Καταπέλτης η Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Έρχεται η αvακoπή της Τζωρτζίνας και ο Δασκαλάκης ως δια μαγείας επιστρέφει στο σπίτι

Από τα όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει από την αίθουσα φαίνεται ότι η Εισαγγελέας θεωρεί απολύτως υπεύθυνη για τον θaνaτο της μικρής τη μητέρα της και αποδίδει την πράξη, σαν εκβiασμό προς τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Το τι πιστεύει η Εισαγγελέας για τον ρόλο της Πισπιρίγγου στον θάνατο του παιδιού φαίνεται και από τον τρόπο που περιέγραψε το χρονικό της πρώτης νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας. Στο πώς περιέγραψε τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν ειδοποίησε- ή καλύτερα όταν δεν ειδοποίησε…- ότι το κοριτσάκι παθαίνει επεισόδιο.

“Ξαφνικά, χωρίς κάποιο πρόδρομο σημάδι, το βρίσκουν οι γιατροί ωχρό με μυδρίαση. Η κατηγορούμενη δεν έχει βγει έντρομη στον διάδρομο να φωνάξει. Ή δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει ή έχει αντιληφθεί και δεν φωνάζει. Κανένας γιατρός δεν θυμάται πού βρισκόταν την κρίσιμη ώρα η μητέρα. Αν ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο, θα είχε φωνάξει, θα ήταν σε πανικό, θα τη θυμούνταν. Δεν ακούστηκε η κυρία κατηγορουμένη. Ούτε ούρλιαξε ούτε φώναξε, παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει και είναι ψύχραιμη.

Δεν καλεί σε βοήθεια με τον ενδεδειγμένο τρόπο ώστε να ενεργοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης. Είναι ευτύχημα που επανήλθε η Τζωρτζίνα και και κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον τη ζωή, επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει νευρολογικά προβλήματα και συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο, είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο”, σημείωσε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναφερόμενη στον γιατρό που την επανέφερε στη ζωή.

Εχουν μιλήσει πολλοί αλλά όχι η Δικαιοσύνη

“Έχουν μιλήσει πολλοί μέχρι σήμερα αλλά όχι η Δικαιοσύνη”, είπε αρχικά η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κ. Σπυριδωνίδου, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στις δεκάδες καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων μαρτύρων, αλλά και τις θέσεις της ίδιας της κατηγορουμένης.

“Η διαδικασία διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο, έχουμε κάνει 89 συνεδριάσεις, έχουν εξεταστεί περίπου 60 μάρτυρες, πλήθος εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, η απολογία της κατηγορούμενης διήρκεσε 9 ημέρες. Δεν υπήρξε πολύπλοκο νομικό ζήτημα να απασχολήσει της διαδικασία, αφού τα ζητήματα ήταν κυρίως ιατρικά”, συνέχισε.

“Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ο κ. Δασκαλάκης ως δια μαγείας επιστρέφει στην κυρία κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζί”, δήλωσε στην συνέχεια η εισαγγελέας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα ιατρικά προβλήματα του παιδιού ήταν το όχημα μέσω του οποίου η Πισπιρίγγου εκβίαζε συναισθηματικά τον σύζυγό της.

“Και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση”, συμπλήρωσε, ρίχνοντας ευθείες βολές κατά της κατηγορουμένης.

Τα μηνύματα στον Δασκαλάκη

Η εισαγγελέας ανέγνωσε μήνυμα του Δασκαλάκη προς την 35χρονη στο οποίο της γράφει: “Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;”. Η εισαγγελέας διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: “Τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα!”.

Η εισαγγελέας μίλησε αναλυτικά και για τις σχέσεις της κατηγορουμένης με τον Μάνο Δασκαλάκη.

“Το παιδί το είχε “δηλητηριάσει” κατά του πατέρα του. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν, η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτήν την κατάσταση; Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Καραμανδάνειο έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει. Η κυρία κατηγορουμένη και ενώ έχει χάσει ήδη δύο παιδιά κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο Facebook, αν ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει τον νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι. Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να ζητά να δει τον μπαμπά της, το μαγνητοφωνεί το παιδί να το λέει ενώ είναι στα επείγοντα. Λέει ευθαρσώς στο παιδί της να μην τη φέρνει σε δύσκολη θέση. Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του;

Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο; Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει το πρωί πριν πάει στο Καραμανδάνειο είναι στον δικηγόρο της. Είναι δυνατόν; Να σκέφτεσαι πρώτα τον δικηγόρο και μετά τον πατέρα;

Αναφερόμενη στο ζήτημα που έθιξε η πλευρά της κατηγορούμενης για την ώρα προσέλευσης του αναισθησιολόγου, η εισαγγελέας υποστήριξε πως αυτό δεν έχει καμία σημασία. “Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δυο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δε θυμάται χρόνους”, είπε και ξέσπασε στη συνέχεια για το ζήτημα των 50 λεπτών ανάνηψης. “Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Πως κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πως είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο!”.

Η εισαγγελέας ανέγνωσε μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου στα οποία απειλούσε τον Μάνο Δασκαλάκη ότι θα πει στο παιδί για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις. “Και μετά από αυτά ρωτάμε γιατί η Τζωρτζίνα δεν ήθελε τον πατέρα της εκείνη την ημέρα; Η Τζωρτζίνα είχε χάσει δυο αδέρφια, η μάνα της είχε πει τέτοια πράγματα. Το είχε δηλητηριάσει το παιδί!”.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ημέρα ανταλλαγής αυτών των μηνυμάτων, 6η Απριλίου, όταν η κ. Πισπιρίγκου είχε αφήσει την Τζωρτζίνα στη μητέρα της και είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο για να απομονωθεί, όπως έχει πει η ίδια η κ. Πισπιρίγκου. Η κ. Σπυριδωνίδου διάβασε πολλούς από από αυτούς τους διάλογους, είτε με τον Μάνο Δασκαλάκη, είτε με την αδελφή της που προσπαθεί να την πείσει να επιστρέψει στην Τζωρτζίνα γιατί “το παιδί κλαίει. Σε ζητάει”, όπως της έλεγε η αδελφή της.

Τι είπε για την ημέρα της ανακοπής

“Θα έπρεπε οι φωνές της να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι” είπε η εισαγγελέας της Έδρας του ΜΟΔ Ευαγγελία Σπυριδωνίδου για την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα υπέστη στο Καραμανδάνειο την πρώτη ανακοπή.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη ειτε είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα και δεν την ενδιέφερε, είτε δεν την είχε αντιληφθεί καθόλου. “Η κυρία κατηγορούμενη δεν ακούστηκε! Δεν την άκουσε κανείς! Πριν βγει από το δωμάτιο γυρίζει στο παιδί της να δει αν έχει το οξυγόνο; Όχι δε γυρίζει. Πηγαίνει στο γραφείο των γιατρών και το παιδί είναι μόνο του. Δεν είχε τη μαμά του να το αγκαλιάσει, να το βοηθήσει όπως μπορεί”.

Όπως σημείωσε η εισαγγελέας, η κλινική εικόνα του παιδιού όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, δημιουργεί ερωτηματικά. “Αν η κατηγορούμενη είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς εγκαίρως το παιδί δεν θα είχε εμφανίσει το εγκεφαλικό οίδημα που εμφανίστηκε μετά από 3 ημέρες. Εμείς δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς κατέρρευσε η μικρή Τζωρτζίνα γιατί η περιγραφή της κατηγορούμενης δε συνάδει με πρόωρα συμπτώματα ανακοπής”.

 


Δημοσιεύτηκε

σε

από