Advertisements
   
   

Όλη η τύχη πάνω τους με το «Θλιμμένο Φεγγάρι»: Τα 4 Ζώδια που θα βγάλουν πολλά λεφτά, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου

Φέτος ο Αύγουστος είναι πολύ γενναιόδωρος με τα φεγγάρια, αφού φιλοξενεί δύο Πανσελήνους. Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι κόσμησε τον ουρανό την πρώτη μέρα του μήνα και το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την τελευταία του. Στις 31 Αυγούστου 2023 λοιπόν έρχεται η Υπερπανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και το συναίσθημα (Ιχθύες) θα κοντραριστεί με τη λογική (Παρθένος). Είναι ένα «θλιμμένο» φεγγάρι (έτσι ονομάζεται η δεύτερη Πανσέληνος που πραγματοποιείται τον ίδιο μήνα), που από τη μία θα αυξήσει τις ευαισθησίες μας, θα έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας και από την άλλη θα μας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα. Επίσης, με αυτό το φεγγάρι μπορεί να υπάρξουν αναταραχές στις μετεωρολογικές ή γεωφυσικές συνθήκες, μπορεί να έχουμε ατυχήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα ή πλημμύρες και γενικότερα θέματα με το υδάτινο στοιχείο, ή να έχουμε πολιτικές εξελίξεις και να έρθουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που ζητούν κάθαρση.

Πανσέληνος στους Ιχθύς στις 31/08/2023: Το «θλιμμένο» φεγγάρι θα υποχρεώσει σε αποφάσεις, αλλαγές και συνειδητοποιήσεις 4 ζώδια

Η δύσκολη επιρροή του Κρόνου

Οι Πανσέληνοι πάντα σχετίζονται με την κορύφωση και το τέλος κάποιων καταστάσεων και οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση, οπότε αυτό το φεγγάρι μας καλεί να τελειώσουμε, να απελευθερωθούμε από ό,τι μας κρατά πίσω και να προχωρήσουμε. Όχι όμως να ονειροβατούμε και να αντιδρούμε σπασμωδικά και συναισθηματικά, αλλά να κινούμαστε με γνώμονα την ωριμότητα και τα όρια. Βλέπετε η Πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο που δεν συγχωρεί τα λάθη και τις παρορμήσεις. Αυτή η όψη θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τα πεπραγμένα μας και για τα επόμενα βήματά μας. Ενώ η ενέργεια των Ιχθύων τείνει να παραδίδεται στη ροή των πραγμάτων και να αφήνεται στη φαντασία και στο όνειρο, η παρουσία του Κρόνου είναι καταλυτική και μας τονίζει την ανάγκη για υπεύθυνη δράση.

Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να είμαστε ρεαλιστές, να έχουμε επίγνωση των καταστάσεων και να μην επιτρέπουμε στους φόβους ή στους ευσεβείς πόθους να μας οδηγούν. Το φεγγάρι μας ωθεί να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να βάλουμε τα πράγματα σε σωστές βάσεις και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον. Αν, για παράδειγμα, έχουμε εξιδανικεύσει πρόσωπα και καταστάσεις ή αν κινούμαστε σε θολά νερά, η Πανσέληνος σε συνεργασία με τον Κρόνο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και η αληθινή υπόσταση των πραγμάτων θα βγει μπροστά μας και μπορεί να σοκαριστούμε και να αγχωθούμε πολύ. Αν επιλέξουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, τότε σίγουρα δεν θα είναι προς όφελός μας. Αν όμως λειτουργήσουμε υπεύθυνα, αν αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο που μας βυθίζει, έστω και με ψυχικό κόστος θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επίσης, η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Κρόνο μπορεί να προκαλέσει περιορισμούς, θλίψη, μελαγχολία και δυσφορία. Έτσι ίσως νιώσουμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, εσωστρεφείς, πεισματάρηδες και ανειλικρινείς και η αποξένωση από τα άτομα που αγαπάμε μπορεί να μας κοστίσει μια σημαντική σχέση. Το αίσθημα της μοναξιάς ίσως είναι πολύ έντονο και μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις και κινήσεις. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και λογική. Ο Κρόνος δεν είναι τιμωρός, αλλά θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας και οτιδήποτε μας προβληματίζει. Θέλει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας λύσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη και όχι να το παίζουμε θύματα… Ο Κρόνος επίσης λατρεύει τα όρια, οπότε το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να θέσουμε με αυτήν την Πανσέληνο είτε στους άλλους είτε και στον εαυτό μας.

Κανένα από τα ζητούμενα του Κρόνου δεν είναι εύκολα, όμως είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε σε υγιείς βάσεις και όχι σε ουτοπικά σενάρια. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος που βρίσκεται στους Ιχθύς είναι σε ανάδρομη πορεία και τα παρελθοντικά μας λάθη έρχονται και ζητούν λύσεις.

Σε… ανάδρομο κλοιό

Εκτός από τον Κρόνο, υπάρχουν και άλλοι πλανήτες που είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και αυτό έχει τη σημασία του. Με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σε ανάδρομη πορεία φαίνεται ότι το βλέμμα μας είναι περισσότερο στραμμένο στο παρελθόν και αυτό μας καθυστερεί από το να κάνουμε βήματα μπροστά. Μπορεί να υπάρχουν έντονες καθυστερήσεις, προβλήματα στην επικοινωνία, εμπόδια και ατυχίες που να μας κάνουν να νιώθουμε αβεβαιότητα.

Ίσως αισθανόμαστε ότι κάνουμε κύκλους, ότι κυνηγάμε την ουρά μας και δεν θα είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και για το τι ακολουθεί.

Όμως, αυτή είναι μια περίοδος που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε για προβληματισμό. Να κάνουμε την εσωτερική μας αναζήτηση, να βρούμε τι πήγε στραβά και τι δεν λειτουργεί, να πάρουμε αποφάσεις και να ξαναβρούμε την πυξίδα μας. Επίσης, επειδή η διαίσθηση μας θα είναι έντονη με αυτή την Πανσέληνο, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα «σημάδια» που θα μας οδηγήσουν στην κάθαρση και στην απελευθέρωση.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Πάντα όταν έχουμε Πανσέληνο τα φώτα σχηματίζουν αντίθεση, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο και στη συγκεκριμένη Πανσέληνο ο Ήλιος βρίσκεται στην Παρθένο και η Σελήνη στους Ιχθύς. Η Πανσέληνος επηρεάζει όλα τα ζώδια σε διαφορετικούς τομείς το καθένα, αλλά η συγκεκριμένη που πραγματοποιείται στις 7 μοίρες και 25 λεπτά των Ιχθύων θα έχει έντονη επιρροή στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή στους Διδύμους, στους Παρθένους, στους Τοξότες και στους Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από τις 4 έως τις 10 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και σε όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων θα λειτουργήσει σαν ένας προβολέας που θα φωτίσει τη δημόσια εικόνα σας, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας και το πώς σας αντιμετωπίζουν και θα φέρει στο προσκήνιο τα λάθη και τις επιτυχίες σας, και ανάλογα θα σας επιβραβεύσει ή θα σας φέρει προ των ευθυνών σας. Το φεγγάρι θα επηρεάσει θέματα καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης, ενώ εξ αντανακλάσεως θα δημιουργήσει κραδασμούς και σε θέματα σπιτιού και οικογένειας.

Μπορεί λοιπόν να βρεθείτε σε ένα… σταυροδρόμι, να αναρωτιέστε συνεχώς αν αναγνωρίζονται οι κόποι σας, οι προσπάθειες σας και αν οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν όπως σας αξίζει και να σκέφτεστε ότι θέλετε κάτι άλλο για τον εαυτό σας. Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον ανάδρομο Κρόνο θέλει από εσάς να κάνετε ένα βήμα πίσω, να αξιολογήσετε την επαγγελματική σας πορεία, να εξετάσετε πώς οραματίζεστε το μέλλον σας και να συνειδητοποιήσετε πώς και γιατί έχετε φτάσει σε ένα τέλμα.

Είναι οι άλλοι που φταίνε ή εσείς έχετε αφήσει τα περιθώρια να σας χειρίζονται όπως θέλουν;

Οι απαντήσεις μπορεί να πυροδοτήσουν την επιθυμία σας να ξεφύγετε απ’ ό,τι σας περιορίζει, αλλά καλό είναι να συγκρατηθείτε λίγο και να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις. Εξάλλου εκτός από τον ανάδρομο Κρόνο που εμπλέκεται με την Πανσέληνο και δεν συμπαθεί τις επιπόλαιες κινήσεις, είναι ανάδρομος και ο κυβερνήτης σας Ερμής που δημιουργεί χάος στη σκέψη σας και δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, μέχρι τουλάχιστον τις 15/09 που θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να σκεφτείτε, να σχεδιάσετε την πορεία σας, να βρείτε πιο είναι το «σημάδι» που θέλετε να αφήσετε στον κόσμο, να ανακαλύψετε αυτό που σας εκφράζει και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να βάλετε μπροστά τα σχέδια σας.

Ακούστε την εσωτερική σας φωνή, επαναξιολογήστε την κατεύθυνση της καριέρας σας και της ζωής σας και προσπαθήστε να εναρμονίσετε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς με αυτή που έχετε εσείς για τον εαυτό σας. Το φεγγάρι αυτό μπορεί να φέρει στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που έγιναν είτε στην καριέρα σας είτε στο σπίτι και στην οικογένεια και να αγχωθείτε πολύ. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις θα αυξάνονται και εσείς θα τρέχετε για να τα προλάβετε όλα και να καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις έντονες πιέσεις που δέχεστε. Μπορεί να σας ζητήσουν τα ρέστα είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι και να θέλετε να ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας… Προσοχή στα συναισθηματικά ξεσπάσματα και αποφύγετε τον ειρωνικό τόνο στα λόγια σας, διότι μπορεί να σας μπλέξει σε καβγάδες και άγονες αντιπαραθέσεις. Η απάντηση είναι μία: ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στις 31 Αυγούστου σχηματίζεται απέναντί σας και βάζει στο στόχαστρο τις συνεργασίες, τις σχέσεις σας, τον γάμο, τις νομικές σας υποθέσεις, τα συμβόλαια και γενικότερα τις δεσμεύσεις σας. Ουσιαστικά αυτό το φεγγάρι θα φέρει στο φως τυχόν προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις σας και θα σας βάλει στη διαδικασία να κάνετε μια αξιολόγηση, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε αν εξακολουθούν να σας εξυπηρετούν, αν έχετε κάνει λάθος επιλογές ή αν πρέπει να κάνετε μια επανεκκίνηση. Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον αυστηρό Κρόνο, που είναι σε ανάδρομη πορεία, είναι μια όψη που σας οδηγεί σε οπισθοπορεία, δηλαδή θα πρέπει να βάλετε τις σκέψεις σας σε μία τάξη, να ξαναθυμηθείτε γεγονότα και καταστάσεις -αλλά στην πραγματική τους διάσταση και όχι σε αυτή που σας βολεύει- και να βρείτε πού χάλασε το γλυκό στις προσωπικές και φιλικές σας σχέσεις και στις συνεργασίες σας.

Αφού λοιπόν κάνετε τη δική σας αυτοκριτική και αφού παραδεχτείτε ότι με το πέρασμα των χρόνων οι σχέσεις μεταβάλλονται και αλλάζουν, όπως κι εμείς άλλωστε, πρέπει να αποφασίσετε ποιες είναι αυτές για τις οποίες αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία και ποιες θα ήταν καλό να αφήσετε πίσω σας. Ο Κρόνος εξάλλου δεν αφήνει περιθώρια για μεσοβέζικες καταστάσεις, βγάζει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα και θέλει ξεκάθαρα όρια, οργάνωση και τάξη. Και σε όλα αυτά είστε πάρα πολύ καλοί, αρκεί να αφήσετε κατά μέρος τα κολλήματα που έχετε και την απίστευτη κριτική σας διάθεση. Επειδή η Πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει πολλά και ποικίλα συναισθήματα, ενώ παράλληλα θα αναμοχλεύσει πολλές αλήθειες και προβλήματα, δείτε τη σαν μια ευκαιρία να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο συνδέεστε με άλλους, τουλάχιστον με αυτούς που θέλετε να κρατήσετε στη ζωή σας και να βάλετε όρια σε σχέσεις και συνεργασίες.

Αν κάποια σχέση σας -προσωπική ή επαγγελματική- έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, ίσως χρειαστεί να πείτε το αντίο και να πάτε παρακάτω. Αν όμως είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, τότε ίσως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να δεσμευτείτε σε μια δουλειά. Παράλληλα, θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν. Θα είστε πιο ευαίσθητοι και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Βέβαια, επειδή ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία δυστυχώς δεν σας επιτρέπει να εκφραστείτε σωστά και κατανοητά στους άλλους και αυτό σας δημιουργεί έντονη εσωτερική πίεση. Προσπαθήστε να προσεγγίσετε τους άλλους με ενσυναίσθηση, να καταλάβετε πώς βιώνουν αυτοί την επαφή και τη συνεργασία μαζί σας και φέρτε πιο κοντά στην καρδιά σας όσους σας κάνουν να νιώθετε πιο ήρεμοι.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αρκετές συνειδητοποιήσεις που θα σας προβληματίσουν φέρνει η Πανσέληνος στους Ιχθύς, η οποία επηρεάζει τον άξονα καριέρας-οικογένειας και ίσως να έχετε εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι. Ή μπορεί να βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια οικογενειακά προβλήματα που είχατε θάψει το προηγούμενο διάστημα.

Πρέπει να είστε ρεαλιστές και ψύχραιμοι, να θέσετε όρια και να πάρετε τις αποφάσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι το εξής:

τι σας παρέχει την αίσθηση υποστήριξης και ηρεμίας και τι μπορεί να προκαλεί αστάθεια ή να σας εμποδίζει να νιώσετε πραγματικά ασφαλής;

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ποια άτομα και ποιες καταστάσεις στη ζωή σας υποδαυλίζουν τις ανασφάλειες σας και να τις αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο. Ναι, μπορεί να είστε οι ριψοκίνδυνοι τυχοδιώκτες του ζωδιακού που θέλετε πάντα να βλέπετε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και να μην εστιάζετε στα αρνητικά, αλλά έχετε κι εσείς τις δικές σας ανάγκες και τα τρωτά σας σημεία. Και αυτή η Πανσέληνος που είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο μπορεί να τονίσει τις παλαιότερες πληγές ή τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σας και να φορτιστείτε συναισθηματικά. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιτρέψετε στον εαυτό σας να επεξεργαστεί και να εμβαθύνει σε αυτά τα συναισθήματα που μπορεί να έμεναν στο παρασκήνιο.

Τι έχετε ανάγκη πραγματικά για να νιώσετε καλά;

Το φεγγάρι θα αυξήσει τα παράπονά σας απέναντι σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας, οπότε αν χρειάζεται να κόψετε δεσμούς για να βρείτε τη χαρά στη ζωή σας, κάντε το! Για καλό σας θα είναι.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

ΙΧΘΥΕΣ

Φιλοξενείτε τη δεύτερη Πανσέληνο του Αυγούστου στο ζώδιο σας. Ένα θλιμμένο και αποφασιστικό φεγγάρι που σας καλεί να αγκαλιάσετε τη νέα προοπτική του εαυτού σας. Η Πανσέληνος που είναι σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο μπορεί να σας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα, να σας στριμώξει ψυχολογικά, να σας πιέσει και να σας ξεβολέψει, αφού ο Κρόνος συμβολίζει τα όρια, τον ρεαλισμό και την τάξη, όλα όσα δηλαδή σιχαίνεστε. Όμως, παράλληλα, μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία σάς προσφέρεται μια μεγάλη ευκαιρία να αναλογιστείτε και να απελευθερώσετε ξεπερασμένες αντιλήψεις για την ταυτότητα και τις δυνατότητές σας.

Αλήθεια, είστε ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσιάζετε στους άλλους;

Είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνισή σας, με τις σχέσεις σας, με τη συμπεριφορά σας, τα όρια που βάζετε, τον τρόπο που φροντίζετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, με τη δουλειά σας;

Αν ναι μπράβο σας, αν όχι, τότε ήρθε η ώρα για να αλλάξετε ό,τι δεν σας ευχαριστεί, ό,τι σας καταπιέζει και δεν σας εκφράζει.

Μήπως ήρθε η στιγμή να βγάλετε προς τα έξω όλα αυτά που φοβάστε να δείξετε;

Μήπως τελικά να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις ιδέες σας, στις ικανότητες σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας;

Η Πανσέληνος αυτό θέλει από εσάς. Να αφήσετε πίσω σας τον ξεπερασμένο και «θαμμένο» εαυτό σας, να ανανεωθείτε πρακτικά και ουσιαστικά, να πετάξετε από τη ντουλάπα, τη ζωή και την καρδιά σας ό,τι και όποιον δεν σας πηγαίνει πια και να εναρμονιστείτε με την πραγματικότητα. Φτάνει πια η αυτολύπηση, φτάνουν τα όνειρα και οι προσδοκίες που δεν σας οδήγησαν εκεί που θα θέλατε. Το να αναμασάτε το παρελθόν και να φαντάζεστε ένα μέλλον ουτοπικό δεν θα σας βγάλει πουθενά. Ο ανάδρομος Κρόνος που είναι στο ζώδιο σας και σχηματίζει σύνοδο με την Πανσέληνο σίγουρα θα σας ζητήσει τον λογαριασμό για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα, αλλά και για ό,τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει και δεν το προσπαθήσατε ποτέ, γιατί δεν θέλετε να σπάτε «αυγά» και μαζί τα μούτρα σας.

Όμως τα ψέματα τέλειωσαν και το παρόν ζητάει λύσεις. Λύσεις και δράση που θα σας οδηγήσουν εκεί που σας αξίζει. Ίσως αυτή την περίοδο να συνειδητοποιήσετε ότι η εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς απέχει παρασάγγας από αυτό που νομίζετε εσείς. Μπορεί όμως η εικόνα που δίνετε να είναι λάθος. Ανασκουμπωθείτε λοιπόν, επιλέξτε το προφίλ σας και μη συνεχίσετε να ζείτε και να προβάλετε μια εκδοχή του εαυτού σας που δεν σας ταιριάζει πλέον. Το φεγγάρι θα σας βοηθήσει, με το καλό ή με το «κακό», να μεταμορφωθείτε και να αγκαλιάσετε τις αλλαγές που έχετε βιώσει και να δεχτείτε το άτομο στο οποίο έχετε εξελιχθεί. Και αν κάποιοι προσπαθήσουν να μπουν εμπόδιο στα θέλω σας δεν πειράζει, έχει και αλλού πορτοκαλιές…

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ – 28/08/2023 – 03/09/2023

Οι τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού φέρνουν κάποιες μικρές αλλαγές στο πλανητικό σκηνικό και τη δεύτερη Πανσέληνο του μήνα, μια Υπερπανσέληνο στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων την τελευταία ημέρα του Αυγούστου στις 31/08. Ο Σεπτέμβριος ξεκινά στον απόηχο της επιρροής αυτού του φεγγαριού, ενώ η Αφροδίτη θα ολοκληρώσει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία της αυτή την εβδομάδα και από τη Δευτέρα 04/09 θα επιστρέψει στην ορθή της πορεία. Η εβδομάδα ξεκινά με τον Ουρανό να γυρίζει ανάδρομος στις 29/08 στο ζώδιο του Ταύρου. Για τους επόμενους μήνες και μέχρι σχεδόν το τέλος του Ιανουαρίου 2024 ο πλανήτης του απροσδόκητου, των ξαφνικών αλλαγών και των ευφυών εμπνεύσεων θα βρίσκεται σε μια κατάσταση πιο αδύναμη, που μπορεί να καθυστερεί την πρόοδο μας αλλά θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναδούμε τις προτεραιότητες μας σε θέματα που αφορούν τις αξίες μας. Ο Ουρανός προχώρησε στο ζώδιο του Ταύρου το 2018 και θα παραμείνει μέχρι το 2026.

Η τελευταία φορά που ο Ουρανός βρισκόταν σε αυτό το γήινο ζώδιο ήταν από το 1935 μέχρι το 1942, την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, της ανόδου του φασισμού, των δικτατόρων, της οικονομικής ένδειας, της αλλαγής συνόρων, των μετακινήσεων πληθυσμών από τη μια περιοχή στην άλλη, των οικολογικών καταστροφών. Μια ματιά στα γεγονότα των τελευταίων χρόνων στον πλανήτη απηχεί με διαφορετικό τρόπο μεν αλλά με παρόμοιες συνέπειες την πορεία αυτή. Το σίγουρο είναι πως όπως και τότε, έτσι και τώρα μετά το τέλος της πορείας του Ουρανού στον Ταύρο τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Άραγε θα μπορούσαμε εμείς οι άνθρωποι να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές μας επιδιώξεις και να ενδιαφερθούμε για το συλλογικό καλό και το καλό του πλανήτη; Μένει να απαντηθεί στα επόμενα χρόνια.

Η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου στις 31/08 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων δημιουργεί πιο έντονη ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα της εβδομάδας και αρκετό άγχος ίσως στα ζώδια της μεταβλητής ομάδας: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, που μπορεί να εκφράζουν πιο έντονα τα συναισθήματα τους.

Το ζώδιο των Ιχθύων είναι το ζώδιο της φαντασίας. Ίσως κάποια ιδέα μας όσο ουτοπική κι αν φαίνεται με την πρώτη, με την επιρροή αυτού του φεγγαριού που η στενότερη όψη του είναι η σύνοδος με τον Κρόνο να μπορεί να υλοποιηθεί. Από την άλλη με αυτό το φεγγάρι ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλουμε όρια στις σχέσεις μας και να γίνουμε λίγο πιο ρεαλιστές. Στο τέλος της εβδομάδας η Αφροδίτη θα ολοκληρώσει την ανάδρομη φαινομενικά πορεία της κι από τη Δευτέρα 04/09 θα κινείται σε ορθή πορεία παραμένοντας φυσικά στο ζώδιο του Λέοντα. Σταδιακά θα αποκτήσουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις σχέσεις μας ερωτικές, επαγγελματικές, φιλικές και θα λαμβάνουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση στην καθημερινότητα μας.

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ – Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023

H Σελήνη εξακολουθεί την πορεία της στον Αιγόκερω και η τελευταία της όψη πριν βγει σε φάση κενής πορείας θα είναι η σύνοδος με τον Πλούτωνα το μεσημέρι της Δευτέρας. Στη θετική της εκδήλωση είναι μια καλή όψη για να εξηγήσουμε στους άλλους αυτά που σκεφτόμαστε, να διαπραγματευθούμε, να επιχειρηματολογήσουμε, να αναπτύξουμε στρατηγική και μεθοδολογία στις κινήσεις μας. Μπορούμε να επηρεάσουμε τους άλλους μέσω μιας ιδέας ή ενός σχεδίου, αλλά θα είμαστε κι εμείς ευεπηρέαστοι.

Εξαιρετική όψη για έρευνα, για να ανακαλύψουμε μυστικά, για ψυχανάλυση. Το αρνητικό της όψης είναι ότι μπορεί να κολλήσουμε σε μια ιδέα ή να βλέπουμε αρνητικά τα πράγματα, να είμαστε πιο καχύποπτοι και κουμπωμένοι απέναντι στους άλλους. Στις 14:49 η Σελήνη θα βγει σε φάση κενής πορείας και στις 17:31 θα περάσει στον Υδροχόο σχηματίζοντας θετική όψη τριγώνου με τον Άρη στον Ζυγό. Θα νιώθουμε την ανάγκη να συνεργαστούμε και να συγχρωτιστούμε με τους άλλους, όμως όχι σε μια βάση εξάρτησης αλλά ελευθερίας.

Το νέο τραγούδι των Cameres έχει τίτλο «Μια προσευχή»

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι από την 4η δισκογραφική δουλειά...

Πότε μπαίνει στους λογαριασμούς το δώρο Χριστουγέννων για το 2023 – Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της...

Ποιος είναι ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης που τιμάται σήμερα 2 Δεκεμβρίου

Σήμερα η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Πορφυρίου...

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγούδησε στο Τορόντο με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, μετά...

1 στα 3 ελληνικά σπίτια την έχει – Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ αν βρίσκεται αυτή η συσκευή στο σαλόνι σου

«Έρχονται» βαρύτιμα πρόστιμα για τους χρήστες που έχουν στην...

Newsletter

Είστε πρωινοί τύποι; – Αν όχι, δείτε πώς μπορείτε να γίνετε, ποια τα οφέλη

Ακόμα και αν η φυσική μας τάση για ύπνο προσπερνάει το πρωινό ξύπνημα, οι ειδικοί επιμένουν στα οφέλη του στην ψυχική και σωματική μας...

Τα 5 φυτά που ρiχνουν την υγρασία στο σπίτι κατακόρυφα

Αυτά τα φυτά εκτός από τη διακόσμηση του χώρου σας μπορούν να συμβάλλουν και στη μείωση της υγρασίας καθώς έχουν την ιδιότητα να την απορροφούν την υγρασία στο...

10 καθημερινές συνήθειες για να μην φτάσετε ποτέ στο διαζύγιο

Δεν είναι κρυφό ότι ο έρωτας, μετά από κάποια χρόνια κοινής ζωής μπορεί να «ξεφουσκώσει» και να αντικατασταθεί από βαθιά αγάπη και αφοσίωση. Κάποιες...

«Ο καλός γάμος δεν είναι θέμα τύχης, αλλά σκληρής προσπάθειας και βαθιάς αγάπης»

Συχνά μου λένε πως είμαι πολύ τυχερή που έχω έναν τόσο καλό σύζυγο κι έναν ευτυχισμένο γάμο, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι τύχη. Δεν υπάρχει...

Ο Μανώλης είναι αυτιστικός και η μητέρα του μας αφηγείται την ιστορία του

Ο Μανώλης είναι αυτιστικός και η μητέρα του μας αφηγείται την ιστορία του Η Στέλλα είναι η μητέρα του Μανώλη. Ο Μανώλης είναι αυτιστικός και, όπως μου...

Πάουλο Κοέλιο: Αν αγαπάς κάποιον πολύ, μην τον φυλακίζεις

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα πουλί. Στολισμένο με δυο τέλειες φτερούγες και λαμπερό, χρωματιστό και υπέροχο φτέρωμα. Ήταν δηλαδή ένα ζώο φτιαγμένο για...

Τελικά μπορούν οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας να «λειτουργήσουν»;

Οι ειδικοί των σχέσεων συχνά προσπαθούν να βρουν ποια είναι η ιδανική διαφορά στην ηλικία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Κάποιοι λένε πως τα ζευγάρια με...

Οι πιο επικίνδυνοι εχθροί είναι οι φίλοι που ζηλεύουν

Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από τη φιλία. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τη χρειάζεται στη ζωή του. Που να μην έχει δώσει...

Όταν πάψει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων θα είσαι ελεύθερος

Οι περισσότεροι από μας τείνουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη των άλλων για το άτομό μας. Επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί και να μας...

Μεγάλωσα και θέλω μαγεία, ταξίδια και ανθρώπους αληθινούς

Θέλω μαγεία. Θέλω ταξίδια, να γυρίσω τον κόσμο ολόκληρο. Θέλω ανθρώπους που θα με τραβήξουν κοντά τους και θα με συνεπάρουν. Θέλω αλήθεια κι ας με πονέσει. Ποτέ...

Αν δε βρήκες την Ιθάκη, συνέχισε το ταξίδι και μην περιμένεις καθόλου

Γράφει ο Νίκος Γραμμάτος. Δύσκολο πράγμα οι σχέσεις φίλε μου, πάντα ήταν και πάντα θα είναι, ασχέτως την οικονομική κατάσταση που βιώνει μια χώρα, πράγμα...

Σε θέλουν χωρίς πιστεύω, χωρίς σκέψη και ιδανικά. Θα τους αφήσεις;

Γράφει ο Νίκος Γραμμάτος. Βομβαρδιζόμαστε ασταμάτητα από νιχιλιστικά μέσα χωρίς έλεος, χωρίς ντροπή, με στόχο φυσικά την καταστροφή του πολιτισμού αλλά και των σκεπτόμενων ανθρώπων. Δε...

Κάθε στιγμή τραγούδι στον άνεμο, γραμμένο στην άμμο

Γράφει ο Νίκος Γραμμάτος. Είμαι συλλέκτης στιγμών, πότε μικρών καθημερινών και πότε πιο μεγάλων, από αυτές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει γρήγορα, δυνατά. Αυτές οι...

Το να έχεις αδελφή είναι ευτυχία

Σίγουρα δεν είχες φανταστεί το ότι να έχεις μία αδελφή είναι το κλειδί για την ευτυχία. Κι όμως! Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε...

Για όλους εκείνους που δε θα ξεχάσουμε ποτέ

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε ή θα βιώσουμε. Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί θα είναι πάντα...

20 κανόνες για να αλλάξεις την ζωή σου από τον κορυφαίο ψυχοθεραπευτή του κόσμου

Παρόλο που μπορεί να μην υπάρχει ένα μυστικό για την ευτυχία το οποίο να ταιριάζει σε όλους, ο κορυφαίος Ρώσος ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής Michail...

Γιατρός αποκαλύπτει τις 3 πιο σημαντικές πρακτικές για να μην αρρωστήσετε τον χειμώνα

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας πλησιάζουν και όλοι θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα διατηρήσουμε την υγεία μας κατά τη διάρκεια της αλλαγής των εποχών. Το κλειδί...

Ελάχιστοι το ξέρουν: Το «ξεχασμένο» φρούτο της νεότητας και της μακροζωίας που ρυθμίζει σάκχαρο και χοληστερόλη

Ειδικοί και διατροφολόγοι συστήνουν την κατανάλωση μούρων και συγκεκριμένα τα μύρτιλα για τους διαβητικούς ή αυτούς που κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη. Όταν ένας άνθρωπος πάσχει από διαβήτη, αυτό σημαίνει...

Λερώνεις με σάλια το μαξιλάρι σου όταν κοιμάσαι; Αν ναι, τότε είσαι πολύ τυχερός

Τα σάλια στον ύπνο είναι πολύ συχνό φαινόμενο τόσο σε μωρά όσο και σε ενήλικες με πολλούς να ανησυχούν για το τι μπορεί να...

4 σημάδια ότι έχεις παντρευτεί και δεν το ξέρεις

Μπορεί να σου πάρει χρόνο για το καταλάβεις. Οι σχέσεις είναι ένα περίεργο πράγμα, αυτό είναι γεγονός. Και επίσης πολλές φορές εξελίσσονται διαφορετικά από ό,τι φανταζόμαστε. Στις μακροχρόνιες...

Σέρνεστε κάθε πρωί; Αuτά είναι τα 9 μυστικά για να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια

Ανήκετε σε εκείνους που ξυπνούν συχνά με μια νωθρότητα, μια αίσθηση κόπωσης και έλλειψης ενέργειας; Τότε είναι πιθανό να αναζητάτε τρόπους να ενισχύσετε τα...

Υπογλυκαιμiα: Η σοβαρń απειλń για την υγεiα που πολλοί αγνοούν – Τα σnμάδια που πρέπει να γνωρίζετε

Τα άτομα με διαβήτη παρουσιάζουν υπογλυκαιμία όταν το σώμα τους δεν έχει αρκετή ζάχαρη για να χρησιμοποιηθεί ως «καύσιμο». Εάν πάθετε υπογλυκαιμία, σημειώστε την ημερομηνία...

Ο λόγος που οι παππούδες μας κράτησαν 50 χρόνια μαζί είναι διότι δεν είχαν 3.573 φίλους στο fb

Υποθέτω ο λόγος για τον οποίο Οι παππούδες μας κράτησαν 50 χρόνια μαζί, Ήταν επειδή δεν είχαν 3,573 φίλους Στην ίδια διάθεση ως “ακόλουθοι” Δίνοντας γνώμες, συμβουλές και...

9 πράγματα που συνειδητοποιείς αφού έχεις φύγει από αυτόν τον κόσμο

Τρεις εβδομάδες αφότου πέθανε, ο αδερφός μου Μπίλυ, με ξύπνησε το ξημέρωμα και άρχισε να περιγράφει τι συμβαίνει σε αυτόν στη μετά θάνατον ζωή....

Ο 15χρονος που δoλoφoνησε τον πατέρα του επειδή βί@ζε την αδερφή του. Έβαλε πoντικoφάρμακo στο χάπι για την καρδιά

«Έφυγε από τη μέση ένας εγκληματίας. Γλίτωσε η αδερφή μου. Ας κρίνει ο Θεός αν αμάρτησα. Τώρα που τα είπα όλα ξαλάφρωσα», έκλεισε την...

Μαμά εγκατέλειψε το παραμορφωμένο της μωρό σε ένα κουτί παπουτσιών. 17 χρόνια αργότερα το μωρό της συγκίνησε τον κόσμο

“Ήταν σαν να είδα έναν άγγελο, όταν είδα για πρώτη φορά τη μαμά”, εξομολογείται ο Εμμάνουελ που θεωρεί την Κέλι ήρωά του. Και με...

Ο εγκέφαλος λειτουργεί και μετά τον θάνατο – Ο νεκρός καταλαβαίνει ότι πέθανε, λένε οι επιστήμονες

Σύμφωνα με μια πρωτότυπη έρευνα, οι άνθρωποι που πεθαίνουν γνωρίζουν ότι είναι νεκροί αφότου η καρδιά τους έχει σταματήσει να χτυπάει! Αυτό υποδηλώνει ότι ο...

«Έφυγα από την Ελλάδα και σώθηκα. Δεν θέλω να επιστρέψω»: Ελληνίδα νοσηλεύτρια στη Γερμανία ξεσπά

Η Δέσποινα Ζαμπατέλη νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα και να εργαστεί στην Γερμανία. Συγκεκριμένα η Ελληνίδα νοσηλεύτρια εργάζεται στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ντίσελντορφ...

Ανακοπή καρδιάς: Τι θα νιώσετε μέρες πριν σας συμβεί – Τα 6 συμπτώματα που πρέπει να αναγνωρίσετε εγκαίρως

Ανακοπή καρδιάς: Περίπου το 50% των ατόμων που παθαίνουν καρδιακή προσβολή, εμφανίζουν σημάδια για μέρες πριν συμβεί ή ακόμα και εβδομάδες. Σε αυτά τα σημάδια ανήκουν...

«Δεν θέλω να ξανακούσω για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μιλάμε για ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου»

Έναν εφιάλτη έζησε οδηγός που ταξίδευε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και παραθέτει τους λόγους για τους οποίους μετάνιωσε που το πήρε. Viral έχει γίνει λοιπόν η ανάρτηση του Μάριου...