Advertisements

Ενυδρείο «θησαυρός» με 2.000 ψάρια στη Θεσσαλονίκη: Θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2023

Ενυδρείο Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 2000 ψάρια, από τον Σεπτέμβριο, στον βυθό ιδιωτικού ερευνητικού ενυδρείου

Στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, περισσότερα από 2000 ψάρια, θα κολυμπούν στον βυθό του πρώτου ιδιωτικού ερευνητικού ενυδρείου. Οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται βρίσκονται στη βορειοελλαδική εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, που αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, που θα συνδυάζει ταυτόχρονα την παραδοσιακή με τη σύγχρονη εφαρμοσμένη αλιεία, στον ίδιο χώρο, όπου η υδατοκαλλιέργεια με την ενυδροπονεία “ παντρεύονται” με το φυσικό περιβάλλον και την ανακύκλωση», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια Marketing της εταιρείας και υπεύθυνη για το πρότζεκτ, Μαγδαληνή Διαμαντίδου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με αυτή τη μορφή εντός ελληνικών συνόρων ούτε και στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντίδου, το όλο project βρίσκεται σήμερα στο τελικό στάδιο κατασκευής του, με τις εργασίες στο 70%, και σημειώνει, ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του έναντι του αρχικού σχεδιασμού έγκειται στη διεθνή συγκυρία (πόλεμος στην Ουκρανία και πανδημία κορωνοϊού). Αναφορικά με το κόστος της επένδυσης που γίνεται με ιδία κεφάλαια της εταιρείας, σημειώνει ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμη, ακριβώς λόγω της διεθνούς συγκυρίας που αλλάζει τα δεδομένα συνεχώς.

Ο θαλάσσιος θησαυρός μέσα σε 700.000 λίτρα νερού

Από τσιπούρες, λαβράκια και φαγκριά, μέχρι και λεοντόψαρα, ηλιόψαρα, κόι και χρυσόψαρα -ίσως και…πιράνχας, αν έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σε υδατοσυλλογές της βόρειας χώρας- αλλά και θαλάσσια φυτά θα πλαισιώσουν τον βυθό του ιδιωτικού ερευνητικού ενυδρείου, το οποίο θα καταλαμβάνει έκταση 2000 τετραγωνικών μέτρων.

Τα περίπου 2000 ψάρια, εκ των οποίων περίπου 25-30 διαφορετικά είδη γλυκού νερού και ως 50 διαφορετικά είδη θαλασσινού νερού, θα κολυμπούν, σύμφωνα με την κ. Διαμαντίδου, σε όγκο νερού 700.000 λίτρων. Μάλιστα, το ερευνητικό ενυδρείο θα πλαισιώνεται από σίγουρα πέντε μεγάλες δεξαμενές, αλλά και άλλες μικρότερες.

Επικεφαλής του έχει οριστεί ο ιχθυολόγος με μεταπτυχιακό και εμπειρία στην Υδατοκαλλιέργεια, αλιέας στο επάγγελμα (ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους) Φάνης Καρύδας, με μακροχρόνια συνεργασία στην έρευνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, έχοντας συμβουλευτεί τον επικεφαλής ιχθυολόγο του ερευνητικού ιδιωτικού ενυδρείου, η κ. Διαμαντίδου τονίζει ότι αυτό θα φιλοξενεί (στη δεξαμενή της ιχθυοκαλλιέργειας) τα κύρια είδη υδατοκαλλιέργειας της χώρα μας. «Τα ενδημικά είδη ιχθυοπανίδας της Βόρειας Ελλάδας θα πληρώνουν τις δύο μεγάλες δεξαμενές: μία με θαλασσινά (αναπαράσταση συνθηκών Θερμαϊκού) και μία με γλυκού νερού ψάρια, τα οποία θα προέλθουν από υδατοσυλλογές της Βόρειας χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ένα πλήθος μικρότερων ενυδρείων θα πλαισιώνουν τη συλλογή των έμβιων όντων που διαβιούν στη χώρα μας και προέρχονται, όπως σημειώνει, «είτε από μετανάστευση των ειδών (π.χ. λεσεψιανοί μετανάστες) είτε από απελευθέρωση σε υγροτόπους ψαριών από ενυδρεία (π.χ. λεοντόψαρο, ηλιόψαρο, κόι, χρυσόψαρο κ.ά.) ανάμεσα στα οποία ανήκουν και τα Πιράνχας (αν έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σε υδατοσυλλογές της περιοχής μας)».

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι, όπως αναφέρει, η σύνδεση των ενυδρείων με την εκτροφή φυτών (ενυδρειοπονία). Τα απόβλητα των ψαριών αποτελούν μια άριστη τροφή για πολλά είδη φυτών, τόσο γλυκού νερού (βρώσιμων λαχανικών) όσο και θαλασσινών (μικροφυκών αλλά και μακροφυκών). Τα φυτά κατακρατούν από το νερό το άζωτο που αποβάλλουν τα ψάρια και το νερό μπορεί να επιστρέψει στις δεξαμενές των ψαριών απαλλαγμένο από τα «τοξικά» απόβλητα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ενυδρείου και τι θα τρώνε τα ψάρια

Για την κατασκευή του ερευνητικού ιδιωτικού ενυδρείου, χρησιμοποιούνται ειδικά στεγανοποιητικα υλικά που ενισχύουν την καλή λειτουργία των δεξαμενών και έτσι την ομαλή διαβίωση των οργανισμών. «Βασικό υλικό των φίλτρων των ενυδρείων θα αποτελείται από τις φύρες της εταιρείας», επισημαίνει η κ. Διαμαντίδου και εξηγεί ότι πρόκειται για ορισμένα κομμάτια διχτυού που δεν χρειάζονται στην παραγωγή. «Μιλάμε ουσιαστικά για τα περισσεύματα, που θα τα αξιοποιήσουμε ως φίλτρα για τα ενυδρεία μας, αντί της χρήσης συμβατικών πλαστικών υλικών πλήρωσης των φίλτρων», εξηγεί.

Άλλωστε, όπως σημειώνει, η ευζωία των εκτρεφομένων οργανισμών αποτελεί έναν από τους βασικούς σκοπούς του έργου, καθώς η ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ προσπαθεί να είναι πρωτοπόρα στο τομέα της έρευνας και εξέλιξης των υλικών, αλλά και της βιολογίας των εκτρεφόμενων οργανισμών, ώστε ο συνδυασμός των προαναφερόμενων, να συνεισφέρει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα ψάρια θα ταΐζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε είδους και ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο θα βρίσκονται. «Τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας, για παράδειγμα, τρέφονται με ειδική ξηρή τροφή τύπου pellet, έτσι θα γίνεται και στη δεξαμενή, όπου θα γίνεται η αναπαράσταση της ΙΧΘΑΣ στον χώρο μας. Ενώ τα “ άγρια” ψάρια των υπόλοιπων ενυδρείων θα τρέφονται με φυσική τροφή (καρκινοειδή, μαλάκια, ασπόνδυλα κ.ά.), όπως συμβαίνει στη θάλασσα και στις λίμνες», επισημαίνει η κ. Διαμαντίδου, έχοντας συμβουλευτεί τον επικεφαλής ιχθυολόγο του ενυδρείου. Τα ψάρια που θα «κολυμπούν» στις δεξαμενές ιχθυοκαλλιέργειας «θα τα προμηθευτούμε από ιχθυογεννητικό σταθμό (την ίδια διαδικασία που εφαρμόζουν και οι μονάδες υδατοκαλλιέργειας), ενώ τα ψάρια του φυσικού περιβάλλοντος θα τα προμηθευόμαστε από τους ψαράδες», εξηγεί.

Αφορμή για τη «γέννηση» της ιδέας κατασκευής του ερευνητικού ενυδρείου, αποτέλεσε η αύξηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ την προστασία του περιβάλλοντος. «Κάθε σύγχρονη εταιρεία, πρέπει να έχει ως βασική προτεραιότητα τη δημιουργία προϊόντων που σέβονται το περιβάλλον και συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία», λέει η κ. Διαμαντίδου.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, «η βασική αρχή, στη δημιουργία του όλου σχεδίου, ήταν η πρωτοπορία στην έρευνα και για αυτό “ θα είναι ένας επισκέψιμος χώρος έρευνας”, καθώς μέσα στις πέντε μεγάλες δεξαμενές θα γίνεται αναπαράσταση της ΙΧΘΑΣ, της ΑΛΙΕΙΑΣ, της κυκλικής οικονομίας, αλλά και δοκιμές σε νέα δίχτυα της εταιρείας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να ενισχύσει τον ερευνητικό χαρακτήρα που αναπτύσσει όλα αυτά τα χρόνια, με τη δημιουργία νέων και απόλυτα ελεγχόμενων χώρων εξέλιξης και δοκιμών των προϊόντων της».

Μη κερδοσκοπική η λειτουργία του ερευνητικού ενυδρείου – Ποιος ο ρόλος του ΔΙΠΑΕ

Η λειτουργία του ιδιωτικού ερευνητικού ενυδρείου, που έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον και τουριστικών γραφείων του νομού της Θεσσαλονίκης, θα είναι μη κερδοσκοπική και ο χαρακτήρας του θα είναι και επιμορφωτικός και τουριστικός. «Το κέρδος, με τη μορφή του άμεσου οικονομικού οφέλους, δεν είναι στις βασικές προτεραιότητες δημιουργίας του χώρου», σημειώνει η κ. Διαμαντίδου, τονίζοντας ότι «θα είμαστε ευχαριστημένοι, αν μπορούμε με τα έσοδά του να καλύπτουμε τα έξοδα λειτουργίας του».

Σύμφωνα με την ίδια, ο χώρος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ θα γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις, ώστε οι επισκέπτες να έχουν και κάτι καινούργιο να δουν και να «μάθουν σε κάθε τους επίσκεψη. Πεποίθηση της ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ αποτελεί ότι ο χώρος θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον μαθητών, καθηγητών και επαγγελματιών, αλλά και απλών επισκεπτών (τουριστών).
Αναφερόμενη στην παραχώρηση που έκανε η εταιρεία, τής έκτασης των 500 τετραγωνικών μέτρων στο ΔΙΠΑΕ, προκειμένου αυτό να αναπτύξει ερευνητικό εργαστήριο, που θα εστιάζει στη μελέτη του θαλάσσιου οικοσυστήματος και στη “ γαλάζια” οικονομία, η κ. Διαμαντίδου αναφέρει ότι «σε συνεννόηση με το πανεπιστήμιο, αποφασίσαμε από κοινού να δώσουμε και πάλι “ ζωή” στην αναξιοποίητη κληρονομιά του, ήτοι το εργαστήριο ενυδρειολογίας και υδατοκαλλιεργειών του πρώην ΤΕΙ Μουδανιών».

Αρκετός από τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, όπως εξηγεί, είχε παραμείνει στα Μουδανιά και με τη χρήση του χώρου ως σχολείο, τα αντικείμενα βρέθηκαν σε «ανοιχτές αποθήκες» του δήμου. «Συλλέξαμε όσα αντικείμενα ήταν σε αξιοποιήσιμη κατάσταση και τα μεταφέραμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΔΙΟΠΑΣ, και με τη σύνταξη μνημονίου συνεργασίας θα δημιουργηθεί το εργαστήριο, με υπεύθυνο τον καθηγητή του ΔΙΠΑΕ, Γεώργιο Μίνο», εξηγεί η κ. Διαμαντίδου.

Το εκθετήριο παλαιών εργαλείων

Στο ερευνητικό ενυδρείο της ΔΙΟΠΑΣ θα υπάρχει και μια ξεχωριστή γωνία, το εκθετήριο παλαιών εργαλείων. Σε αυτήν, θα αναβιώνει η ιστορία των πρώτων ανθρώπων (προσφύγων) που πάτησαν πόδι στη Νέα Μηχανιώνα, με την περιοχή να θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο ψαροχώρι των Βαλκανίων.

«Αυτοί οι πρώτοι κάτοικοι (οι πρόγονοι μας), που έφτασαν στη Νέα Μηχανιώνα πριν από 100 χρόνια, έφεραν μαζί τους και τις τεχνικές αλιείας. Αυτές οι τεχνικές εξελίχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων και έφτασαν στο σήμερα. Στη προσπάθειά μας να ενώσουμε το σήμερα με το χθες ξεκινήσαμε τη συλλογή αντικειμένων καθημερινής ασχολίας που έφεραν μαζί τους, από τις αλύτρωτες πατρίδες, που σε συνδυασμό με τις γνώσεις τους, έγινε ο σπόρος να ανθίσει η περιοχή μας», σημειώνει η κ. Διαμαντίδου.

i-diakopes.gr

Ποιοι είναι οι 10 τρόποι με τους οποίους είναι πολύ πιθανόν να καταστραφεί ο κόσμος;

Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί με αυτές τις πληροφορίες, αλλά...

Ιησούς Χριστός – Μύθος ή Πραγματικότητα;

Ο Ιησούς Χριστός είναι η βάση και το εδραίωμα...

Άγιος Παΐσιος: Έρχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η συναρπαστική σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον...

Τα ζώδια που θα τσακωθούν στο πασχαλινό τραπέζι: Οι τρεις εριστικοί του ζωδιακού

Τα ζώδια που θα τσακωθούν στο πασχαλινό τραπέζι: Οι...

Θλiψη παγkoσμίως: Τpaγικά νέα για τον Βασιλιά Κάρολο, Περιορισμένος Χρόνος Ζωής

Ο βασιλιάς Καρόλος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του,...

Newsletter

Θλiψη παγkoσμίως: Τpaγικά νέα για τον Βασιλιά Κάρολο, Περιορισμένος Χρόνος Ζωής

Ο βασιλιάς Καρόλος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του, ενώ οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την ανταπόκρισή του στη θεραπεία καρκίνου σύμφωνα και με...

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή από τα Lidl για 640€ με 4ωρη απασχόληση

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή στα Lidl (640€ για 4ωρη/5ήμερη απασχόληση) Πάνω από 6.700 άνθρωποι, 5 logistics centers και περισσότερα από 230 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα....

Απεβίωσε ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο σημαδιακός «ροκάς» της Θεσσαλονίκης

Πέθανε ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός «ροκάς» της Θεσσαλονίκης. Η είδηση για τον θάνατό του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα του...

Δuσάρεστα νέα για την Αθήνα: Γιατί ψnφiστnκε ως η χειρóτερη πόλη

Η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, η ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν την Αθήνα τη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη να εργαστούν οι ψηφιακοί νομάδες Παρά...

Από τον Ιούλιο η εργασία γίνεται εξαήμερη – Τέλος το πενθήμερο

Θα πήξουμε στα 6στα7 και θα λέμε και ευχαριστώ :)  Καθώς πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πειραματίζονται με την εισαγωγή της τετραήμερης εργασιακής εβδομάδας χωρίς...

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη με την ΝΔ για τις Ευρωεκλογές 2024

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσιάζει αυτή την ώρα (15/4/24) η ΝΔ… Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο...

Για πόσες μέρες κλείνουν σούπερ μάρκετ και τράπεζες το Πάσχα

Μία επιπλέον μέρα με κλειστά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες θα έχουμε φέτος το Πάσχα. Συγκεκριμένα, θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα και...

Τpoχαίο ΣOK στο Πόρτο Ράφτη: Σε Κρiσιμn Κατάσταση η 22χρονη Συνοδηγός

"Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει επιστροφή," αναφέρει η μητέρα της. Έντονη αγωνία και ανησυχία επικρατεί γύρω από την κατάσταση της 22χρονης που βρέθηκε...

Με καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα.

Επιβεβαιώθnκαν τα δuσάρεστα για τον φετινό καλοκαίρι Με καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα. «Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα...

Ολική έκλειψη ηλίου σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα είναι ορατό το φαινόμενο

Σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, οι κάτοικοι της βόρειας και κεντρικής Αμερικής θα βρεθούν στην προνομιούχα θέση να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο: την Σελήνη...

Χρυσά Ρολόγια Επιζούν στις Φλόγες: Μοιραία Κατάληξη για DJ και Φίλη του σε Τροχαίο με Ferrari

Τα χρυσά ρολόγια που φορούσαν, ήταν τα μόνα που απέμειναν άθικτα στις απανθρακωμένες σορούς τους Ακαριαίο θάνατο μέσα στη Ferrari που οδηγούσε ο 40χρονος DJ Hysni Qestaj...

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στον Κριό αύριο, 8 Απριλίου: Τα 4 ζώδια που επnρεάζονται περıσσότερο

Ο Απρίλιος φιλοξενεί τη δεύτερη έκλειψη της ανοιξιάτικης περιόδου και δυστυχώς δεν είναι μια εύκολη έκλειψη για κάποια ζώδια. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου πραγματοποιείται μια...

Αργολίδα: Νεαρός Εργάτης Χάνει τη Ζωή του σε Περιστατικό με Τραuματiα

Πόσο κρίμα να χάνονται νέα παιδιά εν ώρα εργασίας! Σύμφωνα με πληροφορίες του Rockap.gr, οι δυο εργάτες ήταν πάνω σε σκαλωσιά και πραγματοποιούσαν εργασίες και...

Σuγκίνnσn και δάκρuα στο τελεuταίο αντiο της Κυριακής: Φορούσε νυφικό και λευκό στεφάνι στα μαλλιά

Η Κυριακή, 28 ετών, έχασε τη ζωή της έξω από αστυνομικό τμήμα, αναζητώντας βοήθεια. Η τpαγική μοίρα της Κυριακής, μιας νεαρής γυναίκας από τους Αγίους...

10.000 εupώ για ανακαίνιση σπιτιού: Ανоίγоυν οι αιτήσεις – Οι τέσσερις πρоϋποθέσεις για την πpоκαταβоλή 5.000 εupώ

Η Διοίκηση Υπηρεσιών Προσωπικού Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προχωρά στην έναρξη λειτουργίας ειδικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, προσφέροντας...

Μανώλης Καλαϊτζιδάκης – «Ένιωθα σαν να είχα εγκαταλείψει τον κόσμο, αμφισβητώντας την ύπαρξη των ανθρώπων»

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, γνωστός για την «παλαιοχριστιανική» του ιδεολογία, εξέφρασε την πρόθεσή του να ιδρύσει ένα μειονοτικό πολιτικό κόμμα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής...

Μαρία Καρυστιανού: «Τα Τέμπη δεν ήταν δυστύχnμα, αλλά ένα έγκλnμα με ιθύνοντες» – Τη χεıροκροτούσαν όρθιοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Συντάραξε η πρόεδρος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθας, Μαρία Καρυστιανού, με την ομιλία της σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με τίτλο “Τέμπη:...

Πούτιν: Η Ρωσία είναι «πολύ κοντά» στο εμβόλιο για τον καρκίνο

Μπορεί να είναι «σύντομα» διαθέσιμα στους ασθενείς, δήλωσε για τα εν λόγω εμβόλια κατά του καρκίνου, αλλά και για ρωσικά ανοσοτροποποιητικά φάρμακα μιας νέας...

«Έπεσαν» Facebook και Messenger – Προβλήματα για εκατομμύρια χρήστες

Προβλήματα παρουσιάζει η δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι της Τετάρτης, «έπεσε» το Facebook και το Messenger. Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά σε...

Τpoμακτική και μαγευτική καταγραφή ηλιακής έκλαμψης μετά από έκpηξη

Καθώς ο Ηλιακός Κύκλος 25 προχωρά προς την κορύφωσή του, το Ηλιακό Μέγιστο, οι επιστήμονες αναμένουν ότι τα ηλιακά φαινόμενα θα ενταθούν. Καθώς διανύουμε τον...

Ευχάριστα νέα για τον ΕΝΦΙΑ

Αυξάνονται οι δόσεις σε 11 οι δόσεις το 2024 και σε 12 από το 2025 με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή – Πώς απαλλάσσονται...

Με 11 λέξεις τον «ıσοπέδωσε»: Ο Τριανταφυλλόπουλος είπε τα πιο σκλnρά λόγια για τον Πορτοσάλτε

«Ο Άρης Πορτοσάλτε να μείνει μέσα στο σάκο του και να… σκάσει» είπε μεταξύ άλλων ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον Άρη Πορτοσάλτε Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος...

Γλυφάδα: «Έδιωξαν τον Αιγύπτιο γιατί πήρε θέση στη διαμάχη των αδελφών Καρνέση», λέει φίλος της οικογένειας

Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την απόλυση του 76χρονου και την απομάκρυνσή του από το σπίτι που...

«Του είπαν να φύγει από το σπίτι και τους σκότωσε – Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, βοηθούσε πολύ κόσμο»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από καβγά με τη Μαρία Καρνέση ο Αιγύπτιος εμφανίστηκε οπλισμένος Εργαζόταν και ζούσε κοντά τους σχεδόν 36 ολόκληρα χρόνια, ο Αιγύπτιος...

Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας: «Είμαι υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή μου, είναι υπέροχο»

Ο Τάσος Τρύφωνος «Τετ α τετ» με τον πρίγκιπα Αλέξανδρο και την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας Ο Τάσος Τρύφωνος υποδέχτηκε στην εκπομπή «Τετ α τετ»...

Αχαΐα: 57χρονος σταμάτησε να πάρει καφέ και πέθανε

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Σ.Ε.Α Αιγίου Ένας 57χρονος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής μόλις είχε σταματήσει για...

Το μέγεθος της Σελήνης μειώνεται χρόνια με τα χρόνια! Η αιτία και γιατί είναι πρόβλημα!

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο κανείς να το εντοπίσει από τη Γη, αλλά η Σελήνη συρρικνώνεται σε μέγεθος. Περίπου χάνει 45 μέτρα (πάνω από 150 πόδια)...

Βρετανία: Σuναγερμός για «χελώνα-αλιγάτορα» – Δαγκώνει «άσχnμα» και μπορεί να κoψει ακόμα και δάχτυλα

Η συγκεκριμένη η χελώνα δίνει ένα «άσχημο δάγκωμα» και πιθανότατα θα έτρωγε τα πάντα αν δεν είχε διασωθεί. Ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία καθώς εντοπίστηκε μία «επικίνδυνη» χελώνα η οποία...

Δυστυχώς το επιβεβαίωσε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμς για την Κέιτ Μίντλετον: «Η σύζυγός μου είναι βαριά άρρωστη και…»

Παρότι το ταξίδι του Χάρι στο Λονδίνο προκάλεσε αναφορές σε συμφιλίωση μεταξύ των αδερφών, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε πρόκειται να συμβεί στο...

Aπαντά ο Μπέος σε Κασσελάκη: «Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@τεί»

Συνεχίζεται η κόντρα Κασελλάκη-Μπέου πάντα στους ίδιους υψηλούς τόνους. Ο Στέφανος Κασσελάκης σε επικοινωνία που είχε σήμερα με κατοίκους της θεσσαλικής πόλης σε καφετέρια, η...