Advertisements

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήvος; – 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Ο νέος νόμος «δούλεψε» και το Τμήμα Προστασίας Ζώων της ΕΛΑΣ σχημάτισε 178 δικογραφίες και επέβαλε αντίστοιχα πρόστιμα σε ασυνείδητους που κακοποίησαν ή θανάτωσαν σκυλιά και γάτες

Τα δύο θλιβερά περιστατικά με κακοποίηση ζώων σε Υδρα και Τζια το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ήρθαν να προστεθούν στα δεκάδες συμβάντα που καθημερινά καταγράφει το Τμήμα Προστασίας Ζώων στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για μια υπηρεσία που μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής, όμως από τις 4 του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί ο πενταψήφιος αριθμός 10410, μέχρι και χθες έχει καταγράψει σε ολόκληρη τη χώρα 2.509 καταγγελίες, έχει συλλάβει 10 κακοποιητές, σχημάτισε 178 δικογραφίες για κακοποίηση ζώων και επέβαλε 173 χρηματικά πρόστιμα. Με απλά μαθηματικά, αποδεικνύεται ότι καθημερινά καταγράφονται 12 καταγγελίες σε όλη την επικράτεια από ανάλγητα ανθρωποειδή που κακοποιούν και θανατώνουν ζώα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», στην περιοχή της Αττικής έχουν καταγραφεί με διαφορά τα περισσότερα περιστατικά, δηλαδή 1.713. Παράλληλα, από τις 2.509 καταγγελίες οι 2.270 αφορούν κακοποιήσεις σε σκύλους, οι 146 σε γάτες, οι 52 σε ιπποειδή και 41 περιπτώσεις άλλων ζώων.

Το Τμήμα Προστασίας Ζώων λειτουργεί από πέρυσι τον Μάιο με στόχο την καλύτερη εφαρμογή του νόμου αλλά και την καθοδήγηση, την εποπτεία και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται υποθέσεις κακοποίησης ζώων. Επιπλέον, μέσω του πενταψήφιου αριθμού 10410 της ΕΛ.ΑΣ. δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες για άμεση επικοινωνία καθημερινά με το Τμήμα Προστασίας Ζώων του Αρχηγείου προκειμένου να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων.

«Η προστασία των ζώων αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για την Ελληνική Αστυνομία, έχοντας ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής ετών 2021-2025 και αντανακλά έως έναν βαθμό με βεβαιότητα το πολιτισμικό επίπεδο της χώρας μας.

Παράλληλα, δε, συνδέεται και με άλλες εκφάνσεις και μορφές της βίας. Κατά το χρονικό διάστημα από το 2017 έως και το 2020 το φαινόμενο παρουσίασε ιδιαίτερη έξαρση τόσο στην ηπειρωτική χώρα με καταγραφή πλήθους περιστατικών ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων όσο και στις νησιωτικές περιοχές αυτής, όπου καταγγέλλονταν και σημειώνονταν κυρίως περιπτώσεις παστουρώματος ιπποειδών (εργασίας) καθώς και γαϊδουριών. Σταδιακά, από το 2021, με την ψήφιση και έκδοση του Ν. 4830/2021, ο οποίος προσέδωσε στις επαπειλούμενες ποινές κακουργηματικό χαρακτήρα, τα ως άνω περιστατικά άρχισαν να παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία, χωρίς ωστόσο να έχουν εξαλειφθεί πλήρως», επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Το γατάκι της Υδρας

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής συνέβη ένα αδιανόητο περιστατικό στο όμορφο νησί της Υδρας. Ξαφνικά στα πόδια μιας γυναίκας «έσκασε» ένα γατάκι. Από τη σφοδρή πρόσκρουση το ζωάκι τραυματίστηκε και το πλακόστρωτο γέμισε αίματα. Μαζί με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου η γυναίκα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό.

Οπως περιέγραψε η η ιδιοκτήτρια του ισόγειου τουριστικού καταστήματος, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το εστιατόριο, δράστης είναι ένας μεσήλικος άνδρας ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην ταβέρνα μαζί με μια παρέα γυναικών. Πέταξε τη γάτα από ύψος 8 μέτρων και στη συνέχεια τους είδε να γελούν! «Καθόμουν έξω από το μαγαζί όταν αντικρίσαμε τη γάτα να πέφτει από ύψος 8 μέτρων. Η τέντα του καταστήματός μου έκοψε τη φορά της πτώσης, όμως η γάτα τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Το ζώο έπεσε μπροστά σε μια Αθηναία τουρίστρια η οποία πήγε τρέχοντας να δει τι είχε συμβεί.

Τότε ο δράστης γύρισε προς το μέρος της και με θράσος τής είπε: “Εχεις κανένα πρόβλημα; Εγώ την έριξα”. Ο κακοποιητής ήταν με παρέα, γυναίκες και άνδρες οι οποίοι γελούσαν, σύμφωνα με τη μαρτυρία της τουρίστριας». Μια άλλη μαρτυρία αναφέρει πως η γάτα ανέβηκε στο τραπέζι του δράστη και ακολούθως στο πιάτο του, και εκείνος ασυναίσθητα την έσπρωξε γιατί η γυναίκα του έχει φοβία στις γάτες. Τότε, ήταν που η γάτα «έχασε την ισορροπία της και γκρεμοτσακίστηκε».

Οι αστυνομικοί ήθελαν να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση του ζώου πριν από την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την επιβολή προστίμου, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τα διοικητικά πρόστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου, κυμαίνονται από 30.000 έως 50.000 ευρώ, ενώ αν το δύστυχο ζώο καταφέρει να επιζήσει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί τα ποσά ορίζονται από 5.000 έως 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, συνέλαβαν και οδήγησαν στο Τμήμα τον 58χρονο άνδρα, ενώ λίγες ώρες αργότερα κάλεσαν την καταγγέλλουσα για συμπληρωματική κατάθεση. Η μάρτυρας επιβεβαίωσε πως το ζωάκι ήταν σε άσχημη κατάσταση και τραυματισμένο στο πρόσωπο. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ.: «Για την πράξη που έλαβε χώρα στις 18.05 της 30ής Απριλίου του 2023 στην Υδρα Αττικής αναφέρεται ότι, σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση της καταγγέλλουσας, το τραυματισθέν τετράποδο ζώο εντοπίστηκε και εμφαίνεται καλά στην υγεία του. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας για την Προστασία των Ζώων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Μαργαρίτης Κωστίμπας και στον κατηγορούμενο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 1Α του νόμου 4830/201».

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα έχοντάς του επιβληθεί το μέγιστο διοικητικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ, ενώ το γατάκι με τραύματα στο πρόσωπο βρέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το δεμενο άλογο

Την επομένη του θλιβερού σκηνικού της Υδρας, ανήμερα την Πρωτομαγιά, θλίψη και οργή προκάλεσαν οι εικόνες ενός παστουρωμένου αλόγου που βρέθηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζια. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις», το άλογο κρεμόταν εξαντλημένο σε μια πλαγιά, με τους διερχόμενους τουρίστες να πιστεύουν πως είχε γίνει κάποιο ατύχημα: «Αλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζια.

Πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες, που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν. Σε επαρχιακό δρόμο της Κέας είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά. Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα. Πού να φανταστούν πως το κακόμοιρο ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά. Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο».

Το χειρότερο όμως ίσως είναι ότι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, όταν οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν σε βοήθεια, «ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σκοινιά από τη μία πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «ο 34χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη στις 20.00 ώρα, μετά από καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο Α.Τ. Κέας, περί ώρα 16.11, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών “Ιππόθεσις” με τη μέθοδο της περίδεσης των ποδιών».

Ο κακοποιητής

Η ιστορία του σωματώδους άνδρα με το καπέλο που κατέγραψαν οι κάμερες να ποδοπατά και να σκοτώνει ένα νεογέννητο γατάκι στις 20 του περασμένου Αυγούστου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκάλεσε επί πολλούς μήνες έκρηξη αγανάκτησης. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση κατάφεραν μετά από εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που κατέγραψαν καρέ-καρέ τις κινήσεις του να τον ταυτοποιήσουν και να σχηματίσουν σε βάρος του 39χρονου δολοφόνου του ζώου δικογραφία για θανάτωση ζώου συντροφιάς.

Μάλιστα, το βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας καταστήματος επί της οδού Ερμού στη συμπρωτεύουσα προκαλεί αποστροφή καθώς αποτυπώνει πολύ σκληρές εικόνες. Φαίνεται καθαρά η στιγμή που ο άνδρας με τη χρωματιστή μπλούζα και το καπέλο πλησιάζει το νεογέννητο γατάκι και το ποδοπατά. Μάλιστα, κοιτάει τριγύρω μήπως τον έχει δει κάποιος περαστικός και στη συνέχεια αποχωρεί από το σημείο. Το αδιαμφισβήτητο ψηφιακό τεκμήριο της ενοχής του άνδρα με το καπέλο παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά το συμβάν στη Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», η οποία με τη σειρά της υπέβαλε σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, χωρίς να χάσουν χρόνο, κατάφεραν να διαλευκάνουν λίγες ημέρες αργότερα την υπόθεση. «Ηταν πολύ σημαντική η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία η γυναίκα που εντόπισε νεκρό το γατάκι», τονίζει η εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Νοιάζομαι» Εύη Καλαϊτζίδου.

Serial killer γατών

Αγώνα δρόμου έκαναν οι αστυνομικοί για να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τον 33χρονο serial killer γατών που για πολλές ημέρες τριγυρνούσε στο κέντρο της Αθήνας, τις παγίδευε και τις βασάνιζε μέχρι την τελευταία τους πνοή. Ο δολοφόνος ξεσπούσε τα κτηνώδη του ένστικτα στα τετράποδα και είναι σεσημασμένος για τα ίδια αδικήματα, αφού έχει καταγραφεί στις 5 Φεβρουαρίου από κάμερα στην οδό Ποτιδαίας στον Βοτανικό να δολοφονεί εν ψυχρώ μια γάτα, την οποία είχε τυλίξει σε μια μπλούζα και τη χτυπούσε με λύσσα στο οδόστρωμα. Τρεις ημέρες μετά την κτηνωδία αυτή, μηνύθηκε και πάλι από γυναίκα, γιατί τον είδε μέρα μεσημέρι να κακοποιεί με πέτρα ένα γατί.

Οταν δε του ζήτησε να σταματήσει, την απείλησε. Ο συγκεκριμένος κακούργος και δολοφόνος ζώων είχε συλληφθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο για κακοποίηση ζώου στην οδό Μυκάλης στον Κολωνό, ενώ μέσα σε παράπηγμα όπου κοιμόταν στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν πέντε άψυχα σώματα γατιών, τα οποία προφανώς είχε σκοτώσει με τον ίδιο σαδιστικό τρόπο, κάτι άλλωστε που παραδέχτηκε και στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.: «Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πελαγονίας όπου και διέμενε αρκετά βράδια, απέρριπτε τετράποδα μετά τις κακοποιήσεις. Αστυνομικοί του Α.Τ. Κολωνού που μετέβησαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως στον χώρο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου υπήρχαν κουφάρια τετραπόδων».

protothema.gr

Ιησούς Χριστός – Μύθος ή Πραγματικότητα;

Ο Ιησούς Χριστός είναι η βάση και το εδραίωμα...

Άγιος Παΐσιος: Έρχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η συναρπαστική σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον...

Τα ζώδια που θα τσακωθούν στο πασχαλινό τραπέζι: Οι τρεις εριστικοί του ζωδιακού

Τα ζώδια που θα τσακωθούν στο πασχαλινό τραπέζι: Οι...

Θλiψη παγkoσμίως: Τpaγικά νέα για τον Βασιλιά Κάρολο, Περιορισμένος Χρόνος Ζωής

Ο βασιλιάς Καρόλος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του,...

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή από τα Lidl για 640€ με 4ωρη απασχόληση

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή στα Lidl (640€ για 4ωρη/5ήμερη απασχόληση) Πάνω...

Newsletter

Θλiψη παγkoσμίως: Τpaγικά νέα για τον Βασιλιά Κάρολο, Περιορισμένος Χρόνος Ζωής

Ο βασιλιάς Καρόλος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του, ενώ οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την ανταπόκρισή του στη θεραπεία καρκίνου σύμφωνα και με...

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή από τα Lidl για 640€ με 4ωρη απασχόληση

Ζητείται Βοηθός Διευθυντή στα Lidl (640€ για 4ωρη/5ήμερη απασχόληση) Πάνω από 6.700 άνθρωποι, 5 logistics centers και περισσότερα από 230 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα....

Απεβίωσε ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο σημαδιακός «ροκάς» της Θεσσαλονίκης

Πέθανε ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός «ροκάς» της Θεσσαλονίκης. Η είδηση για τον θάνατό του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα του...

Δuσάρεστα νέα για την Αθήνα: Γιατί ψnφiστnκε ως η χειρóτερη πόλη

Η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, η ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν την Αθήνα τη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη να εργαστούν οι ψηφιακοί νομάδες Παρά...

Από τον Ιούλιο η εργασία γίνεται εξαήμερη – Τέλος το πενθήμερο

Θα πήξουμε στα 6στα7 και θα λέμε και ευχαριστώ :)  Καθώς πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πειραματίζονται με την εισαγωγή της τετραήμερης εργασιακής εβδομάδας χωρίς...

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη με την ΝΔ για τις Ευρωεκλογές 2024

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσιάζει αυτή την ώρα (15/4/24) η ΝΔ… Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο...

Για πόσες μέρες κλείνουν σούπερ μάρκετ και τράπεζες το Πάσχα

Μία επιπλέον μέρα με κλειστά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες θα έχουμε φέτος το Πάσχα. Συγκεκριμένα, θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα και...

Τpoχαίο ΣOK στο Πόρτο Ράφτη: Σε Κρiσιμn Κατάσταση η 22χρονη Συνοδηγός

"Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει επιστροφή," αναφέρει η μητέρα της. Έντονη αγωνία και ανησυχία επικρατεί γύρω από την κατάσταση της 22χρονης που βρέθηκε...

Με καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα.

Επιβεβαιώθnκαν τα δuσάρεστα για τον φετινό καλοκαίρι Με καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα. «Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα...

Ολική έκλειψη ηλίου σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα είναι ορατό το φαινόμενο

Σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, οι κάτοικοι της βόρειας και κεντρικής Αμερικής θα βρεθούν στην προνομιούχα θέση να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο: την Σελήνη...

Χρυσά Ρολόγια Επιζούν στις Φλόγες: Μοιραία Κατάληξη για DJ και Φίλη του σε Τροχαίο με Ferrari

Τα χρυσά ρολόγια που φορούσαν, ήταν τα μόνα που απέμειναν άθικτα στις απανθρακωμένες σορούς τους Ακαριαίο θάνατο μέσα στη Ferrari που οδηγούσε ο 40χρονος DJ Hysni Qestaj...

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στον Κριό αύριο, 8 Απριλίου: Τα 4 ζώδια που επnρεάζονται περıσσότερο

Ο Απρίλιος φιλοξενεί τη δεύτερη έκλειψη της ανοιξιάτικης περιόδου και δυστυχώς δεν είναι μια εύκολη έκλειψη για κάποια ζώδια. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου πραγματοποιείται μια...

Αργολίδα: Νεαρός Εργάτης Χάνει τη Ζωή του σε Περιστατικό με Τραuματiα

Πόσο κρίμα να χάνονται νέα παιδιά εν ώρα εργασίας! Σύμφωνα με πληροφορίες του Rockap.gr, οι δυο εργάτες ήταν πάνω σε σκαλωσιά και πραγματοποιούσαν εργασίες και...

Σuγκίνnσn και δάκρuα στο τελεuταίο αντiο της Κυριακής: Φορούσε νυφικό και λευκό στεφάνι στα μαλλιά

Η Κυριακή, 28 ετών, έχασε τη ζωή της έξω από αστυνομικό τμήμα, αναζητώντας βοήθεια. Η τpαγική μοίρα της Κυριακής, μιας νεαρής γυναίκας από τους Αγίους...

10.000 εupώ για ανακαίνιση σπιτιού: Ανоίγоυν οι αιτήσεις – Οι τέσσερις πρоϋποθέσεις για την πpоκαταβоλή 5.000 εupώ

Η Διοίκηση Υπηρεσιών Προσωπικού Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προχωρά στην έναρξη λειτουργίας ειδικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, προσφέροντας...

Μανώλης Καλαϊτζιδάκης – «Ένιωθα σαν να είχα εγκαταλείψει τον κόσμο, αμφισβητώντας την ύπαρξη των ανθρώπων»

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, γνωστός για την «παλαιοχριστιανική» του ιδεολογία, εξέφρασε την πρόθεσή του να ιδρύσει ένα μειονοτικό πολιτικό κόμμα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής...

Μαρία Καρυστιανού: «Τα Τέμπη δεν ήταν δυστύχnμα, αλλά ένα έγκλnμα με ιθύνοντες» – Τη χεıροκροτούσαν όρθιοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Συντάραξε η πρόεδρος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθας, Μαρία Καρυστιανού, με την ομιλία της σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με τίτλο “Τέμπη:...

Πούτιν: Η Ρωσία είναι «πολύ κοντά» στο εμβόλιο για τον καρκίνο

Μπορεί να είναι «σύντομα» διαθέσιμα στους ασθενείς, δήλωσε για τα εν λόγω εμβόλια κατά του καρκίνου, αλλά και για ρωσικά ανοσοτροποποιητικά φάρμακα μιας νέας...

«Έπεσαν» Facebook και Messenger – Προβλήματα για εκατομμύρια χρήστες

Προβλήματα παρουσιάζει η δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι της Τετάρτης, «έπεσε» το Facebook και το Messenger. Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά σε...

Τpoμακτική και μαγευτική καταγραφή ηλιακής έκλαμψης μετά από έκpηξη

Καθώς ο Ηλιακός Κύκλος 25 προχωρά προς την κορύφωσή του, το Ηλιακό Μέγιστο, οι επιστήμονες αναμένουν ότι τα ηλιακά φαινόμενα θα ενταθούν. Καθώς διανύουμε τον...

Ευχάριστα νέα για τον ΕΝΦΙΑ

Αυξάνονται οι δόσεις σε 11 οι δόσεις το 2024 και σε 12 από το 2025 με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή – Πώς απαλλάσσονται...

Με 11 λέξεις τον «ıσοπέδωσε»: Ο Τριανταφυλλόπουλος είπε τα πιο σκλnρά λόγια για τον Πορτοσάλτε

«Ο Άρης Πορτοσάλτε να μείνει μέσα στο σάκο του και να… σκάσει» είπε μεταξύ άλλων ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον Άρη Πορτοσάλτε Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος...

Γλυφάδα: «Έδιωξαν τον Αιγύπτιο γιατί πήρε θέση στη διαμάχη των αδελφών Καρνέση», λέει φίλος της οικογένειας

Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την απόλυση του 76χρονου και την απομάκρυνσή του από το σπίτι που...

«Του είπαν να φύγει από το σπίτι και τους σκότωσε – Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, βοηθούσε πολύ κόσμο»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από καβγά με τη Μαρία Καρνέση ο Αιγύπτιος εμφανίστηκε οπλισμένος Εργαζόταν και ζούσε κοντά τους σχεδόν 36 ολόκληρα χρόνια, ο Αιγύπτιος...

Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας: «Είμαι υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή μου, είναι υπέροχο»

Ο Τάσος Τρύφωνος «Τετ α τετ» με τον πρίγκιπα Αλέξανδρο και την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας Ο Τάσος Τρύφωνος υποδέχτηκε στην εκπομπή «Τετ α τετ»...

Αχαΐα: 57χρονος σταμάτησε να πάρει καφέ και πέθανε

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Σ.Ε.Α Αιγίου Ένας 57χρονος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής μόλις είχε σταματήσει για...

Το μέγεθος της Σελήνης μειώνεται χρόνια με τα χρόνια! Η αιτία και γιατί είναι πρόβλημα!

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο κανείς να το εντοπίσει από τη Γη, αλλά η Σελήνη συρρικνώνεται σε μέγεθος. Περίπου χάνει 45 μέτρα (πάνω από 150 πόδια)...

Βρετανία: Σuναγερμός για «χελώνα-αλιγάτορα» – Δαγκώνει «άσχnμα» και μπορεί να κoψει ακόμα και δάχτυλα

Η συγκεκριμένη η χελώνα δίνει ένα «άσχημο δάγκωμα» και πιθανότατα θα έτρωγε τα πάντα αν δεν είχε διασωθεί. Ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία καθώς εντοπίστηκε μία «επικίνδυνη» χελώνα η οποία...

Δυστυχώς το επιβεβαίωσε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμς για την Κέιτ Μίντλετον: «Η σύζυγός μου είναι βαριά άρρωστη και…»

Παρότι το ταξίδι του Χάρι στο Λονδίνο προκάλεσε αναφορές σε συμφιλίωση μεταξύ των αδερφών, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε πρόκειται να συμβεί στο...

Aπαντά ο Μπέος σε Κασσελάκη: «Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@τεί»

Συνεχίζεται η κόντρα Κασελλάκη-Μπέου πάντα στους ίδιους υψηλούς τόνους. Ο Στέφανος Κασσελάκης σε επικοινωνία που είχε σήμερα με κατοίκους της θεσσαλικής πόλης σε καφετέρια, η...