλά στην Ελλάδα. Να τρώμε –και να μαγειρεύουμε!...

Το μυστικό της γιαγιάς για αφράτους, τραγανούς και βουτυρένιους κουραμπιέδες, παραδοσιακή συνταγή όπως παλιά

Οι κουραμπιέδες, ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, έχουν την τιμητική τους και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει τα μυστικά της για να γίνουν αφράτοι και...