Εργάζομαι μέσα σε ένα αντιχριστιανικό περιβάλλον – Τι να κάνω;

Χριστιανός: Εργάζομαι σ΄ ένα περιβάλλον πού το όνομα του Χριστού και της Παναγίας ακούγεται μόνο όταν τους βλαστημάνε.

Γιατί ρέ παιδιά τους βλαστημάτε; Τι σάς έκαναν; Εντάξει δεν τους πιστεύετε, αλλά και άλλα πράγματα δεν τά πιστεύετε ( δεν είστε υποχρεωμένοι άλλωστε), αλλά δεν σας ακούω όμως να τα βλαστημάτε..

Απάντηση «άντε χάσου ρέ βλάκα!» Αυτό είναι το κλίμα, δυστυχώς. Και τώρα, σε καιρό ανεργίας, τι κάνουμε; Φεύγουμε ή μένουμε; Ευχαριστώ!

Advertisements

Γεράσιμος, Νέος Κόσμος

Αγαπητέ Γεράσιμε.

Advertisements

Δυστυχώς η εργασία σε αντιχριστιανικό περιβάλλον, από εξαίρεση πού ήταν παλαιότερα, σήμερα πάει να γίνει κανόνας…

Στους χώρους εργασίας όπου τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα ισοπεδώνονται και ο φόβος της απολύσεως από τον εργοδότη (ή, τα τσιράκια του εργοδότη) καραδοκεί, θα πρέπει με πολύ προσευχή αλλά και προσοχή να κινούμαστε…

Αυτοί θα βλαστημάνε και όταν όλοι οί άλλοι χασκογελάνε επιδοκιμαστικά πηγαίνοντας με τον βλάσφημο, εμείς, ή, θα το «παίζουμε» αδιάφοροι ( προσευχόμενοι εσωτερικά μέσα μας γιατί καμιά φορά τους βάζει ο σατανάς να βλαστημάνε για τα πιο ασήμαντα πράγματα ώστε να πειραχτούμε εμείς, να τους πούμε καμιά κουβέντα και να αρπαχτούμε…), ή, αν εκτιμήσουμε ότι μπορεί να ειπωθεί κάποια «συμβουλή περί βλασφημίας» θα πρέπει να ειπωθεί με πολύ διάκριση και αγάπη, συμβουλευτικά και ταπεινά, ώστε να μη προσβληθεί ο εγωϊσμός του άλλου και αρχίσει μετά εχθρότητα και μάχη!

Αυτοί θα κοροϊδεύουν τους παπάδες (συνήθως), την Εκκλησία, την πίστη και εμείς θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να «είμαστε διαβασμένοι» για να ξέρουμε τι θα πούμε γιά διαφώτιση, ή έστω για να μη «βάζουμε την ουρά κάτω από τα σκέλη μας» όπως κάνουν πολλοί Χριστιανοί μη θέλοντας να δείξουν ότι πιστεύουν και να «εκτεθούν» έτσι στους άλλους ομολογώντας την Ορθόδοξη πίστη τους!

Advertisements

Όμως, όλους αυτούς πού δεν ομολογούν τώρα την πίστη τους ο Χριστός θα τους αποστραφεί την ώρα του θανάτου τους και την ώρα της Κρίσεως.

Και τότε, πού θα τρέμουν από τον φόβο τους όλοι γύρω τους, έ, άς πάνε να βρούνε εκείνους πού φοβόσαντε «μη εκτεθούν…» για νάρθουνε να τους βοηθήσουνε!

Ακόμη, αυτοί θα τρώνε κρέατα σε ημέρες νηστείας, κι΄ εμείς θα πρέπει να κρατάμε τον Νόμο του Θεού δίνοντας έτσι την ομολογία μας. Αυτοί θα αισχρολογούνε, θα λένε χυδαία υπονοούμενα…

Και ενδεχομένως και άλλα χειρότερα θα συναντούμε καθώς θα πλησιάζει η εμφάνιση του Αντιχρίστου ( 666) και το τέλος του κόσμου…

Advertisements

Αγαπητέ αδελφέ, εφ΄ όσον Εξομολογούμαστε ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και κοινωνούμε τακτικά, τα υπόλοιπα και «το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον τόπο εργασίας μας» θα έλθει να μας τα διδάξει το ίδιο το Άγιο Πνεύμα και η Σοφία του Θεού πού διά των πιο πάνω ιερών μυστηρίων Εξομολόγησης και Αγίας Κοινωνίας έρχεται, εγκαθίσταται, και κατοικεί μυστηριωδώς μέσα μας…

Advertisements

Latest

Influencer ήπιε επτά μπoυκάλια αλκoόλ σε live μετάδoση και πέθανε

Λέγεται ότι ήπιε τόσο πολύ στο πλαίσιο ενός challenge...

Trannos: “Τι σημασία έχει αν δεν έχω φωνή; Σημασία έχει να περνάμε καλά” (Βίντεο)

Ο τράπερ Trannos απαντά στις αρνητικές κριτικές, λέγοντας πως...

Newsletter

Μην χάσετε

Influencer ήπιε επτά μπoυκάλια αλκoόλ σε live μετάδoση και πέθανε

Λέγεται ότι ήπιε τόσο πολύ στο πλαίσιο ενός challenge...

Trannos: “Τι σημασία έχει αν δεν έχω φωνή; Σημασία έχει να περνάμε καλά” (Βίντεο)

Ο τράπερ Trannos απαντά στις αρνητικές κριτικές, λέγοντας πως...

Μιχάλης Ιατρόπουλος: «Έχω βαρεθεί και σιχαθεί να βρiζει ο ένας τον άλλον στα social, πρέπει να υπάρξει νόμος για αυτό»

Σε συνέντευξή του, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους...